Vilket båtmotor märke är bäst?

Yamaha F80 är snabbast på topp med hela 34,5 knop följd av Mercury F80 med 32,2 knop. Med “plattan i mattan” presterar Suzuki DF80 och Honda BF80 31,8 respektive 31 knop. De 3,5 knop som diffar mellan snabbaste och långsammaste är faktiskt en klart märkbar skillnad.

Är Mercury en bra motor?

Om Mercury

Sedan 1939 har Mercury konstruerat och tillverkat marinmotorer som är bland de bästa i världen när det gäller prestanda och tillförlitlighet. Det finns en Mercury för alla dina behov, från 600 hk V12-motor till den minsta fyrtaktaren på 2,5 hk.

Vad ska man köpa för båtmotor?

När du beslutar vilken motor du behöver för din båt är det bäst att tänka på vad du kommer att använda din båt till. Vattenskidåkning kräver mer motorkraft medan fiske kräver mindre. En annan viktig faktor är att välja en ny teknisk motor som är mer bränsleeffektiv och miljövänligare.

Hur är tohatsu båtmotorer?

Tohatsu har funnits sedan 1932 och har blivit ett respekterat och efterfrågat märke i branschen då deras båtmotor är väldigt prisvärd och tystgående. Vill du ha en lätt och pålitlig båtmotor är Tohatsu valet för dig.

Vilket båtmotor märke är bäst? – Related Questions

Vilka båtmotorer stjäls mest?

Båtmotorer som stjäls mest: Yamaha. Suzuki. Mercury.

Är Tohatsu och Mercury samma motor?

Man levererar fortfarande motorer till Mercury, alla deras motorer 2,5 – 30 hk är Tohatsumotorer, samt till Evinrude, 3,5 – 15hk. Nissan Marin köper hela sortimentet av Tohatsu. Idag är Mercury med och konstruerar och designar nya motorer.

Hur bra är tohatsu?

Tohatsu är en pionjär inom fyrtaktsmotorer, när det gäller ljudnivå, effekt och bränsleekonomi. Motorerna 20, 25 och 30 hk är inget undantag – miljövänliga, bekväma och pålitliga fyrtaktsmotor som ger valuta för pengarna och håller väl i värde.

Hur bra är Parsun båtmotor?

Parsun är hela 3,4 knop snabbare än sämsta noteringen från Yamaha med 13,7 knop.” “Parsun och Tohatsu är inte bara snabbast i detta test, de är också betydligt rappare än sina konkurrenter. Från 0-12 knop avverkar Parsun och Tohatsu på 6 resp 6,5 sekunder.

Vem tillverkar Mariner båtmotor?

Mercury Marine är en amerikansk tillverkare av inombordsmotorer och utombordsmotorer för båtar. Kända varumärken är förutom utombordsmotorn Mercury även Mariner, Mercruiser och Quicksilver.

Vad är Selva för motor?

Selva Marines fyrtaktare har en stark och tydlig personlighet som verkar i samklang med naturen. Användningen av sofistikerad teknik, kompakt format och modern design gör att man uppskattar Selvas utombordsmotorer i båtvärlden. XSR innebär att motorerna är individuellt optimerade.

Är Selva och Yamaha samma?

Selvas XS-modeller är tillverkade av Yamaha. OBS! Det är inga kopior, det är riktiga genuina yamahamotorer, tillverkade i Japan i samma fabrik som alla andra Yamaha. Enda skillnaden är färgen och dekalerna på kåpan.

Är Selva Yamaha?

Selva utombordare

Selva säljer motorer från Yamaha. Men erbjuder också optimerade modeller med mer effekt och bättre bränsleekonomi. Dessa har tillägget XSR. Motorer från 2,5 – 300 hk.

Hur bra är Selva?

I topp ligger Selva och Mercury med 7,9 knop medan Honda får nöja sig med 7,0 knop. Lägger vi ihop fartmomenten med en och tre personer står den italienska hingsten Selva 5 Sea Bass högst upp på pallen. Knappt en knop före Mercury och Parsun.

Vad har hänt med Evinrude?

Ägaren av Evinrude utombordsmotorer, kanadensiska BRP, avbryter tillverkningen av Evinrude båtmotorer och riktar in sin marina verksamhet på sina båtmärken. De motorer som berörs är Evinrude E-TEC och E-TEC G2, enligt ett pressmeddelande.

Hur många knop gör en 90 hk?

BoatBruce 15. Min Bella 512 Excel gör 34 knop med 90 hk och fel propeller.

Hur bra är Suzuki utombordare?

Suzuki levererar tysta, driftsäkra och vackra fyrtaktsmotorer. Suzuki har kraftigt stärkt sin position på den svenska marknaden under de senaste åren. Detta beror i första hand på det goda rykte våra motorer har. Suzuki har sedan 1965 levererat utombordsmotorer till världens marina marknader.

Hur lång livslängd har en utombordare?

Rätt skött så stoppar nog en utombordare 25-30 år beroende på körtid och underhåll.

Hur många timmar håller en utombordare?

Det varierar mellan olika drevtillverkare, säger Bengt. Om det finns information om hur många timmar motorn har gått är det bra. Vill det sig illa kan den ha gått 5 000 timmar och kan då vara använd som fiskebåt eller taxibåt, vilket kan säga en del om skicket och slitage på både motor och båt.

Har Suzuki utombordare kamkedja?

Vad skiljer Suzuki´s utombordare från konkurrenterna? – Nästan alla Suzuki har underhållsfri kamkedja istället för kamrem . De större motorerna har även reduktionsväxel som gör att en Suzuki har lite lägre utväxling .

Author

    Leave a Comment