Skal bombrikken følge bilen?

Når du selger et kjøretøy som har bombrikke og avtale med AutoPASS-utsteder, må du huske å både si opp avtalen og fjerne bombrikken fra bilen. Hvis ikke vil du bli belastet for bompasseringer til den nye eieren frem til oppsigelsen er registrert.

Hvordan bestille brikke til bil?

Med en avtale med AutoPASS-utsteder og og brikke i kjøretøyet får du rabatt i bomstasjoner merket med AutoPASS. Du må ta kontakt med et utstederselskap for å få brikke og inngå brukeravtale.

Er det lov å kjøre uten bombrikke?

Må man ha Autopass-brikke på biler? Nei. Hvis kjøretøyet ditt er registrert på deg som privatperson og brukes privat, trenger du ingen brikke. Men da går du altså glipp av alle fordelene med å bruke brikke.

Hva skjer hvis man ikke har bombrikke?

Betaling uten brikkeavtale

Betaling for bompasseringer er lovregulert gjennom betalingsforskriften. Kjører du uten brikkeavtale, tas det bilde av bilens registreringsnummer. Du får faktura i posten på ordinær passeringsavgift uten gebyr fra bompengeselskapet som eier den bomstasjonen som du har passert.

Skal bombrikken følge bilen? – Related Questions

Hva koster ny bombrikke?

AutoPASS bombrikke fra Fremtind Service er gratis. Du betaler bare et depositum på 200 kroner som du får tilbake hvis du avslutter avtalen.

Hvor kan jeg kjøpe AutoPASS brikke?

Dette gjør du enklest via Min side på www.autopassferje.no. Oppskriften på hvordan du registrerer din AutoPASSbrikke på Min side finner du her.

Hvor mye koster det å kjøre gjennom bom uten brikke?

Hvis jeg kjører uten bombrikke i en bomstasjon, får jeg gebyr? Nei, du får ikke gebyr.

Hva er fordelen med bombrikke?

Med bombrikke fra Fremtind Service får du rabatter og fordeler på alle bompasseringer i Norge, samt på flere ferger og broer i Norden. Dine fordeler: 20% rabatt eller mer på alle dine bompasseringer i Norge. Brikken er gyldig på flere broer og ferger i Norden.

Hvor mye sparer du med bombrikke?

20 – 100 prosent rabatt på bompasseringer (kjøretøy under 3.500 kg) 10 prosent rabatt på de fleste fergene i Norge. Alle bompasseringer på én faktura. Bombrikken kan brukes i hele Norden.

Hva gjør bombrikke?

AutoPASS-brikken er en elektronisk brikke som benyttes for elektronisk betaling av avtalepasseringer i AutoPASS Samvirket. Brikken er knyttet til kjøretøyets registreringsnummer, og kan brukes i alle automatiske bomstasjoner og ferjeanlegg i Norge. AutoPASS-brikken kan også brukes i land tilknyttet EasyGo og EETS.

Kan man bytte bombrikke?

Enten kan du endre bilnummer på en bombrikke du har fra før, eller så kan du bestille en ny bombrikke. Dette gjør du på Min side. Hvis du har solgt en bil, er det viktig at du avslutter AutoPASS-avtalen slik at du ikke blir fakturert for ny eier sine passeringer.

Hvordan installere bombrikke?

I pakken finner du bombrikke med feste og våtserviett.
  1. Fjern eventuell gammel brikke.
  2. Bruk våtserviett som følger med i pakken, og rengjør frontruten den den nye bombrikken skal stå.
  3. Ta bort dekkpapiret på den ene siden av borrelåsen og fest borrelåsen til det merkede området på bombrikken.

Hvor sette bombrikke?

– Vi oppfordrer alle til å ha bombrikken i frontruten. Der er det i de aller fleste tilfeller best forhold for avlesning av brikken, sier kommunikasjonssjef Håkon Nordahl i Fjellinjen.

Hvor får jeg tak i feste til bombrikke?

Du kan bestille nytt feste til bombrikken din på Min side.

Sånn bestiller du nytt brikkefeste:

  • Logg inn og velg kundeforhold.
  • Velg «Avtaler» i menyen.
  • Under «Gjør endringer» velger du «Nytt brikkefeste»

Hvor mye må elbil betale i bom?

Stortinget har bestemt at elbiler maksimalt skal betale 50 prosent av det bensinbiler betaler i bompenger i eksisterende bommer. Fra 1. januar 2023 øker denne maksimalgrensen til 70 prosent.

Hva gjør man med gamle bombrikker?

Har du fått ny bombrikke i posten? Husk at den gamle brikken er miljøfarlig avfall, og skal leveres inn.

Hvordan overføre bombrikke til ny bil?

Kjøper du ny bil samtidig som du selger den gamle, kan du selv overføre avtalen til den nye bilen på Min Side. Husk også å flytte selve brikken din over fra gammelt til nytt kjøretøy. Dersom du ikke har avtale fra før, registrerer du deg som ny kunde på Min Side.

Er ferde og flyt det samme?

Flyt er brikkeutstederen til Ferde som tilbyr brukervennlige betalingsløsninger for bompasseringer gjennom AutoPASS rabattavtaleordningen. Flyt har som mål å være den foretrukne leverandøren av AutoPASS avtaler og vil håndtere over 250 millioner årlige passeringer og foreta oppgjør på vegne av bompengeselskapene.

Hva heter AutoPASS nå?

Fjellinjen Utsteder er solgt til Fremtind Forsikring og heter nå Fremtind Service. Du beholder AutoPASS-brikken din og mottar fakturaen på samme måte som før. Eneste forskjell er at fakturaen betales til Fremtind Service, som er det nye navnet på AutoPASS-utstederen. Fjellinjen AS består som bompengeselskap.

Hvem slipper å betale bompenger?

Syklende, gående og passasjerer i alle typer kjøretøy skal som hovedregel ikke belastes bompenger. Følgende kan søke om fritak for bompenger: Uniformerte og sivile utrykningskjøretøy i tjenesteoppdrag. Kollektivtransport i rute (med unntak av enkelte ferjeavløsningsprosjekter)

Author

    Leave a Comment