Hvordan best vaske bilen?

5 tips til utvendig vask av bil:
 1. Ikke gå for nær med høytrykkspyler. Hold den gjerne 30–50 cm fra bilen for å unngå riper og skader.
 2. Ikke vask bilen i direkte sollys.
 3. Sørg for at karosseriet er helt avkjølt når du begynner.
 4. Ikke la avfetting eller såpe tørke på bilen.
 5. Sett av ekstra tid til å tørke av bilen til slutt.

Hvordan vaske bilen enkelt?

Slik vasker du bilen enkelt:
 1. Avfett bilen først (tørr bil).
 2. Skyll grundig med høytrykkspyler eller hageslange.
 3. Skyll også inne hjulbuer, under bilen og støtfangerne.
 4. Svampevask bilen med bilsåpe og bøtte.
 5. Vask og spyl gjerne av såpen del for del.
 6. Vask felgene og spyl av.

Kan man bruke Zalo på bil?

Zalo er supert til å vaske fettete middagsasjetter med, men på billakk er det ikke smart. Zalo er nemlig rene avfettingsvæsken og den tar ikke bare knekken på skitt, men også all form for polish. Bilen blir ren og pen med en gang, men den vil fort bli matt og skjoldete.

Hva kan man bruke til å vaske bil?

Man bør bruke en mild bilsåpe når man vasker kjøretøyet. Zalo og grønnsåpe, for eksempel, har en høy PH-verdi som kan skade lakken på bilen, og er derfor fy-fy etter min mening. Bruker du for sterke kjemikalier, risikerer du at en klarlakk gnis vekk og bilen vil se mattere ut.

Hvordan best vaske bilen? – Related Questions

Er det bra å vaske bilen ofte?

En hovedregel er at man bør vaske bilen minimum èn gang i måneden. Allikevel er det en rekke individuelle faktorer som spiller inn. Hvis bilen din er eksponert for skitt, smuss, forurensning, hardt vær og områder med mange insekter, så bør den vaskes 2 til 3 ganger i måneden.

Er det lov å vaske bilen hjemme?

Det er forbudt å forurense med vilje, derfor synes vi at man skal gjøre så godt man kan for å ta vare på miljøet! Hvis du eier en bil, må du passe på og vaske den. Hvis du har mulighet til å vaske i en godkjent vaskehall med filtreringsutstyr, så burde du gjøre det i utgangspunkt.

Hva skal man vaske innsiden av bilen med?

Dette trenger du til innvendig vask

Da klarer man seg med enkle hjelpemidler; du trenger bare en støvsuger, noen microfiberkluter, en vindusspray og en bøtte med vaskevann. Er det vanskelige flekker i bilen og mye skitt, kan sterkere rensemidler være mer riktigere å bruke.

Hvordan vaske bilen med skum?

Du bør tenke på skumvask som en forvaskbehandling eller forberedelse til håndvasketrinnet. Den brukes best på et tørt kjøretøy, da det vil gi skummet bedre grunnlag for å binde og feste seg mer effektivt. Pass alltid på at du står i skyggen og at overflaten på bilen er avkjølt. Skummet må ikke tørke på overflaten.

Hvordan vaske bil uten svamp?

Forsiktig vask
 1. Ikke bruk svamp når du vasker bilen.
 2. I stedet for svamp skal man heller sprute på såpe eller avfettingsvæske og spyle godt av med vannslange eller høytrykksspyler.
 3. Bruk høytrykksspyleren forsiktig slik at du ikke presser de skarpe bergartsfragmentene mot lakken ved hjelp av vannstrålen.

Hvordan vaske bilen med selvvask?

Spyl så grundig av med høytrykkspyler, nedenfra og oppover. Spyl deretter inne i hjulbuer, felger og under bil. Når dette er gjort er bilen klar for en vask med skumbørsten. Spyl av såpen, del for del – et tips er å spyle nedenfra og opp.

Hvorfor ikke vaske bil i sol?

Noe av det første Michael lærer bort er å holde seg unna sola når man vasker bil. – Under sterk sol risikerer du at vann, avfetting og såpe tørker inn og lager merker i lakken raskere enn du klarer å gjøre noe med det.

Hvorfor tørke av bilen etter vask?

Dersom bilen er full av vann vil pollen/støv lettere binde seg til dette, og i neste omgang bli liggende som flekker på lakken når vannmolekylene fordamper. Ikke ser det pent ut, og det er vanskeligere å få bort enn et lag med tørt støv/pollen som ligger løst på bilen.

Er maskinvask skadelig for bilen?

– Maskinene har blitt mye bedre og mer skånsomme, og all vask er bedre enn ingen vask. Men vi anbefaler alle å styre unna maskinvask med børste så langt det lar seg gjøre, fordi det sliter veldig på lakken og fordi du ikke kommer til over alt, sier kommunikasjonssjef Morten Moum i Harald A. Møller.

Skal man skru av bilen i vaskehall?

Skru av bilen helt, slik at ikke sensorer reagerer under vasken. Sjekk hva bilens instruksjonsbok sier om bilvask. Dersom skader oppstår, ta bilder av skadene med en gang og kontakte forsikringsselskapet.

Skal man ta inn speil ved bilvask?

Det med at speilene bør klappes inn, har ikke noe med at de kan bli revet av, slik mange litt feilaktig tror. – Nei, det er for at børstene skal komme inntil, slik at det blir skikkelig rent, forklarer Nielsen.

Hvor ofte bør man vaske bilen om vinteren?

Hvor ofte bilen skal vaskes på vinterstid avhenger av hvor mye du kjører og om du kjører steder hvor det er mye salt på veien. Som regel holder det med én eller to ganger i måneden, og husk at én enkelt gang er bedre enn ingenting.

Hvordan tørke bilen etter vask?

Det beste er å benytte seg av et microfiber-håndkle. Er du av den ekstra varsomme typen, passer du på å ikke dra kluten over lakken. I stedet kan du legge den ned, la den suge opp vannet og så flytte den videre.

Hvor mye koster selvvask bil?

Hvor mye koster en vask? Det avhenger veldig for hvor lenge og hvor mye du vasker. Et estimat for en skum og spyl sekvens for middels bil vil ligge på rundt 120kr på sommeren og estimert 220kr vinterstid. Husk at man ofte spyler lengre på vinter grunnet is, snø og salt kontra hva man gjør på sommeren.

Hvorfor skal man vaske bilen nedenfra og opp?

Ved å starte nederst renner den verste skitten av først og du sparer lakken mest mulig. De fleste begynner imidlertid ovenfra, men da renner alt over det mest skitne partiet nederst. Etter avfetting kommer skumvask.

Når bruker man avfetting på bil?

Dersom bilen er svært skitten, bruker vi alltid avfetting. Vi velger en avfetter som emulgerer (blander seg) med vann. Ikke alle avfettinger gjør dette, så dette må du ta hensyn til når du bruker avfetting.

Author

 • Mikkel Stovner

  Mikkel er en spenningsøkende herremann som lever fort fart og moro. Han har lenge kalt seg selv motoravhengig, og helt siden han fikk sin første moped som 12-åring har han elsket alt som har med motor å gjøre.Mikkel kan mye om mangt når det gjelder bil og motorsykkel, og er glad for å dele kunnskapene sine med leserne hos VernerMotor.eu

Leave a Comment