Kan man øvelseskjøre med motorsykkel?

Krav og regler ved øvelseskjøring med MC

Skal du øvelseskjøre, må ledsager ha fylt 25 år og ha hatt førerkort i vedkommende motorvogngruppe uavbrutt de siste 5 årene. Ledsageren for øvelseskjøring i klassene A1, A2 og A skal selv kjøre mellomtung eller tung tohjuls motorsykkel.

Når kan jeg øvelseskjøre motorsykkel?

For å kunne øvelseskjøre må du være: 15 år for lett motorsykkel (klasse A1) 16 år for mellomtung motorsykkel (klasse A2) 22 år for tung motorsykkel (klasse A) (eller ha førerkort klasse A2 fra før)

Hva trenger man for å øvelseskjøre motorsykkel?

Du kan øvelseskjøre i klasse A1 når du har fylt 15 og har med deg beviset på fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon. Faren din må ha førerkort i klasse A1 eller A for å kunne øvelseskjøre med deg. Dette må han ha hatt i de siste 5 år sammenhengende.

Er det lov til å ha passasjerer når man øvelseskjører MC?

Det er ingen regler som hindrer ledsager fra å ha en passasjer under øvelseskjøring men pass da på at den som sitter bakerst på sykkelen har en refleksvest med L slik at andre ser at det er øvelseskjøring.

Kan man øvelseskjøre med motorsykkel? – Related Questions

Er MC grunnkurs obligatorisk?

Trafikalt grunnkurs

Når du har fullført kurset, får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Kurset er obligatorisk og varer 17 timer. Det vil gi deg en grunnleggende forståelse for hva det innebærer å være fører.

Hva skjer hvis man øvelseskjører uten L?

Hvis du og den som er ledsager blir stoppet i kontroll av politiet og dette ikke er i orden, kan ledsageren bli anmeldt og så vil politiet vurdere om det er grunnlag for å ilegge straff. Hvis du kjører for fort og dere blir stoppet av politiet er det ledsageren som risikerer å få en bot for å ha brutt fartsgrensen.

Kan ledsager ha passasjer på motorsykkel?

Ja, det er lov, men ledsager skal i utgangspunktet sitte bakpå med den han øvelseskjører med såfremt man ikke overstiger vektbegrensningen.

Hva MÅ du ha med når du øvelseskjører?

Hva må du ha med når du øvelseskjører?
  • bevis for fullført trafikalt grunnkurs, eller førerkort i annen klasse hvis du har.
  • legitimasjon med bilde.

Hva er påbudt når man øvelseskjører?

For å kunne øvelseskjøre i klasse B er det et par ting som må være på plass:
  • Du må ha fylt 16 år.
  • Du må ha fullført trafikalt grunnkurs (se trinn 1 under) dersom du er under 25 år.
  • Du må ha med gyldig bevis for trafikalt grunnkurs og legitimasjon, eller førerkort i en annen klasse.
  • Ledsager må ha fylt 25 år.

Hva må du ha når du øvelseskjører?

RØD L: For å kunne øvelseskjøre, øvelseskjøreren ha med seg øvelseskjøringsbevis eller førerkort i en annen klasse. I tillegg bilen ha L bak og ekstra speil innvendig.

Er det lov å øvelseskjøre på vinteren?

For å kunne øvelseskjøre i perioden 1. november til 15. mars må du gjennomføre mørkekjøring. Når du har gjennomført mørkekjøringen, får du tilsendt et nytt bevis fra Statens vegvesen som gjelder hele året.

Er det lov å sitte på med noen som øvelseskjører?

Ja, det er lov å ha med andre passasjerer i bilen under øvelseskjøring. Dere kan ta med så mange passasjerer som bilen har lovlig plass til. Husk at din ledsager skal sitte i passasjersetet foran ved siden av deg, når du øvelseskjører.

Er det lov å øvelseskjøre uten håndbrekk?

Du kan drive øvelseskjøring med din sønn eller datter selv om du ikke har en håndfast nødbrems i bilen. Regelen om at ledsageren må ha tilgang til bilens håndbrekk gjelder ikke lenger.

Er det lov å øvelseskjøre når man er 15?

Du må ha fullført trafikalt grunnkurs og være fylt 16 år for å kunne øvelseskjøre med personbil.

Er det påbudt med L?

Den må ha ett speil i tillegg til de som er påbudt for vanlig fører (2 sidespeil + 1 «sladrespeil» i frontvinduet), slik at ledsager har tilstrekkelig sikt bakover. Bilen må være merket bak med rød «L» på hvit bakgrunn under øvelseskjøringen. Dette skal være godt synlig for andre trafikkanter.

Hvilken side skal man ha L på?

Den kan festes på venstre eller høyre side bak på kjøretøyet, det viktigste er at det er synlig for de andre trafikantene at man driver med øvelseskjøring.

Er det lov å kjøre med L når du har lappen?

Nei, det er ikke lov. Hvis du føler deg usikker på kjøringen så kan du be noen du kjenner om å være med og hjelpe deg med å lese trafikken til du blir bedre kjent.

Er det lov til å øvelseskjøre på motorvei?

Øv deg på å kjøre i ulikt miljø

Husk at det ikke nødvendigvis er høyere risiko på vinterføre så lenge farten blir tilpasset føret. Det samme gjelder å kjøre på motorvei eller å øvelseskjøre med tilhenger, så lenge du følger de regler som gjelder og nivået på kjøringen tillater det.

Når er det lurt å begynne å ta kjøretimer?

Når burde jeg starte med kjøretimer? Du burde begynne å øvelseskjøre så fort du har fylt 16 år og tatt trafikalt grunnkurs. Jo tidligere du starter, jo billigere vil førerkortet bli. Det kan være lurt å ta en kjøretime ganske tidlig slik at læreren kan sende deg hjem og trene på forskjellige ting.

Author

    Leave a Comment