Hvor lenge varer garanti på bil?

En nybilgaranti gjelder fra bilen registreres første gang og er i de aller fleste tilfeller delt mellom fabrikk og forhandler. Fabrikken garanterer ofte for de første 3 årene, mens forhandleren garanterer for den resterende tiden.

Hva inngår i garanti på bil?

Loven setter krav til garantien

Du har krav på å få garantivilkårene utlevert. Vanligvis medfører en gitt garanti at man som forbruker, får rett til å få en kostnadsfri utbedring av feil og mangler innenfor garantitiden, gitt at feilen eller mangelen som oppstår dekkes av garantiens innhold.

Hva betyr 5 års garanti?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven).

Hvem har 7 års garanti?

Det er fem merker som har en varighet på over fem år med 7 års garanti. Dette er Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Kia, og MG. Det er ingen som har kortere garantitid enn fem år. På kjørelengden er Xpeng best med ingen begrensning innenfor 5 årsgarantien.

Hvor lenge varer garanti på bil? – Related Questions

Hvor lang garanti er det på bruktbil?

To års klagerett når bilen er kjøpt av privatperson

Har du kjøpt bil av en privatperson, er det kjøpsloven som gjelder. Da har du en reklamasjonsrett på to år. Det er i tillegg et krav om at du må reklamere innen rimelig tid etter at du oppdaget, eller burde ha oppdaget mangelen.

Hvor lang er bruktbilgaranti?

– Når du kjøper bilen av en forhandler er det forbrukerkjøpsloven som gjelder. Den gir deg fem års klagefrist. Men hvis du kjøper bilen av en privatperson, er det derimot kjøpsloven som gjelder. Den gir deg reklamasjonsrett på en mangel i to år.

Hvilke biler har best garanti?

Den beste garantien som gis er 5 år og ubegrenset lengde. Det er DS, Hyundai, Jaguar, Jeep, LandRover, Nissan, og Polestar som gir denne garantien. Alfa Romeo, Dacia, og Fiat gir den korteste garantien med 2 år. I tabellen under er lakkgarantien satt opp med antall års varighet, og hvor mange kilometer den varer.

Hvem stiller garanti?

Selger eller entreprenør er i henhold til bustadoppføringslova §12 forpliktet til å stille en garanti for byggeperioden og de påfølgende 5 år etter overtakelse. Dersom bolig eller fritidsbolig oppføres på forbrukerens/byggherrens tomt, skal garantien utgjøre 10 % av kontraktssummen i byggeperioden.

Er det 5 års garanti på hvitevarer?

Du kan klage i to eller fem år, dersom du har kjøpt noko av ein profesjonell seljar (forbrukarkjøpslova). Kor lenge du kan klage, avheng av kor lenge tingen er meint å vare ved vanleg bruk. Kjøleskap og vaskemaskin er eksempel på varer med fem års klagefrist.

Hvor lang garanti har Mercedes?

For alle MercedesBenz personbiler gjelder en toårig nybilgaranti (ubegrenset kjørelengde) fra 1. september 2005 i hele Europa. Gyldighetsområdet til MercedesBenz nybilgaranti omfatter medlemslandene i EU samt Island, Liechtenstein, Norge og Sveits.

Hvor lang garanti er det på BMW?

Garantien omfatter: Dekning i 5* år eller 100 000 km, det som inntreffer først.

Hva dekker garanti?

En garanti er egentlig en avtale mellom selger og kjøper, som sier at selgeren skal påta seg ansvaret for visse mangler innen en bestemt tidsfrist. Garantien er altså ikke en lovfestet rett du har som kjøper, noe som innebærer at innholdet i din garanti kun avhenger av den konkrete avtalen mellom deg og din forhandler.

Hva dekker Audi garanti?

Alle nye Audi personbiler leveres automatisk med 24 timers mobilitetsgaranti, og trer i kraft dersom tekniske problemer gir deg uforutsett stopp underveis. Den dekker da gratis inntauing til nærmeste Audi-verksted, eller reparasjon på stedet hvis dette lar seg gjøre. Smådeler er inkludert.

Er det dyrt å reparere Audi?

Pris på service

Det kan koste alt fra 3.000 til 20.000 kroner, avhengig av hva som må gjøres og hvilken avtale du har med produsenten eller eventuelt et forsikringsselskap. Svært ofte vil prisen for byttedeler og reparasjoner komme i tillegg. Audi tilbyr serviceavtale for de som kjøper nye biler.

Hvor mye koster Audi service?

Dette koster 5+ Originalservice
Liten serviceStor Service
Audi3.990,-5.990,-
VW elbil1.990,-4.490,-
VW personbil3.490,-5.490,-
VW Caddy3.490,-5.490.-

Er det garanti på bremseskiver?

Få dekkes av garanti

Dersom det er mer enn 25 prosent rust på én side av bremseskiven må den byttes ut. Forbrukerrådet har undersøkt 31 bilmerker og kun Mazda, Subaru, Volvo og Mitsubishi har garanti mot rust på bremseskiver.

Hvor lenge varer bremser på bil?

Bremseklosser skal normalt kunne vare 30 – 50.000 kjørte kilometer før de må byttes. Og bremseskivene bør vare enda lengre, gjerne dobbelt så lenge som klossene – eller mer. Men mye kommer også an på hva slags kjøremønster man har, samt klimatiske forhold.

Hvor mye koster Bremseskift?

Men har du en helt gjennomsnittlig familiebil må du regne med å betale sted mellom 4.000 og 7.000 kroner for å skifte klosser og skiver bak. Hvis bremsekaliperne også er i så dårlig forfatning at de bør skiftes. kommer dette i tillegg og koster gjerne rundt 5.000 kroner.

Hvor lenge varer bremser?

Normalt sett varer bremseklosser fra 30 – 50.000 kjøre kilometer og bremseskivene dobbelt så lenge. Minst. Dette avhenger selvfølgelig av kjørforhold og mønster.

Hvordan ser man at bremsene er slitt?

Symptomer som tyder på slitte bremseklosser:

Bremsekraften avtar og bremselengden øker. Det høres ulyder, som slipelyder og hylelyder når du bremser. Drivstofforbruket øker. Bilen vingler og vibrerer når du bremser.

Author

    Leave a Comment