Hvordan sparkle på bil?

Bruk en metall- eller gummisparkel til sparklingsarbeidet. Hvis bulken (skaden) er mer enn 3-4 mm dyp bør du legge sparkelet på i omganger, dvs. sparkle, slipe, sparkle, slipe. Dette gjøres for å få et perfekt resultat.

Hva er metall sparkel?

Tokomponent polyestersparkel som tåler blant annet bensin, kjølevæske, olje, vann med mer. Tåler høye temperaturer allerede etter 5 minutter, og er fullherdet etter 10–15 minutter.

Kan man bruke vanlig sparkel ute?

Før du velger sparkelmasse til hullet i en utendørs murvegg, skal du sjekke at sparkelmassen kan brukes utendørs. Det er det nemlig langt fra alle sparkelmasser på tube som kan. Deretter handler valget ditt om hullets størrelse, overflatens struktur og om du har tålmodighet til å la sparkelmassen tørke i flere timer.

Hvor lenge må sparkel stå?

Normal tørketid er ca. et døgn. Men tiden det tar for sparkel å tørke avhenger også av tykkelsen du legger. Hvis du øker temperaturen i rommet og eventuelt setter på en vifte i tillegg vil den muligens tørke fortere.

Hvordan sparkle på bil? – Related Questions

Hvor mye dekker 10 liter sparkel?

10 liter altså til ca 10m2 med 1mm lag.

Hvor høy temperatur tåler sparkel?

Hvor høy temperatur tåler sparkel? Tåler temperaturer fra -40 gr – 300 gr.

Hvilken sparkel skal jeg bruke?

Til dype og brede hull, bør du benytte deg av en hurtigtørkende sparkelmasse, som typisk kan påføres i lag på opptil 10 cm. Til sprekker og dype småhull, kan du også velge en hurtigtørkende sparkelmasse. Denne typen sparkelmasse fås ofte på tube, slik at den er ekstra enkel å påføre.

Hva er forskjell på akryl og sparkel?

Akryl anbefales når man tipper at det vil være litt bevegelse, og du ikke har lyst å prøve å motvirke hele bevegelsen. Sparkel og remse kan du bruke når du ikke tror det vil komme noe som helst bevegelse, eller hvis du tror papirremsa vil være i stand til å holde igjen bevegelse.

Hvor lang tid tar det for sparkel å tørke?

Tørketiden finner du på etiketten til produktet, hvor normal tørketid for sparkel er ca. ett døgn. 4. Når første strøk med sparkel har tørket, kan du slipe veggen med sandpapir på slipebrett og forlengerskaft.

Er det vanskelig å sparkle?

Uansett om du vil ha glatte vegger, som bare skal males, eller vegger som skal kles med filt, er det en god idé å helsparkle dem først. Det er en av de vanskeligere teknikkene, som krever tålmodighet og øvelse.

Hvilket pussepapir på sparkel?

– til matting av gammel maling/lakk og pussing av sparkel, bruk korning 80 eller 120. – til fjerning av fiberreisning (fibrene i treverket reiser seg og etterlater en ru overflate etter vask eller grunning) bruk korning 180, 240 eller 320.

Hvor mye koster det å sparkle og male?

Pris på innvendig malerarbeid (Prisliste se nede)
TjenestePris
Maling av veggpaneler / takpaneler med 2 strøk; Grunning – 2 strøkFra 175 kr / m2
Skjøtesparkling 3 lag; Pussing; Maling – 2 strøk;Fra 175 kr / m2
Helsparkling – 2 lag; Pussing; Maling – 2 strøk;Fra 180 kr / m2

Hvor mange ganger må man sparkle?

Sparkle tre ganger, og litt bredere for hver gang.

Hvor mye sparkel til helsparkling?

Helsparkling er dessuten en forholdsvis rimelig vei til slette vegger. Ved å legge til grunn et forbruk på 1,5 kg. sparkel per kvadratmeter ender du på en kvadratmeterpris på mellom 30 og 40 kroner, avhengig av hvor mye sparkelmassen koster.

Hvor mye sparkel per m2?

Ved lagtykkelser større en 4 mm, påføres sparkelmassen flere ganger, og skal være så godt som gjennomtørr mellom hver sparkling, for å minske risiko for revnedannelse. Forbruk: 1 kg/m2 (1 mm lag).

Når pusse etter sparkling?

Sparkle bredt over strimmelbåndet. Da unngår du både å lage kuleløype bortover veggen, og å pusse deg ihjel. Når denne sparkelmassen har tørket må du pusse, deretter sparkle over en gang til, la det tørke og pusse for siste gang. Vær sikker på at sparkelmassen har tørket før du begynner å pusse.

Hvorfor blir det bobler i sparkel?

Grunnen til at det bobler er at den har ikke festet seg. og når sparkelen over blir våt så sveller det og du ser boblene. Det du gjør er at du skjærer løs de delene av remsen som har boblet seg , og fyller med sparkel.

Når brukes medium sparkel?

Mediumsparkel: En lett sparkel som også er den vanligste. Den kan brukes på skjøt- og flekksparkling av gipsplater og andre bygningsplater til innendørs bruk i tørre rom. Kan også benyttes til sparkling av puss og betong, eller som andregangspåføring over grovsparkel.

Skal man grunne før sparkling?

Før sparkling

Pass på at underlaget er rent, tørt og støvfritt. Dersom du skal sparkle glatte eller nye overflater, bør du påføre heftgrunn. Hvis du ikke bruker heftgrunn så vil ikke sparkelen feste seg skikkelig. Det eneste du trenger av verktøy er to eller flere sparkler, gjerne i forskjellige størrelser.

Kan man bruke muggen sparkel?

– Hvis det lukter rart eller mugg, eller det er synlig mugg, skal man ikke bruke malingen. Det samme gjelder for øvrig med sparkelmasse. Ut av boden med det!

Author

    Leave a Comment