Hvordan finne felger som passer?

Størrelse på senterhullet på felgen. Best passform er med ferdigtilpassede felger (plug & play), hvor senterhullet har samme størrelse som bilens hjulnav. Hvis senterhullet på felgen er større enn navet, kan felgen sentreres rundt navet ved hjelp av en senterring.

Hvor store felger kan jeg ha på bilen?

Du kan godt bytte til en annen dekkdimensjon enn den som bilen er utstyrt med fra fabrikken. Men her gjelder det spesielle regler som oppfylles. Hovedregelen er at det er lov å skifte til en annen dimensjon dersom rulleomkretsen ikke avviker fra originaldimensjonen med mer enn +/- 5%.

Hvordan finne ut innpress på felg?

BOLTSIRKEL & INNPRESS

På en 4, 6 eller 8-hulls felg måler du fra ytterkanten av bolthullet tvers over navet til motstående bolthulls innerkant. Felgens innpressingsdybde eller ET-mål viser hvor langt inne eller ute felgen sitter i forhold til felgens midtpunkt, dvs. anleggsflaten mot navet til felgens midtpunkt.

Hva betyr 205 55 R16?

205 = dekkets bredde i millimeter. 55 = dekkets profilhøyde i prosent av dekkets bredde. R = typebetegnelse, R står for radialdekk. 16 = dekkets indre diameter i tommer.

Hvordan finne felger som passer? – Related Questions

Hva betyr 245 45r17 95w?

– De to første tallene angir dekkets bredde og profil. I dette tilfellet kan bilen ha dekk som er 245 millimeter brede. 45 angir forholdet mellom dekkets høyde og bredde. I dette tilfellet er dekkets høyde 45 prosent av bredden, forteller Bjørnsen.

Hvor mye avvik kan man ha på dekk?

For at det skal være lovlig, kan avviket i rulleomkrets maks være + eller – 5% i forhold til dekkdimensjonen oppgitt i vognkortet. Vi anbefaler dog maks avvik på 3%.

Hva betyr 225 55 R17?

Her står det også hvilken hastighetsmerking og belastningsindeks dekkene dine skal ha. Dekkdimensjonen skrives for eksempel slik: 225/55 R17. 225: angir bredden i millimeter, altså er dette eksempelet et 225 millimeter bredt dekk. 55: forteller om forholdet mellom høyden på sideveggen og bredden på dekket.

Hva betyr tallene på felgen?

Når du ser tallene 54 – 622 på dekkveggen, betyr det at dekkets bredde er 54 millimeter (uten knaster) mens 622 betyr at dekkets indre diameter er 622 millimeter. Med andre ord laget for 28 tommers felger (29 og racer hjul).

Hva betyr 55 på dekk?

55 = Dekkprofil

Dette tallet angir høyden på dekket fra felgen i prosent av dekkbredden. Man skulle kanskje tro at dette også ble oppgitt i millimeter, men dette er en prosent av bredden. Så hvis man har et dekk med bredde på 205 mm og 55 i profil vil høyden være 112,75 mm (55 prosent av 205 er 112,75).

Hvordan forstå dekkdimensjon?

Det første tallet (205) er dekkbredden som angir bredden på dekket i millimeter. Det neste tallet (55) er dekkprofilen som angir angir høyden på dekket i prosent av dekkbredden. Bokstaven (R) er dekktypen. Det siste tallet (16) er hjuldiameteret som angir diameteren på innsiden av dekket.

Hvor brede dekk på 7 felg?

I eksempelet 7J x 17 H2 ET38, 5×112 LK, vil bredden på felgen være på 7 tommer. Deretter må du vite at en felg av denne størrelsen passer til et dekk med bredde 195 til 225 mm. 205 til 215 mm er ideelt.

Hva betyr 40 622?

Dekkdimensjonen finner du som regel skrevet på sideveggene til dekkene dine. For eksempel: 23-622. Det ene tallet, 23, står for bredden på dekket i millimeter. Det andre tallet, 622, er indre dekkdiameter i millimeter.

Kan man ha forskjellige dekk foran og bak?

Dekkeneha samme dimensjon. På kjøretøyer som originalt er utstyrt med dekk av ulike dimensjoner foran og bak, skal størrelsesendringen være lik. Ved endringer utover dette må kjøretøyfabrikantens tillatelse foreligge eller det må foreligge dokumentasjon som nevnt under punkt 1.

Kan man kjøre med 2 forskjellige dekk?

Kan jeg køre med forskjellige dekk? Det er tillatt å kjøre med forskjellige dekk hvis man setter samme dekk på samme aksel. Vi vil likevel fraråde dette, siden kjøretøyets kjøregenskaper kan bli betydelig dårligere med forskjellige dekk, spesielt på vått eller isete føre.

Er det farlig å kjøre med ubalanserte dekk?

Ubalanserte dekk kan ha flere konsekvenser for bilen og bilkjøringen, blant annet: Dekkene slites raskere, og får ujevn slitasje. Unødvendig slitasje på for eksempel støtdempere og kulelagre. Dårligere kjørekomfort.

Hvorfor bredere dekk bak?

Generelt sett desto bredere dekk, jo mer grep vil det hat. Dette gjelder særlig for kjøring på tørr vei, fordi mer desto mer gummi som hviler på veien, desto bedre veigrep. Den lave flankehøyden til de brede dekkene sørger også for bedre stabilitet, spesielt i svinger.

Skal dekk ligge eller stå?

Det optimale er å lagre dem på felg, hengende. Eventuelt kan de stables liggende. Dekk uten felg bør lagres stående. Før dekkene settes bort for sesongen, bør både de og felgene rengjøres skikkelig.

Hva må til for å få godkjent større dekk?

Det være samsvar med modell og delenummer fra produsenten på de deler du vil benytte. Dokumentasjonen på et hevesett også omfatte godkjenning på den dekkdimensjonen du eventuelt skal ha på din bil. Det er essensielt å fremskaffe dokumentasjon på at dette utstyret er testet og godkjent for det Europeiske markedet.

Hvorfor må man av balansere dekk?

Riktig balanserte dekk er viktig både for kjørekomfort og økonomien. Ubalanse over tid sliter kraftig på bilens hjuloppheng, og kan føre til dyre reparasjoner av endeledd, bærekuler osv. I tillegg slites dekkene ujevnt og drivstofforbruket vil øke.

Hvor ofte bør man balansere dekk?

Som en del av rutinemessig vedlikehold av kjøretøy, bør sjåføren balansere dekkene på kjøretøyet etter hver kjørte 5.000-10.000 km, eller etter 1-2 år (avhengig av hva som kommer først). Du bør også balansere hjulene når: Du har kjøpt nye dekk, eller komplette hjul. Når du har reparert et dekk.

Author

    Leave a Comment