Hvor mange kubikk med A2?

Opptil 125 cc, 11 w (15hk). Øvingskjøring fra fylte 15 år. A2 Mellomtung MC: 18 år. Opptil 35 kw (48 hk).

Hva er forskjellen på A1 og A2?

Førerkort på motorsykkel deles inn i klassene: A1 Lett motorsykkel (16 år) A2 Mellomtung motorsykkel (18 år) A Tung motorsykkel (20/24 år)

Hvor stor motorsykkel kan man kjøre med A2?

Klasse A2 gjelder mellomtung motorsykkel med to hjul med eller uten sidevogn. Mellomtung motorsykkel kan ikke ha motorstyrke over 35 kW/47,6 hk. Dessuten må forholdet mellom motorstyrke og vekt ikke overstige 0,2 kW/kg. Det er også tillatt å trekke tilhenger i Norge dersom motorsykkelen er godkjent for dette.

Hvor mange cc kan man kjøre med A1?

Du kan kjøre en lett motorsykkel med eller uten sidevogn. Motorsykkelen kan ha et slagvolum på maks 125 cm3 og en effekt på maks 11 kW.

Hvor mange kubikk med A2? – Related Questions

Hva kan jeg kjøre på A2?

Med klasse A2 kan du blant annet kjøre motorsykkel med eller uten sidevogn.

Motorsykkel med tilhenger

 • motorsykkelen har et slagvolum over 125 cm3
 • motorsykkelen er godkjent for å trekke tilhenger.
 • den tillatte tilhengervekten står i vognkortet.

Hva er A2?

Motorsykkel klasse A2: Med A2-sertifikat kan du kjøre motorsykler med en motoreffekt opptil 35 kW (47,6 HK) hvis forholdet mellom effekt og egenvekt utgjør maksimalt 0,2 kW per kilo. Du må være 18 år for å kunne ta A2-førerkortet. ‍Motorsykkel klasse A: Dette er klassen for tunge motorsykler.

Hvor fort kan man kjøre med klasse A1?

Dersom kjøretøyet er registrert som motorsykkel kan du med A1 kjøre: to hjuls motorsykkel med slagvolum opp til 125 cm3 og en effekt på maks 11 kW. Du kan også kjøre motorsykkel med tre hjul med effekt opp til 15 kW. Det er ikke knyttet noen hastighets begrensning på førerkort klasse A1 som det for eksempel er på AM.

Hvor fort kan en 16-åring kjøre lett MC?

Når det gjelder hva en 16-åring kan føre av motoriserte kjøretøy er ikke sammenhengen mellom lovverk og trafikksikkerhet like fornuftig – mener nå vi. Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år: ATV, moped, lett motorsykkel, snøskuter og traktor som ikke kan kjøre mer enn 40 km/t. Maks fart på moped er 45 km/t.

Hva kan 16-åring kjøre?

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år
 • Kjøretøy av klasse AM. Denne klassen gjelder kjøring av alle typer moped med fart høyst 45 km/t.
 • Tohjuls moped (AM146) Denne klassen gjelder føring av tohjuls moped.
 • Mopedbil (AM147)
 • Lett motorsykkel (A1)
 • Traktor (T)
 • Hva er ATV/UTV?
 • Snøskuter (S)

Hvor mange cc kan man kjøre som 16-åring?

Svært få mopedbiler gjør det. Men en 16-åring kan også kjøre flere andre typer motorisert kjøretøy: * A1 – lett motorsykkel. Gir førerett til lett MC med maks slagvolum på 125 ccm og effekt på maks 11 kW.

Hvor fort går en lett MC?

En lett motorsykkel kan kjøre i over 80 kmt.

Er det lov å sitte 2 på lett motorsykkel?

På lett motorsykkel og med førerkort klasse A1 har man lov til å ha med seg en passasjer, så da kan du fint sitte bakpå. Det er viktig å huske på at motorsykkelen oppfører seg annerledes når man er to på sykkelen (større egenvekt, lengre bremsetid osv.), så det er viktig å være forsiktig.

Er det lov å kjøre lett MC på vinteren?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Ja, det kan du ,men da må du ha dekk som tilfredsstiller kravene til vinterdekk.

Hva er straffen for å kjøre lett mc uten lappen?

Dersom du kjører lett MC uten at du har kjørt opp til denne klassen (A1) er dette straffbart etter vegtrafikkloven § 31 , jf. § 24 . Som straff for brudd på vegtrafikkloven § 24 ilegges ikke forenklet forelegg. Straffen er bot eller fengsel inntil ett år.

Hvor mye farligere er det å kjøre MC enn bil?

Det er langt farligere å kjøre motorsykkel enn bil. I fjor mistet 20 personer livet på motorsykkel. Det er 20 prosent av alle dødsfall i trafikken. Dødsulykker blant motorsyklister går heller ikke like mye ned som blant bilister.

Er det egentlig farlig å kjøre lett mc?

Risikoen for alvorlige skader øker med farten. Det er derfor mer krevende å håndtere risiko for alvorlige skader på lett motorsykkel sammenlignet med for eksempel moped. Det er heldigvis svært få som omkommer i ulykker på moped eller lett motorsykkel.

Hvor mange dør på motorsykkel i året?

Mange ulykker på MC

Det er langt flere omkomne på motorsykkel (19) enn i tilsvarende periode i fjor (8 mc + 1 moped). I hele 2021 omkom 15 personer på motorsykkel.

Hvor mange har dødd i MC ulykker?

Så langt i år har 16 personer omkommet i ulykker med motorsykkel og lett-MC i Norge. I fjor omkom 15 personer, ifølge Statens vegvesen.

Er det lov å kjøre mellom biler med motorsykkel?

UP fastholder at det ikke er noen regler som sier om det er lov eller ikke å kjøre mellom bilene i køen. – Men så sant man ikke bryter andre trafikkregler så er det ikke ulovlig, sier Johnsen. UP understreker at motorsyklistene må ferdes aktpågivende, som det heter i vegtrafikkloven.

Author

  Leave a Comment