Hvordan selge bil til utlandet?

Du må ha med deg:
 1. Originalt registreringsdokument som viser at kjøretøyet er registrert på deg (eller samsvarssertifikat COC-dokument).
 2. Eventuell salgskontrakt eller verdivurdering/takst.
 3. Personlig ID.
 4. Eventuell tillatelse fra andre etater hvis dette er nødvendig (se punkt 1 – Før du eksporterer kjøretøyet)

Hvordan eksportere bil til utlandet?

Ved eksport av kjøretøy skal begge vognkortdelene følge med kjøretøyet. Når et slikt kjøretøy skal registreres i et EU/EØS-land (utenfor Norge), stilles det krav til at begge vognkortdelene innlevert. For eier vil det være sikrest å få kjøretøyet avregistrert før det eksporteres.

Hvor lenge kan man ha norsk bil i utlandet?

Man kan stort sett kjøre andres bil i utlandetlenge man har førerkort og vognkort med. Men du kan godt sjekke i tillegg med forsikringsselskapet dere bruker i tillegg.

Hvor mye koster det å omregistrere en bil fra utlandet?

Fortolling av kjøretøyet betyr at du betaler importavgifter. Du må betale 25 % merverdiavgift av kjøretøyets verdi og av frakt- og forsikringskostnader med å få bilen til Norge, pluss avgift for klimagass for kjøretøyet.

Hvordan selge bil til utlandet? – Related Questions

Hvor lenge kan man ha en norsk bil i Spania?

Ta med bil fra Norge

Dersom man er i Spania i inntil 6 måneder i året, er det ingenting i veien for å ta med sin norske bil til Spania. Merk at perioden man kan kjøre norsk bil i Spania er totalt inntil 6 måneder i løpet av en 12-måneders periode.

Når slipper man å betale omregistrering?

Omregistreringsavgiften trenger ikke være tapt av den grunn. Reglene er nemlig slik at dersom bilen omregistreres eller avskiltes senest to måneder etter registreringen, kan neste kjøper registrere bilen uten å betale avgift.

Hvilke biler er fritatt omregistrering?

Fritak fra omregistreringsavgiften
 • Kjøretøy som har vært registrert i mer enn 30 år.
 • Kjøretøy som har vært registrert på samme eier to måneder eller mindre (samlet påskiltnings-/registreringstid).
 • Slette kjøretøyets medeier.
 • Endre kjøretøyets registrerte medeier til eier.

Er det kjøper eller selger som betaler omregistrering?

Det er kjøper som er ansvarlig for at omregistreringsavgiften blir betalt. Husk at før du kan betale omregistreringsavgiften må salgsmeldingen være sendt inn og godkjent.

Hva må jeg gjøre når jeg skal selge bil?

Skal du selge, kjøpe eller overta et kjøretøy du sende inn en salgsmelding.

Salgsmelding og omregistrering

 1. Send inn salgsmelding.
 2. Godkjenn salgsmelding.
 3. Omregistrering.
 4. Legg til eller fjern medeier.
 5. Overføre eierskap av kjøretøy i familien.
 6. Salg av kjøretøy etter dødsfall.
 7. Send inn salgsmelding på vegne av en selger.

Hvor mye koster omregistrere bil?

Pris på omregistreringsavgift

En personbil på opptil 1200 kilo, som ble registrert for første gang for 0-3 år siden, vil koste 4176 kroner. Samme bilen som ble registrert for 12-29 år siden, koster 1649 kroner. Det kan altså variere ganske mye. Priskalkulator finner du på Skatteetatens nettsider.

Hvor mye koster det og omregistrere en bil?

Ved omsetningen av bruktbiler må du betale en omregistreringsavgift på opp til 6.681 kroner for personbiler. Det må betales omregistreringsavgift til staten når en bil eller annet kjøretøy blir registrert på ny eier i motorvognregisteret.

Hva koster det å omregistrere en bil i Spania?

Omregistrering av en norsk bil til spanske skilter er fullt mulig, men det er en omfattende prosess. Gratis er det heller ikke, det må betales både toll, avgifter og honorarer. Til sammen kan omregistreringen koste godt over 20 000 kroner.

Er det billigere å kjøpe bil i utlandet?

De fleste som importerer bil fra utlandet, kjøper fra Tyskland. Her er prisene betydelig lavere enn i Norge, og det følger ofte med mye ekstrautstyr for en billig penge.

Hvilken bil lønner det seg å importere?

Her er mest interessant å importere nyere brukte biler med stor motor og eldre luksusbiler. Også interessant kan være nyere veteranbiler, biler over 20 år, på disse slipper du å betale engangsavgiften.

Er det lov å senke bil i Norge?

I Norge er det et krav at senkefjærer og understell som senker bilen er TÜV-godkjente, når disse skal monteres på biler som kjører på offentlig vei. Dermed er et TÜV-godkjent sett også din garanti for at bilen din fortsatt vil kunne bli godkjent på periodisk kjøretøykontroll eller annen inspeksjon.

Kan jeg kjøre en svenskregistrert bil i Norge?

Du kan bruke en utenlandsregistrert bil i Norge kortvarig i inntil 14 dager i løpet av en periode på 12 måneder. Perioden på 14 dager kan deles opp. Du kan selv endre opplysningene du har meldt inn. Ordningen gjelder for alle typer kjøretøy, også tilhengere og campingvogner.

Kan jeg kjøre bil i utlandet?

Mange land godtar det vanlige, rosa norske førerkortet, men Statens vegvesen anbefaler at du tar kontakt med ambassaden for det aktuelle landet du skal til. Sjekk med dem hvilke regler som gjelder før du drar på tur. Visste du? Vanlig norsk førerkort kan du bruke i alle EU- og EØS-land.

Når du skal kjøre bil i utlandet må du?

Trygg Trafikk anbefaler at du følger samme regler som her hjemme og kjører rusfritt. Alle som er med på bilturen skal alltid bruke bilbeltet når bilen er på veien. Ulykkesrisikoen er høyere enn hjemme i de fleste land utenfor Skandinavia, og bilbeltet mer enn halverer risikoen for alvorlige skader.

Hvor lenge kan man ha norsk bil i Frankrike?

Da påløper ikke moms, bare registreringsavgifter. Da er det ikke nødvendig å bruke speditør, men manha profesjonell hjelp for å få registrert bilen. Det er også greit å vite at man etter reglene kan kjøre i 6 måneder av gangen med norskregistrert bil her nede, så lenge man har fast bolig i Norge.

Når mister man bilen i Danmark?

Mange biler konfiskeres

Hvis man kjører over 200 km/t, uansett hvor høy fartsgrensen er. Maksimal fartsgrense i Danmark er 130 km/t. Hvis man kjører over dobbelt så fort som fartsgrensen og farten er over 100 km/t. Med andre ord mister man ikke bilen med 80 km/t i en 40-sone, men den ryker med 120 km/t i en 60-sone.

Author

  Leave a Comment