Hvor gammel må man være for mellomtung MC?

For å få førerrett i denne klassen må man gjennomføre obligatorisk opplæring og avlegge teoretisk og praktisk prøve hos Statens vegvesen. Minstealderen for mellomtung MC er 18 år. Dersom man allerede har førerkort for klasse A1, kan man gjennomføre obligatoriske kurs for å utvide til A2.

Kan man kjøre opp til mellomtung når man er 18?

Du kan ta førerkort for mellomtung motorsykkel fra fylte 18 år uten å ha et førerkort fra før. Har du lett motorsykkel fra fylte 16 år ,trenger du ikke å ta så mange kurs før du kanmellomtung som 18 åring.

Hva er aldersgrensa på motorsykkel?

Motor, Motorsykkel | Nå må du være 24 år for å kjøre motorsykkel.

Kan man kjøre A1 med A2 lappen?

Du kan ikke ta klasse A2 før du er 18 år. Dette er mellomtung motorsykkel og du kan da også kjøre A1 lett motorsykkel på den klassen. Hvis du mente A1, så kan du ta mellomtung A2 fra du er 18 år og har hatt klasse A1 i to år sammenhengende uten førerprøve.

Hvor gammel må man være for mellomtung MC? – Related Questions

Hva kan 16 åring kjøre?

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år
 • Kjøretøy av klasse AM. Denne klassen gjelder kjøring av alle typer moped med fart høyst 45 km/t.
 • Tohjuls moped (AM146) Denne klassen gjelder føring av tohjuls moped.
 • Mopedbil (AM147)
 • Lett motorsykkel (A1)
 • Traktor (T)
 • Hva er ATV/UTV?
 • Snøskuter (S)

Hvor fort kan en 16 åring kjøre lett MC?

Når det gjelder hva en 16-åring kan føre av motoriserte kjøretøy er ikke sammenhengen mellom lovverk og trafikksikkerhet like fornuftig – mener nå vi. Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år: ATV, moped, lett motorsykkel, snøskuter og traktor som ikke kan kjøre mer enn 40 km/t. Maks fart på moped er 45 km/t.

Hva er forskjell på A1 og A2?

A1 Lett MC: 16 år. Opptil 125 cc, 11 w (15hk). Øvingskjøring fra fylte 15 år. A2 Mellomtung MC: 18 år.

Hva kan man kjøre med førerkort klasse A2?

Med klasse A2 kan du blant annet kjøre motorsykkel med eller uten sidevogn.

Motorsykkel med tilhenger

 • motorsykkelen har et slagvolum over 125 cm3
 • motorsykkelen er godkjent for å trekke tilhenger.
 • den tillatte tilhengervekten står i vognkortet.

Hvordan oppgradere fra A2 til A?

Oppgradering fra A2 til klasse A

Overgang fra klasse A2 til A forutsetter at du minimum har hatt 2 års førerrett i klasse A2. I tillegg må du gjennomføre et 7 timers obligatorisk kurs. Hvis du ønsker klasse A før det har gått to år, må du i tillegg gjennomføre ny, praktisk prøve.

Kan man gå direkte fra A1 til A?

Utvidelse fra klasse A1 til A. Ved utvidelse fra klasse A1 til A skal eleven gjennomføre trinnvurdering og obligatoriske kurs for klasse A på trinn 3 og 4. Opplæringen avsluttes med praktisk førerprøve hos Statens Vegvesen.

Hva er maks cc på mellomtung?

Mellomtung motorsykkel har slagvolum over 125 cm3, en maksimal effekt på 35 kW (omkring 47 hestekrefter) og et effekt/vekt-forhold på maksimalt 0,2 kW/kg. Tung motorsykkel har slagvolum over 125 cm3 og/eller effekt over 11 kW.

Hvor mye koster lett mc lappen 2022?

Mopedlappen koster fra 6.000 kroner og oppover, lappen for lett MC fra 15.000 kroner og oppover, og førerkort for tung motorsykkel koster et sted mellom 20.000 og 25.000 kroner, eller litt mer.

Hvor mye koster det å ta A2?

De fleste som tar A2-førerkort, betaler mellom 20.000 og 25.000 kr totalt. Opplæringen består ellers av ulike moduler: Sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk på bane (180 minutter).

Hvor mye hestekrefter kan A2 ha?

Klasse A2 gjelder mellomtung motorsykkel med to hjul med eller uten sidevogn. Mellomtung motorsykkel kan ikke ha motorstyrke over 35 kW/47,6 hk. Dessuten må forholdet mellom motorstyrke og vekt ikke overstige 0,2 kW/kg. Det er også tillatt å trekke tilhenger i Norge dersom motorsykkelen er godkjent for dette.

Hva kan jeg kjøre med A1?

Du kan kjøre en lett motorsykkel med eller uten sidevogn. Motorsykkelen kan ha et slagvolum på maks 125 cm3 og en effekt på maks 11 kW.

Kan man øvelseskjøre med A2?

For å kunne øvelseskjøre må du være: 15 år for lett motorsykkel (klasse A1) 16 år for mellomtung motorsykkel (klasse A2) 22 år for tung motorsykkel (klasse A) (eller ha førerkort klasse A2 fra før)

Hvem kan jeg øvelseskjøre med A1?

Du kan øvelseskjøre i klasse A1 når du har fylt 15 og har med deg beviset på fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon. Faren din ha førerkort i klasse A1 eller A for å kunne øvelseskjøre med deg. Dette han ha hatt i de siste 5 år sammenhengende.

Er det oppkjøring på A2?

Oppkjøring. Oppkjøringen tar 65 minutter og består av to deler, en ferdighetsprøve og en trafikal prøve. Du får ikke gitt fullmakt til trafikkskolen din før du er klar for å bestille oppkjøring.

Er det lov å øvelseskjøre uten L?

L‘en må være på under øvelseskjøring

Krav om L på bilen under øvelseskjøring står i forskrift om trafikkopplæring og førerprøve. – Det er viktig at de som skal bli bilførere lærer seg at det er nødvendig å ha regler og at vi må kunne disse.

Author

  Leave a Comment