Kan man bruke annen dekkdimensjon?

Du kan godt bytte til en annen dekkdimensjon enn den som bilen er utstyrt med fra fabrikken. Men her gjelder det spesielle regler som MÅ oppfylles. Hovedregelen er at det er lov å skifte til en annen dimensjon dersom rulleomkretsen ikke avviker fra originaldimensjonen med mer enn +/- 5%.

Hvordan vet jeg hvilket dekk som skal hvor?

De fleste bildekk har piler som viser hvilken vei de skal monteres. Men ikke alle legger merke til pilene og setter dekkene feil vei. Det betyr at bilens kjøreegenskaper blir dårligere. Hjul som står bak fram mister evnen til å lede slaps og snø ut til kantene.

Kan jeg kjøre med forskjellige dekk?

Kan jeg køre med forskjellige dekk? Det er tillatt å kjøre med forskjellige dekk hvis man setter samme dekk på samme aksel. Vi vil likevel fraråde dette, siden kjøretøyets kjøregenskaper kan bli betydelig dårligere med forskjellige dekk, spesielt på vått eller isete føre.

Hvor mye større dekk kan jeg ha?

I vognkortet finner du dekkstørrelsen som bilen din originalt ble levert med. For at det skal være lovlig, kan avviket i rulleomkrets maks være + eller – 5% i forhold til dekkdimensjonen oppgitt i vognkortet. Vi anbefaler dog maks avvik på 3%.

Kan man bruke annen dekkdimensjon? – Related Questions

Kan man ha 2 forskjellige dekk foran og bak?

Vi anbefaler at de samme dekkene brukes på alle hjulposisjonene av kjøretøyet ditt. Dersom blanding av dekk er nødvendig, grunnet tilgjengelighet eller økonomiske årsaker, er det tillatt å blande ulike merker og slitasjemønstre så lenge slitasjemønstrene og merkene monteres på samme aksel.

Hvor store dekk kan jeg ha på felg?

ALTERNATIVE dekkDIMENSJONER. Du kan godt bytte til en annen dekkdimensjon enn den som bilen er utstyrt med fra fabrikken. Men her gjelder det spesielle regler som oppfylles. Hovedregelen er at det er lov å skifte til en annen dimensjon dersom rulleomkretsen ikke avviker fra originaldimensjonen med mer enn +/- 5%.

Hva betyr XL på dekk?

XL = Extra Load, viser at dekket er ekstra forsterket med høyere belastningskapasitet.

Hvor mye mm på nye dekk?

Nye vinterdekk har ca 8-10 mm mønsterdybde. Det lovlige kravet for mønsterdybden på vinterdekk, pigg eller piggfrie, er minimum 3 mm.

Hvorfor bredere dekk bak?

Generelt sett desto bredere dekk, jo mer grep vil det hat. Dette gjelder særlig for kjøring på tørr vei, fordi mer desto mer gummi som hviler på veien, desto bedre veigrep. Den lave flankehøyden til de brede dekkene sørger også for bedre stabilitet, spesielt i svinger.

Hvor brede dekk på 7 felg?

I eksempelet 7J x 17 H2 ET38, 5×112 LK, vil bredden på felgen være på 7 tommer. Deretter må du vite at en felg av denne størrelsen passer til et dekk med bredde 195 til 225 mm. 205 til 215 mm er ideelt.

Hvordan finne felger som passer?

Størrelse på senterhullet på felgen. Best passform er med ferdigtilpassede felger (plug & play), hvor senterhullet har samme størrelse som bilens hjulnav. Hvis senterhullet på felgen er større enn navet, kan felgen sentreres rundt navet ved hjelp av en senterring.

Hva betyr 91V på dekk?

Både Load Index og Hastighetskode er koder som må leses mot en tabell, som du kan finne under saken. Si oss at Loadindexen og Hastighetskoden på dekket er 91V. Det står da i tabellen at 91 betyr 615 kg belasting for dekket, mens V betyr at maks hastighet for dekket er 240 km/t.

Hvor breie dekk på 9 felg?

Det avhenger litt av dekkmerke og profil også, men generelt ville jeg anbefale minimum 215 (smalere 20 toms dekk finnes vel ikke, så ingen vits å si at 195 eller 205 også er mulig på 9 tom) og maksimum 285. Det viktigste er å velge rett dekk til bilen din, inget poeng å velge unødig bredt dekk med de problemer det gir.

Hvor mange år holder dekk?

I samsvar med internasjonal praksis er anbefalt levetid på dekk maksimalt seks år. Den anbefalte totale levetiden på dekk er maksimalt ti år fra produksjonsdato. I praksis slites vanligvis dekk mye raskere enn den anbefalte levetiden.

Hvordan finne ut innpress på felg?

BOLTSIRKEL & INNPRESS

På en 4, 6 eller 8-hulls felg måler du fra ytterkanten av bolthullet tvers over navet til motstående bolthulls innerkant. Felgens innpressingsdybde eller ET-mål viser hvor langt inne eller ute felgen sitter i forhold til felgens midtpunkt, dvs. anleggsflaten mot navet til felgens midtpunkt.

Hva menes med innpress på en felg?

Innpress er avstanden mellom senterlinjen på en felg og anleggsflaten på hjulnavet. Innpresset oppgis i millimeter, og omtales ofte under betegnelsen ET. Innpresset er positivt når anleggsflaten på navet ligger lenger ut fra bilen enn senterlinjen, hvilket er tilfellet på de fleste personbiler.

Kan man endre innpress?

Endring av innpress påvirker belastning på hjulopphenget og hjulgeometrien, og det er kun tillatt å endre innpresset 7,5 mm per side. Sporvidde er avstanden mellom senteret på dekkene som er på samme aksel.

Hva betyr et 45?

45 betyr dekksidens høyde, i prosent av bredden. Jo bredere og lavere dekkene dine er, jo raskere reagerer dekkene på sjåførens styring av bilen.

Når bør man bytte felg?

Kan være ferdig etter 100.000 kilometer.

– En felg er normalt sett designet for å holde rundt 100.000 kilometer, sier produktsjef Torleiv Haukenes i Dekkmann. For selv om også felgen er med inn på EU-kontroll, er det ikke rettet like mye oppmerksomhet mot den, som andre deler av bilen.

Hvor mye koster det å bytte dekk?

Hva koster et dekkskift? Verksteder tilbyr hjulskift til fast pris. Prisen kan variere etter etterspørsel. Erfaringsmessig så ligger prisen mellom 450 – 600 kr.

Author

    Leave a Comment