Hvor mange km Bergen Voss?

Avstand mellom Bergen og Voss i luftlinje er 65 kilometer og kjøreavstand er 102 kilometer. Estimert kjøretiden fra Bergen til Voss er ca 1 time 37 minutter.

Når åpnet veien til Voss?

Stamveien mellom Bergen og Voss ble åpnet i 1991. Men E16 bærer preg av å være bygget over tid, før den fikk stamveistatus. Flere delstrekninger på det som i dag er stamveien mellom Bergen og Voss er bygget etter en svært nøktern standard. Det har blitt utført en rekke fysiske tiltak siden veien ble stamvei i 1991.

Hvor langt er sykkelrittet Bergen Voss?

Starten går fra Edvard Griegsplass (Grieghallen) i Bergen sentrum via Fjøsanger og Fritz Riebers vei til Midttun (11km), Gullbotn (44km), Kvamskogen (75km), Kvanndal (130km) med målpassering på Voss (162 km).

Hvor lang tid tar det å kjøre over Hardangervidda?

Raskeste veien over Hardangervidda:

Denne ruten går via Geilo og tar omkring 7 timer å kjøre. Det er en av Norges mest populære turistveier.

Hvor mange km Bergen Voss? – Related Questions

Er det lov å telte på Hardangervidda?

Du kan gå frå hytte til hytte, ligge i telt, ha base på ein campingplass eller på eit av hotella på fjellet eller ved fjorden.

Hvor mange tunneler fra Bergen til Oslo?

* Strekningen er 40 kilometer lang og inneholder tre tunneler på til sammen 12 kilometer.

Hvordan komme seg til Hardangervidda?

Tog til Hardangervidda

Reise grønt til fjells med Bergensbanen og VY. Tar du toget til Finse er det kun 400 meter til Finsehytta og Brebua. Herfra kan du gå en rekke turer, enten du vil gå videre inn på Hardangervidda og Krækkja, inn i Skarvheimen og Geiterygghytta eller langs jernbanen til Hallingskeid.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Lindesnes til Nordkapp?

Avstand mellom Nordkapp og Lindesnes i luftlinje er 1676 kilometer og kjøreavstand er 2318 kilometer. Estimert kjøretiden fra Nordkapp til Lindesnes er ca 30 timer 39 minutter.

Hvor går grensene til Hardangervidda?

Hardangervidda avgrenses i vid forstand av Sørfjorden/Oddadalen i vest, E134 over Haukelifjell i sørvest, Totak i sør, riksvei 37 mellom Rauland og Tinnsjå i sørøst, veien gjennom Tessungdalen og over Imingfjell og riksvei 40 Uvdal–Geilo i øst, Bergensbanen Geilo–Hallingskeid i nordøst og Osafjorden/Eidfjorden i

Hva er spesielt med Hardangervidda?

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå, preget av store vann, lange flyer og bølgende fjellpartier med runde konturer. Bare lengst i vest og nord blir landskapet mer dramatisk, med breer, steile nuter og bratte daler. Typisk for vidda er at elvene mot vest er korte og har kraftige fall og bare små vann.

Kan man drikke vann på Hardangervidda?

Det er enkelt å følge DNT sitt stinettverk over hele Hardangervidda, men vi anbefaler likevel å ta med kart og kompas. Du kan ikke stole på mobil dekning eller nok batteri for å bruke digitale hjelpemidler. Du kan drikke vann fra elv så lenge det er god gjennomføring, tenk før du drikker.

Hvor er villreinen på Hardangervidda?

Hardangervidda villreinområde

Avgrenset av E 134 over Haukelifjell i sør. Grensa i nord er vassdraget langs Bergensbanen fra Ustaoset til Reinungavatnet.

Hva kan man gjøre på Hardangervidda?

Våre tips
 • Gaustatoppen. Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell.
 • Gaustabanen. Se Gaustatoppen fra innsiden med en kabelbane som går i tunnel inne i fjellet Gausta-toppen, fra foten av fjellet og opp til rundt 1800 moh.
 • Krossobanen.

Hvordan er det å gå Trolltunga?

Enkleste adkomst til Trolltunga går opp fra Skjeggedal i Tyssedal ved Odda. Med bil (ikke campingvogn/bobil) til parkering (betalingsparkering) ved stistart. Det er mulighet for shuttlebuss videre fra parkering til Mågelitopp.

Hva kan man gjøre når det regner i Bergen?

10 ting å gjøre en regnværsdag i Bergen
 1. Galleribesøk. La deg begeistre av Bergens smange store kunstskatter.
 2. Bryggen i Bergen. En regnværsdag er en perfekt anledning til å oppsøke Bergens historie.
 3. Gå på museum.
 4. Hopp i det!
 5. Escape Bryggen.
 6. Akvariet.
 7. Konserter.
 8. Gå på omvisning.

Hva kan man finne på i Rauland?

I Rauland kan du vandre, fiske, sykle og ri på hest. Du kan besøke toppane, eller ta deg ein kanotur. Du kan bu og spise godt på eit av hotella, eller i komfortable hytter med flott fjellnatur rett utanfor døra. Tilboda er mange, og vegen er også kort til dei andre attraksjonane i fjell-Telemark.

Er det snøsikkert i Rauland?

Snøsikre Rauland er et veldig familievennlig område, med et varierte løypenett som passer alle, også deg som er rågod på ski eller snøbrett og søker utfordringer! Er du glad i å bruke langrennsskia, ligger 150 km preparerte løyper i ubeskrivelig vakre omgivelser og venter på deg.

Hvor er Falkenuten?

Falkenuten er en knallfin topp i Rauland i Telemark.

Hva er Rauland kjent for?

Rauland er ei utprega fjellbygd, og er kjent for sin gamle byggekunst.

Er Rauland en by?

Rauland er ein tettstad i Vinje kommune i Telemark-området i Vestfold og Telemark fylke. Han ligg ved foten av Hardangervidda, mellom 700 og 1000 meter over havet, 210 km frå Oslo og 316 km frå Bergen.

Author

  Leave a Comment