Hvordan flytte AutoPASS brikke til ny bil?

Enten kan du endre bilnummer på en bombrikke du har fra før, eller så kan du bestille en ny bombrikke. Dette gjør du på Min side. Hvis du har solgt en bil, er det viktig at du avslutter AutoPASS-avtalen slik at du ikke blir fakturert for ny eier sine passeringer.

Hvordan bytte kjøretøy på AutoPASS?

Dersom du skal benytte brikken i et annet kjøretøy, må du flytte brikken fra gammelt til nytt kjøretøy, samt registrere bilendringen i avtalen din. Dette kan du selv gjøre på MinSide. Finner du ikke avtalen din på MinSide kan det være du ligger inne med en gammel mailadresse.

Hva gjør man med bombrikke ved salg av bil?

Når du selger et kjøretøy som har bombrikke og avtale med AutoPASS-utsteder, må du huske å både si opp avtalen og fjerne bombrikken fra bilen. Hvis ikke vil du bli belastet for bompasseringer til den nye eieren frem til oppsigelsen er registrert.

Hvordan feste gammel bombrikke i ny bil?

I pakken finner du bombrikke med feste og våtserviett.
 1. Fjern eventuell gammel brikke.
 2. Bruk medfølgende våtserviett, og rengjør frontruten der den nye bombrikken skal festes.
 3. Ta bort dekkpapiret på den ene siden av borrelåsen og fest den til det merkede området på bombrikken.

Hvordan flytte AutoPASS brikke til ny bil? – Related Questions

Hva gjør man med gamle AutoPASS?

Har du fått ny bombrikke i posten? Husk at den gamle brikken er miljøfarlig avfall, og skal leveres inn.

Hvor mange biler kan man ha på AutoPASS?

Hvor mange kjøretøy kan jeg registrere på en avtale? Privatkunder kan knytte to kjøretøy til samme AutoPASS-ferjekonto – Privat. Forskuddsbeløp blir beregnet ut ifra det kjøretøyet som ligger i høyeste takstgruppe. Bedriftskunder kan knytte et ubegrenset antall kjøretøy til AutoPASS-ferjekonto – Bedrift.

Er det lov å kjøre uten bombrikke?

Betaling for bompasseringer er lovregulert gjennom betalingsforskriften. Kjører du uten brikkeavtale, tas det bilde av bilens registreringsnummer. Du får faktura i posten på ordinær passeringsavgift uten gebyr fra bompengeselskapet som eier den bomstasjonen som du har passert.

Hvor får jeg fester for bombrikke?

Du kan bestille nytt feste til bombrikken din på Min side.

Bestill feste til bombrikken

 • Logg inn og velg kundeforhold.
 • Velg «Avtaler» i menyen.
 • Under «Gjør endringer» velger du «Nytt brikkefeste»

Kan jeg ha to bombrikker i bilen?

Du kan gjerne ha flere gyldige bombrikker plassert i frontruten. Systemet velger hvilken som belastes for bompenger i bomstasjon, og kontrollør vil ikke ilegge gebyr. Men du kan også velge en av brikkene som skal registrere bompasseringer. Pakk de andre brikkene i strålingstett emballasje.

Hvordan få tak i bombrikke?

Så enkelt er det: Logg inn med din BankID, og opprett et nytt kundeforhold. Når du mottar kvittering er avtalen aktiv, og du får alle fordelene. Brikken får du tilsendt.

Hva koster ny bombrikke?

Bombrikken er gratis. Du betaler kun et depositum på kr 200. Det kreves inn på første faktura. Du får tilbake depositumet hvis du selger bilen, avslutter bompengeavtalen og returnerer brikken til bompengeselskapet.

Er SkyttelPASS og AutoPASS det samme?

Både SkyttelPASS-brikken og SkyttelPASS-avtalen er AutoPASS-godkjent. Dermed er det mange som –ikke helt ukorrekt – betegner disse som «AutoPASS-brikke» og «AutoPASS-avtale».

Kan man ha flere AutoPASS avtaler?

Du kan ha flere kjøretøy på samme avtale, men hvert kjøretøy må ha sin unike brikke koblet opp til kjøretøyets registreringsnummer.

Hvordan fjerne bil fra AutoPASS?

Avslutt avtale på solgt bil
 1. Logg inn på Min side.
 2. Under “Avtale” finner du “Mine kjøretøy og brikker”
 3. Trykk på “Fjern et kjøretøy”
 4. Velg brikke/kjøretøy som du skal avslutte.
 5. Trykk «Neste» og følg stegene for å avslutte kjøretøyet.

Hvor mye må elbil betale i bom?

Stortinget har bestemt at elbiler maksimalt skal betale 50 prosent av det bensinbiler betaler i bompenger i eksisterende bommer. Fra 1. januar 2023 øker denne maksimalgrensen til 70 prosent.

Hva heter AutoPASS nå?

Fjellinjen Utsteder er solgt til Fremtind Forsikring og heter nå Fremtind Service. Du beholder AutoPASS-brikken din og mottar fakturaen på samme måte som før. Eneste forskjell er at fakturaen betales til Fremtind Service, som er det nye navnet på AutoPASS-utstederen. Fjellinjen AS består som bompengeselskap.

Hvordan legge til bil på AutoPASS?

Hvordan registrere din brikke
 1. Logg inn på Min side.
 2. Klikk på «Kjøretøy» i menyen til høyre.
 3. Klikk på «Endre kjøretøydata» på kjøretøyet du vil legge til AutoPASS-brikke på.
 4. Klikk på «Legg til AutoPASS-brikke».
 5. Tast inn AutoPASS-brikkenummeret ditt.
 6. Ditt brikkenummer er nå registrert.

Er det påbudt med AutoPASS?

Alle kjøretøy over 3,5 tonn registrert på foretak, stat, fylkeskommune eller kommune må ha bombrikke i Norge. Har du en bobil, SUV e.l. over 3,5 tonn, som du bruker privat, omfattes ikke kjøretøyet av påbudet.

Hvor bør jeg bestille AutoPASS-brikke?

Dette gjør du enklest via Min side på www.autopassferje.no. Oppskriften på hvordan du registrerer din AutoPASSbrikke på Min side finner du her.

Hvor mye koster det å kjøre gjennom bom uten brikke?

Kjører du for eksempel gjennom Osloringen i rushtiden uten bombrikke, betaler du 10 kroner, men har du Autopass-avtale får du 20 prosent rabatt og betaler bare 8 kroner.

Author

  Leave a Comment