Vad har hänt med Evinrude?

Ägaren av Evinrude utombordsmotorer, kanadensiska BRP, avbryter tillverkningen av Evinrude båtmotorer och riktar in sin marina verksamhet på sina båtmärken. De motorer som berörs är Evinrude E-TEC och E-TEC G2, enligt ett pressmeddelande.

Vilken olja till Evinrude E-Tec?

Evinrude / BRP XD100 är en premiumsyntetisk olja speciellt framtagen för Evinrude ETEC motorer vid normal körning.

När kom Evinrude E-Tec?

Från 1995 har Evinrude introducerat och vidareutvecklat direktinsprutad 2-taktsteknik, först under namnet Ficht, senare under namnet E-TEC.

Är Evinrude E-Tec?

Evinrude G1 ETEC är idag en pålitlig körmaskin med tre års serviceintervall (eller 300 timmar) och automatiskt inbyggt vinterkonserveringsprogram ger dig en lägre servicekostnad tillsammans med 15% lägre bränslekostnad och låga utsläpp. Ett slagkraftigt alternativ!

Vad har hänt med Evinrude? – Related Questions

Vilken är den bästa utombordaren?

När det gäller motorbuller vid marschfart är Honda 100 och Yamaha 100 de klara vinnarna. Båda har inte bara lägre ljudvärden, utan även en behagligare frekvens i ljudet jämfört med Mercury och Suzuki. Standardutrustning är minst lika viktigt som prestanda och här sticker Mercury 100 ut.

Hur bra är Parsun?

Vi båt ägare utsåg Parsun 9.9 till tvåa av alla “10” hk utombordare i Sverige. Motiveringen vad gäller Parsun är följande: Snabbast på topp, rappast i accelerationsmomentet och utrustad med det nödvändigaste till ett mycket förmånligt pris.

Vad menas med e Tec?

ETEC är en typ av E. Coli-bakterie som orsakar kraftig diarré genom kolonisering av tunntarmen via kolonisationsfaktorer (CF) eller coli-yt-antigen (CS), som tillåter bakterien att producera och frisätta två typer av toxiner: heat-labile toxin (LT) och/eller heat-stable toxin (ST).

Vad är E TEC motor?

E-tec 600: En direktinsprutad motor med den absolut senaste tekniken inom insprutning, kan inte riktigt jämföras med gamla SDI. Den här typen av insprutning gör att den går mycket billigt, startar alltid på första draget, drar lite olja mm.

Vem tillverkar tohatsu utombordare?

Tohatsu tillverkar alla sina utombordsmotorer i Japan. Idag är Tohatsu en av världens största tillverkare av utombordsmoterer och har fyrtaktsmotorer mellan 2,5 – 250hk och TLDI tvåtakt 30 – 115hk.

Är tohatsu och Mercury samma motor?

Det är mycket snack om vart olika motorer tillverkas etc. Faktum är att det skiljer mycker från år till år. Sammarbetet mellan Tohatsu, Yamaha Och Mercury kan närmast beskrivas som Johnsson/Evinrudes sammarbete. Tänkvärt är att i Japan & Korea är Tohatsu ett dyrare märke än Mercury och Yamaha.

Vilket båtmotor märke är bäst?

Yamaha F80 är snabbast på topp med hela 34,5 knop följd av Mercury F80 med 32,2 knop. Med “plattan i mattan” presterar Suzuki DF80 och Honda BF80 31,8 respektive 31 knop. De 3,5 knop som diffar mellan snabbaste och långsammaste är faktiskt en klart märkbar skillnad.

Hur många år håller en utombordare?

Rätt skött så stoppar nog en utombordare 25-30 år beroende på körtid och underhåll.

Varför är båtmotorer så dyra?

Små serie och höga krav på driftsäkerhet ser till att båtmotorer håller högre priser än bilmotorer. “Det finns ingen anledning till att folk skulle vilja ha en dator i hemmet.” Är det inte antalet driftstimmar vid köpet som gör att du betalar lite mer.

Vilka utombordare stjäls mest?

Båtmotorer som stjäls mest:
  • Yamaha.
  • Suzuki.
  • Mercury.
  • Honda.
  • Evinrude.
  • Tohatsu.
  • Selva.

Vilka båtmotorer stjäls minst?

Japanska båtmotorer är populärast bland båtmotortjuvarna. Högst på listan hamnar marknadsledaren Yamaha följd av Suzuki. På tredje plats kommer Mercury. Listan över vilka motorer som stjäls mest är inte officiell, men Båtliv har fått tillgång till den via polisen efter en begäran från Båtliv.

Hur ofta ska man serva en båtmotor?

Det är inte antalet gångtimmar under en säsong som avgör om du ska göra motorservice eller. Det är alltså viktigt att alltid göra en årlig service för att undvika onödiga driftstopp, onormalt slitage och inte minst för att upptäcka om något behöver bytas eller åtgärdas innan det får större konsekvenser.

Måste man byta olja varje är båt?

Båtägare rekommenderas att byta motoroljan varje år även om Lubricheck ger ok till oljans kvalitet. Det finns mätare som uppges mäta kvalitén på motorolja. En sådan är Lubricheck. Även om motoroljan uppges vara tillräckligt bra enligt mätaren kan frätskador uppstå under vintern på motorns cylindrar och kolvar.

Är 300 timmar mycket för en båtmotor?

Där finns för övrigt exempel på Yamaha 4-taktare som nått över 3000 timmar med bara vanligt underhåll. Så handlar det om mellan 80-300 timmar kan du nog totalt strunta i det och köpa den båt som passar dej bäst.

Kan man starta båtmotor utan vatten?

När du väl startar motorn måste den ha tillgång till vatten, om inte går impellern i sjövattenpumpen sönder. I vattnet bör du kontrollera att vatten kommer ur avgasröret och att temperaturmätaren och lampan visar korrekta värden.

Author

    Leave a Comment