Hvor mange riktige for å bestå teoriprøven?

Hva skal til for å bestå teoriprøven? På teoriprøven får du en rekke spørsmål med flere alternative svar. Du må svare riktig på minst 85 prosent av spørsmålene for å bestå prøven. Dersom du ikke består, må du vente to uker før du kan avlegge ny teoriprøve.

Hvordan kan man øve til teoriprøven?

Den beste måten å øveteoriprøven til bil er å anskaffe boka “Veien til førerkortet” sammen med arbeidsheftet. Dette er pensum til teoriprøven. I tillegg kan det være lurt å bestille dag, uke, eller månedspass på en teoriprøve. Mange velger blant annet www.teoritentamen.no.

Er det vanlig å stryke på teoriprøven?

Strykprosenten på teoriprøven nærmer seg 40 prosent. – På teorikursene våre jobber vi med å knekke koden, og så godt som alle våre elever består teoriprøven, sier trafikklærer og kursansvarlig ved Positiv Trafikkskole, Martin Strønen. Aldri før har så mange strøket på teoriprøven.

Hvor mange feil er vanlig på teoriprøven?

Når man skal øve på noe, er det viktig at man øver med noe som er realistisk. Teoriprøvene våre har derfor 45 spørsmål, akkurat som den virkelige teoritesten hos Statens vegvesen. Man kan ikke ha mer enn 7 feil for å bestå. Det er kun ett alternativ som er riktig for hvert spørsmål.

Hvor mange riktige for å bestå teoriprøven? – Related Questions

Var det vanskelig på teoriprøven?

Den største utfordringen med teoriprøven er å finne tid og motivasjon for å lese, øve og forberede seg, mener Ekelund. – Det kan virke som at enkelte tar for lett på oppgaven. Det er tydelig at elever sliter med tema som bremselengder, skilt, fartsgrenser og kjøring med tilhenger.

Hvilken app er best for teoriprøven?

Teoritentamen kommer best ut og vinner soleklart! Appene som var med i testen er «Teoritentamen», «prove.no», «Ta førerkort» og «Teoriappen Bil», «Førerprøven», «Teoriprøven (Ken Li)» og «Teoriprøven (Evjenth Apps)». Her kan du lese alle testresultatene.

Hvor mange består ikke teoriprøven?

Bremselengder og skilt er blant temaene som mange sliter med på teoriprøven. I fjor ble det gjennomført 134.371 teoriprøver til førerkort klasse B. 51 prosent av disse ble ikke bestått, viser ferske tall fra Statens vegvesen.

Hvor mange består teoriprøven på første forsøk?

Nesten halvparten stryker på teoriprøven. Når man slår sammen beståttprosenten for samtlige trafikkstasjoner i hele landet, viser tallene fra Statens vegvesen at kun 52 prosent består teoriprøven, mens 77 prosent greier oppkjøringen på første forsøk.

Hvor mange feil kan du ha på førerprøven?

Du kan ha inntil 7 feil på teoriprøven for bil og bestå. Det har ingen betydning for den praktiske prøven.

Hvor mange minutter varer teoriprøven?

Teoriprøven for de ulike klassene
KlasseKjøretøyTid i minutter
AMotorsykkel90
BPersonbil/varebil90
C1Lett lastebil75
CLastebil120

Hvor mange ganger kan man stryke på teoriprøven?

Det er ingen frist på det, du kan avlegge så mange prøver du må ha. Det er en karenstid på 14 dager mellom hver prøve og de koster nå 640,- pr prøve. Det lønner seg derfor å lese og arbeide med stoffet før du avlegger prøven. Pensum er boka “veien til førerkortet”.

Hva skal til for å stryke på oppkjøring?

– Brudd på vikeplikten er noe en bør unngå under oppkjøringen.

Dette er også feil man bør unngå under oppkjøringen, ifølge Eng:

 • Kjøring på rødt lys.
 • Feilberegning av fart inn mot rundkjøring eller i tettbygd strøk.
 • Feil plassering av bilen i rundkjøring eller kryss.
 • Feil bruk av signal og tegn.

Hvor lang tid tar det å lese til teoriprøven?

Du har 90 minutter på deg på teoriprøve for bil. Det gir deg god tid til å slappe av, tenke deg godt om og ikke svare før du er sikker.

Hva skjer hvis man ikke består teoriprøven?

Dersom du ikke består teoriprøven må du vente 2 uker før du kan ta ny prøve. Her kan du velge førerkortklasse og kjøpe tilgang til teoritentamen. Lykke til med øvingen!

Hvor mye koster teoriprøven 2022?

Gjennomgangen har ført til at noen priser går opp, mens andre priser går ned. Teoriprøver til førerkort går ned fra 650 kr til 320 kr ved bestilling på nett. Utstedelse av nytt førerkort, bevis for yrkessjåførkompetanse (YSK) og ADR (transport av farlig gods) går ned fra 150 kr til 90 kr ved bestilling på nett.

Hvor lenge varer en teoriprøve?

når du tar en teoriprøve er denne gyldig i 3 år. Det vil si at du må ta en ny teoriprøve dersom det går mer enn 3 år til du kjører opp til førerkortet.

Hva slags spørsmål får man på teoriprøven?

Du kan da lese alle kategoriene du må studere og lære.
 • Fart og plassering. Avstand til forankjørende.
 • Fører og andre trafikanter. Forholdet mellom trafikanter.
 • Fører og eiers ansvar. Eierforhold.
 • Kjøretøyet. Betjeningsorganer.
 • Lover og regler. Forskrift om bruk av kjøretøy.
 • Skilt og oppmerking. Fletting.
 • Vikeplikt. Høyreregel.

Kan du ta kjøretimer før teoriprøven?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Det er ikke noe krav til kjøretimer så fremt teoriprøven ikke er den endelige prøven. Det vil si at om du skal ta teoriprøve for A1, B eller T trenger du ikke tenke på kjøretimer når du skal ta teoriprøven.

Hvor lenge etter bestått teoriprøven må man ta oppkjøring?

Det er ingen bestemmelser som sier at det være ventetid mellom teoriprøve og oppkjøring. Vandelen din være klarert, teoriprøve må være bestått og opplæring være på plass før du får gi trafikkskolen din fullmakt til å bestille din praktiske prøve.

Er det lov å bruke egen bil på oppkjøring?

Når du skal kjøre opp

Når du møter til oppkjøring, må du vise gyldig legitimasjon. Du må selv stille med kjøretøy til prøven. Bilen du kjører opp med, skal være godkjent av Statens vegvesen og må leies av en trafikkskole.

Author

 • Verner Müller

  Bil og motor har alltid vært en sentral del av Verners liv. Han deler mer enn gjerne kjærligheten og kunnskapene han har om biler med leserne av VernerMotor.

Leave a Comment