Hvor mye koster understellsbehandling av bil?

Generelt må du regne med å betale i overkant av 3.000 kroner for å understellsbehandle en vanlig personbil. Vi snakker da om de enkleste behandlingene. For mer avansert antirustbehandling kan prisen nærme seg 7.000 kroner. Det dreier seg da om “komplett” understellsbehandling.

Hva er understellsbehandling?

Klargjøringen før understellsbehandling av bil innebærer demontering av alt av plast og deksler, samt grundig vask og tørk. Bilen sprøytes deretter med en kombinasjon av penetrerende tynnstoff for å beskytte mot rust, samt et tykt elastisk materiale for å forhindre slitasje fra blant annet steinsprut.

Hvor lenge varer antirustbehandling?

Ved vanlig antirustbehandling anbefales ofte tre års intervall, men noen verksteder anbefaler at kunden kommer tilbake for kontroll etter to år, da man erfarer at tre år er for lenge.

Hvor lenge varer en tectylbehandling?

En Tectyl-behandling har en holdbarhet på ca 3 år i motsetning til ett år på oljebehandling. Det gjør også Tectyl-behandligen mer kostnadseffektiv.

Hvor mye koster understellsbehandling av bil? – Related Questions

Hvor ofte bør man Tectylbehandle bilen?

Etterbehandling: Hvis du allerede har hatt en komplett behandling av bilen tidligere, kan det være aktuelt med en etterbehandling når det har gått 3-4 år. Behandlingen vil da være tilpasset din bil og vil avhenge av mengden slitasje som har blitt påført bilen siden sist behandling.

Er nye biler Rustbeskyttet?

Per Kristiansen advarer mot å tro at moderne biler generelt er bedre beskyttet mot rust enn tidligere årganger: – Det er dessverre motsatt. Moderne biler ruster faktisk lettere.

Hvor mye koster rust behandling?

Veiledende priser for rustbehandling ligger mellom 4.500 og 11.500 kroner. Poleringskongen rustbehandler personbiler gjennom en understellsbehandling for rundt 9.000 – 10.000 kroner. Da er det snakk om en komplett behandling med demontering av innerskjermer og deksel, samt rengjøring, tørking og sprøyting.

Hva er vesentlig dårligere stand bil?

(c) – «vesentlig dårligere stand»

Bokstav (c) tar sikte på de tilfeller hvor kjøper har fått «katta i sekken». Selger kan ikke fraskrive seg all ansvar for at tingen holder en viss minstestandard. Det avgjørende er om tingen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å regne med.

Hvilke biler har minst rust?

Indeksen er basert på biler som er seks til åtte år gamle. Bilene med minst grad av rust er fra Volvo, Renault, BMW og til dels Mercedes og Lexus. Flest rustskader har VW, Ford, Skoda og Opel (se diagram nedenfor).”

Hvor lang tid tar understellsbehandling?

Levering og behandlingstid

Det er kun vår grundige Tectyl prosess sikrer bilen din best mulig kvalitet på behandlingen. Derfor trenger vi 2-3 virkedager på en komplett Tectyl-understellsbehandling.

Hva kan fjerne tectyl?

Citrusrens løser den opp så den blir helt flytende og sprayes av. Citrusrens kan også kjøpes konsentrert og billig hos ymse firma, mistenker at kanskje Felleskjøpet kan ha gallons billig.

Hvordan fjerne gammel tectyl?

Mange ønsker å fjerne gammel tectyl for å se tilstanden på bilen, gammel tectyl kan skjule rust som bør utbedres. Tørrisrengjøring fjerner også overflaterust skånsomt og effektivt. Tørrisrengjøring er meget effektivt til å fjerne tectyl, se bilder.

Kan man lakke over tectyl?

Kan man sprøyte Fluid Film oppå Tectyl/Mercasol/Dinitrol? Ja, absolutt. Gammel og hard tradisjonell behandling blir mykgjort, og vi får mange positive tilbakemeldinger.

Hvordan pusse rust på bil?

Slik fjerner du rustskader
  1. Skrap bort den verste rusten med en skrape og drill med pusserondell.
  2. Påfør rustfjerner med klut eller pensel.
  3. Hvis du har et hull, kan du legge på metallsparkel eller metallkitt og la tørke minimum 10 min, og pusse dette ned med drill og pusseklosser til du får en jevn overflate.

Hvor mye koster det å lakke riper?

Enkelte verksteder opererer med faste basispriser / stykkpris. For eksempel kan en skjerm koste 5.000 – 7.000 kroner å få lakkert, et panser 7.000 – 10.000 kroner, en dør 6.000 – 8.000 kroner. Igjen: dette er kun grove eksempler for å gi deg et visst inntrykk av hva du kan forvente.

Hvor mye fluid film på en bil?

Normalt går det ca. 6 liter til en komplett behandling av en personbil. ​Mykgjør gammel behandling: Positive tilbakemeldinger fra kunder på at Fluid Film myk gjør gamle og harde løsemiddelbaserte antirustmidler. Miljøvennlig: Fluid Film er løsemiddelfri og har under 1 % VOC.

Hva er vanlig pris på en bil?

Hvor dyr bil er det riktig å kjøpe for deg? Bil er dyrt. En helt vanlig bil koster alt i alt mellom 70.000 og 100.000 kroner per år å holde på veien de første seks leveårene. De fleste er bare er opptatt av de betalbare kostnadene hvert år, og glemmer at den store stygge ulven er verdifallet.

Hvordan fjerne Fluid film?

Fluid Film kan fjernes med steamer og/eller avfettingsmiddel. Tynning gjøres i første rekke ved omrøring eller risting av kannen. Fluid Film er tiksotropisk, det vil si at den blir tynnere ved omrøring på samme måte som kvikksand. Vil du ha enda tynnere olje kan den varmes opp for eksempel i en bøtte varmt vann.

Hvor mange deler i en bil?

Til sammen inneholder de mekaniske og elektriske hovedkomponentene på en klassisk bensinbil opp mot 12 000 store og små deler som skal passe sammen. De skal dessuten tilby tilnærmet lik samlet levetid, med unntak av slitedeler som bremser, dekk og kraftoverføring. En bil er et meget komplekst produkt.

Hvor mye taper en ny bil seg?

For en nybil kan du forvente 20 prosent første året. Deretter om lag 14 prosent av bruktprisen fra det andre året, synkende til 10 prosent det sjette året. Og fra den sjette året 10 prosent årlig.

Author

    Leave a Comment