Hvordan sparkle på bil?

Bruk en metall- eller gummisparkel til sparklingsarbeidet. Hvis bulken (skaden) er mer enn 3-4 mm dyp bør du legge sparkelet på i omganger, dvs. sparkle, slipe, sparkle, slipe. Dette gjøres for å få et perfekt resultat.

Hva er metall sparkel?

Tokomponent polyestersparkel som tåler blant annet bensin, kjølevæske, olje, vann med mer. Tåler høye temperaturer allerede etter 5 minutter, og er fullherdet etter 10–15 minutter.

Kan man bruke vanlig sparkel ute?

Før du velger sparkelmasse til hullet i en utendørs murvegg, skal du sjekke at sparkelmassen kan brukes utendørs. Det er det nemlig langt fra alle sparkelmasser på tube som kan. Deretter handler valget ditt om hullets størrelse, overflatens struktur og om du har tålmodighet til å la sparkelmassen tørke i flere timer.

Hvor lenge må sparkel stå?

Normal tørketid er ca. et døgn. Men tiden det tar for sparkel å tørke avhenger også av tykkelsen du legger. Hvis du øker temperaturen i rommet og eventuelt setter på en vifte i tillegg vil den muligens tørke fortere.

Hvordan sparkle på bil? – Related Questions

Hvor mye dekker 10 liter sparkel?

10 liter altså til ca 10m2 med 1mm lag.

Hvor høy temperatur tåler sparkel?

Hvor høy temperatur tåler sparkel? Tåler temperaturer fra -40 gr – 300 gr.

Hvilken sparkel skal jeg bruke?

Til dype og brede hull, bør du benytte deg av en hurtigtørkende sparkelmasse, som typisk kan påføres i lag på opptil 10 cm. Til sprekker og dype småhull, kan du også velge en hurtigtørkende sparkelmasse. Denne typen sparkelmasse fås ofte på tube, slik at den er ekstra enkel å påføre.

Hva er forskjell på akryl og sparkel?

Akryl anbefales når man tipper at det vil være litt bevegelse, og du ikke har lyst å prøve å motvirke hele bevegelsen. Sparkel og remse kan du bruke når du ikke tror det vil komme noe som helst bevegelse, eller hvis du tror papirremsa vil være i stand til å holde igjen bevegelse.

Hvor lang tid tar det for sparkel å tørke?

Tørketiden finner du på etiketten til produktet, hvor normal tørketid for sparkel er ca. ett døgn. 4. Når første strøk med sparkel har tørket, kan du slipe veggen med sandpapir på slipebrett og forlengerskaft.

Er det vanskelig å sparkle?

Uansett om du vil ha glatte vegger, som bare skal males, eller vegger som skal kles med filt, er det en god idé å helsparkle dem først. Det er en av de vanskeligere teknikkene, som krever tålmodighet og øvelse.

Hvorfor blir det bobler i sparkel?

Grunnen til at det bobler er at den har ikke festet seg. og når sparkelen over blir våt så sveller det og du ser boblene. Det du gjør er at du skjærer løs de delene av remsen som har boblet seg , og fyller med sparkel.

Hvilket pussepapir på sparkel?

Korning 60–80 er vanligvis godt egnet til sliping av sparkelmasse, mens til finsliping mellom maling- og lakkstrøk er ca. 120 et bra valg. Slipekloss må til for at slipepapiret skal ta jevnt, men slipeklossen kan i enkleste utgave være en liten lektebit. Når du sliper ned sparkelmasse, blir det mye støv.

Skal man grunne før sparkling?

Før sparkling

Pass på at underlaget er rent, tørt og støvfritt. Dersom du skal sparkle glatte eller nye overflater, bør du påføre heftgrunn. Hvis du ikke bruker heftgrunn så vil ikke sparkelen feste seg skikkelig. Det eneste du trenger av verktøy er to eller flere sparkler, gjerne i forskjellige størrelser.

Hvor mange lag må man sparkle?

Du skal uansett legge på et nytt lag med sparkel. Det som er viktig er at det er slipt jevnt til slutt, og at du fjerner buler og der det er for mye sparkel, før du maler.

Hvordan få sparkel til å tørke fortere?

Er det tørt så er det tørt. Byggtørker/varmepistol/hårføner hjelper på. Tørketiden på sparkel påvirkes av luft, temperatur og sjikttykkekse. Legg på så tynt som mulig, skru opp temperaturen eller sett aller helst en vifteovn som skaper bevegelse i luften, så kan det godt hende at dette går bra.

Hvor mye dekker rullesparkel?

Forbruk av rulle sparkel er ikke helt lett å beregne, da underlaget spiller en stor rolle. Men beregner du ca 1,3 liter pr. m2 er du ofte ikke så langt unna. Rullesparkel medium er en lettsparkeltype beregnet for påføring med rull.

Når kan sparkel slipes?

– Vent med pussing til sparkelen er HELT tørr. Det letteste er å legge hånden på og kjenne temperaturen. Når sparkelen er merkbart kaldere enn gipsplaten, er den ikke skikkelig tørr. – Slip i lange, jevne drag.

Kan man bruke muggen sparkel?

– Hvis det lukter rart eller mugg, eller det er synlig mugg, skal man ikke bruke malingen. Det samme gjelder for øvrig med sparkelmasse. Ut av boden med det!

Hvor mye sparkel til helsparkling?

Helsparkling er dessuten en forholdsvis rimelig vei til slette vegger. Ved å legge til grunn et forbruk på 1,5 kg. sparkel per kvadratmeter ender du på en kvadratmeterpris på mellom 30 og 40 kroner, avhengig av hvor mye sparkelmassen koster.

Hvordan få bort Svartmugg?

Tips for fjerning av muggsopp

Dersom det ikke er tilstrekkelig med vanlig vaskemiddel kan du benytte kraftvask eller klorinblanding bestående av 1 del klorin og 10 deler vann. Test på et lite område først dersom du er i tvil om materialet tåler kraftvask/klorin. Husk å bruk hansker og luft godt.

Author

    Leave a Comment