Hvordan kjøpe brukt motorsykkel?

Ekspertens 5 gode tips ved kjøp av brukt MC:
 1. Be alltid selger om å fremlegge en tilstandsrapport.
 2. Godt dokumentert servicehistorikk må alltid fremlegges.
 3. Utseendet forteller ofte mye om hele motorsykkelens tilstand.
 4. Sjekk alltid priser hos forhandlere før du eventuelt handler privat.

Kan man selge bil til forhandler?

Når du selger bil til en forhandler vil du skrive en kjøpekontrakt på vanlig måte. Forhandleren sørger for å omregistrere eller avregistrere bilen, og det eneste du trenger å gjøre er å bekrefte omregistreringen på Statens Vegvesens nettsider.

Hva må man passe på når man selger bil?

Selge bil privat
 1. Finn prisen på bilen din. Ingen vet nøyaktig hvilken pris en bruktbil selges for til slutt.
 2. Legg ut bilen for salg.
 3. Husk opplysningsplikten.
 4. Skriv kontrakt.
 5. Send inn salgsmelding.
 6. Kjøper ha bilforsikring.
 7. Betal omregistreringsavgift.
 8. Si opp og flytt avtaler.

Hvordan selge avregistrert bil?

Slik gjør du det
 1. Start med å sjekke hverandres legitimasjon.
 2. Logg inn på Din side og send salgsmelding til kjøper.
 3. Kjøper mottar en SMS, og godkjenner salgsmeldingen på nett.
 4. Når kjøper har godkjent mottar du en SMS om at eierskiftet er fullført og at salgsmeldingen er registrert i våre systemer.

Hvordan kjøpe brukt motorsykkel? – Related Questions

Hva koster omregistrering av motorsykkel?

Årsavgift/omregistreringsavgift for motorsykkel: Årsavgift koster 1960 kr. Omregistreringsavgift koster 523 kr.

Er det kjøper eller selger som betaler omregistrering?

Det er kjøper som er ansvarlig for at omregistreringsavgiften blir betalt. Husk at før du kan betale omregistreringsavgiften må salgsmeldingen være sendt inn og godkjent.

Kan man selge bilen som den står?

Bilen selges «som den er»

I mange salgskontrakter tar selgeren forbehold om at bilen selges «slik den står» eller med liknende forbehold. Det betyr at bilen selges med de feil og mangler den måtte ha. Da kan det bli vanskeligere å klage. Men, selgeren er ikke fritatt for ethvert ansvar.

Kan man avregistrere bil uten å levere skilter?

Der kan du avregistrere bilen din selv uten å levere inn skiltene. Det vil i praksis si at det ikke lenger er et krav til at skiltene på avregistrerte kjøretøy fysisk skal leveres inn til en trafikkstasjon. Du kan selv avregistrere og registrere kjøretøyet hos vegvesen.no når du selv ønsker.

Kan man selge bilen som den er?

Det er fullt lovlig å selge en bil «som den er». Dette kan også uttrykkes: «som forevist», «uten ansvar for mulige feil eller mangler» eller «uten garanti». Da er det kun virkelig omfattende avvik fra forventbar stand kjøper kan klage på.

Hvor mye koster det å avskilte bil?

Det er gratis å avregistrere kjøretøyet ditt, og å registrere det igjen – uansett hvor lenge det har vært avregistrert. Unntaket er hvis det ikke er betalt omregistreringsavgift i forbindelse med eierskifte. Da må du betale omregistreringsavgiften når du registrerer kjøretøyet.

Har politi lov til å avskilte?

Det er Tollvesenet, Politiet og Statens vegvesen som har myndighet til å avskilte kjøretøy. Dette kan være at mangler fra utekontroll ikke er godkjent eller at «gamle» skyldige avgifter ikke er betalt. Bilen kan også ha blitt avskiltet på grunn av manglende omregistrering.

Kan man kjøre med en bil som ikke er EU godkjent?

Det er dessverre slik at kjøretøy, uten godkjent registrert EU-kontroll, kjører ulovlig på veien. Dermed kan du risikere å bli avskiltet hvis du bruker bilen etter fristen. Som hovedregel kan du kun få utsette kontrollen ved alvorlig sykdom.

Kan man kjøre bil som ikke er EU godkjent?

Er ikke kjøretøyet ditt godkjent innen fristen, kjører du ulovlig og kjøretøyet kan bli avskiltet. Når du eier et kjøretøy, er det ditt ansvar å sørge for at det blir godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får kjøretøyet bruksforbud, og det kan bli avskiltet hvis du blir stoppet i kontroll.

Hvor mange 2 feil kan man ha på EU-kontroll?

En av de vanligste feilene er mangel på refleksvest. Det er mange som glemmer, eller ikke vet at det er lovpålagt å ha refleksvest i bilen. Dette er en 1’er feil som man ikke trenger ny kontroll for. Ved 2’er feil må man tilbake for etterkontroll, og hvis det er en 3’er feil, får man kjøreforbud.

Hva er 1 feil på EU-kontroll?

Kode 1 betyr at kjøretøyet har mindre feil eller mangler som må rettes, men som ikke har betydning for om kjøretøyet kan godkjennes. Det er viktig at du sjekker kontrollseddelen selv om du har fått godkjent EU-kontrollen.

Hva er 3 feil på EU?

Eksempler på mangler med kode 3 er trafikkfarlige feil på bremser eller styring. Da har kjøretøyet bruksforbud, og du kan ikke bruke det før manglene er rettet og godkjent på etterkontroll.

Er det påbudt med bremse skjold?

På bakgrunn av en tidligere veiledning til kontrollen måtte biler ha bremseskjold som beskytter bremseskivene. – I den endelige instruksen er kravet endret til at skjoldet skal være tilstrekkelig festet, men det er ikke noe krav til at det må være der, forteller Sponås.

Har vegvesenet rett til å stoppe deg?

Hvis en kontrollør fra Statens vegvesen stopper deg i en trafikkontroll, skal du alltid informeres om at dette er en trafikkontroll og årsak til kontrollen. Likevel kan du også bli stoppet når det ikke er noe galt. Statens vegvesen har ofte kampanjer for å informere og spre kunnskap om trafikksikkerhet.

Er etterkontroll gratis?

Hvis det oppdages feil eller mangler i en PKK, så må dette først rettes opp og deretter må bilen inn til en etterkontroll. Dette kan gjøres hos alle verksteder som er godkjent for å ta en etterkontroll. Hos oss så er etterkontrollen gratis, så lenge reparasjonen etter PKK blir gjort hos oss.

Author

  Leave a Comment