Hvor bør man stoppe på Helgelandskysten?

Man sier gjerne at Helgelandskysten stopper ved Ørnes i Meløy, men turistveien langs Fylkesvei 17 fortsetter helt opp til Bodø. Da passerer den også Saltstraumen og det som muligens er landets flotteste utedo (ved kommunegrensen mellom Gildeskål og Meløy).

Hva kan man gjøre på Helgelandskysten?

Sør i Nordland ligger Helgeland som et langstrakt smykke. Her kan du gå i høyreiste fjell som De syv søstre, utforske hullet i Torghatten, besøke tusenvis av øyer og hvite sandstrender, eller øyhoppe med sykkel eller kajakk i det mange mener er Norges beste område for havpadling.

Hvordan kommer man seg til Helgelandskysten?

Du må reise med ferje og hurtigbåt for å nå de aller fleste øyene på Helgelandskysten. Skal du ha med kjøretøy må du reise med ferje. Du finner rutetider for disse på ReisNordland.no, og en oversikt over de ulike anløpsstedene i vårt kart.

Hvor mange ferger på Kystriksveien?

Kystriksveien er Fylkesvei 17 fra Steinkjer til Bodø, samt tilstøtende områder/øyer. Veien er på hele 650 km, går gjennom 21 kommuner og to fylker. Det er seks ferger på strekningen.

Hvor bør man stoppe på Helgelandskysten? – Related Questions

Er det gratis å gå på ferge?

Ein betaler kun for køyretøy. Passasjer er gratis, dette gjelder både dei som er passasjerar i køyretøy og dei som kjem til ferjekaia på andre måtar. Med fergeavtale eller autopassbrikke registrert på kjennemerket får ein rabatt på fergereisa.

Hva bør man se langs Kystriksveien?

Kystriksveien byr på varierte aktiviteter. Øyhopping med sykkel, kajakkpadling, vandring i De Syv Søstre, brevandring på Svartisen og fiske i Saltstraumen er blant de mest populære.

Hvor mange ferger er det i Norge?

Vi har 130 ferjesamband i Norge

Ferjene er en viktig del av det norske transportsystemet. Det transporteres årlig 20 millioner kjøretøy og 40 millioner passasjerer på norske bilferjer. Vi har om lag 130 ferjesamband i Norge.

Hvor går Kystriksveien?

Kystriksveien starter i Steinkjer i Trøndelag og snor seg opp langs Namdalskysten og Helgelandskysten, før den etter 650 kilometer ender i Bodø. På veien passerer du høye fjell, fiskevær og kritthvite strender …

Hvor mange ferger går mellom Halhjem og Sandvikvåg?

Ferjesambandet HalhjemSandvikvåg
OperatørerTorghatten Nord
Lengde21,6 km
Overfartstid45 minutter
Turer54 per retning og døgn

Hvor mange biler tar ferga til Lødingen?

Passasjerkapasiteten er på 390. Kapasitet for personbiler er ca. 120, eller 12 trailere og 80 pbe.

Kan man ta ferge uten bil?

Kan jeg reise med ferge uten kjøretøy? Ja, det kan du. Gående passasjerer betaler ikke for reisen, og slipper om bord etter at kjøretøyene er kjørt på. Dersom det er kapasitet for gående passasjerer i henhold til maksimalt passasjerantall på fergen, vil disse bli sluppet om bord.

Hvordan betale ferge Lødingen?

Fergebilletter betales med AutoPass på alle fylkesveiferger i Nordland. Det betyr at registreringsskiltet ditt blir fotografert ved ombordkjøring, og du får i ettertid tilsendt faktura for reisen. Informasjon om fergepriser finner du på AutoPASS sine nettsider.

Hvordan betale på fergene?

AutoPASS er det nasjonale automatiske betalingssystemet for bomstasjoner og ferge. For de samband som ikke er gratis (f.o.m. 1. juli 2022) brukes det automatiske betalingssystemet AutoPASS for betaling på ferge. Norske kjøretøy trenger verken avtale eller brikke for å reise med ferge.

Er det billigere med AutoPASS?

Får jeg rabatt når jeg har brikkeavtale? Alle kjøretøy i takstgruppe 1 og M1 med gyldig bombrikke får automatisk 20 prosent brikkerabatt i nesten alle automatiske bompengeanlegg i Norge. Noen steder er det timeregel og månedstak for hvor mange passeringer som belastes.

Hva skjer når man ikke har AutoPASS?

Betaling uten brikkeavtale

Kjører du uten brikkeavtale, tas det bilde av bilens registreringsnummer. Du får faktura i posten på ordinær passeringsavgift uten gebyr fra bompengeselskapet som eier den bomstasjonen som du har passert.

Hvor mye koster AutoPASS ferje?

Ett AutoPASS-ferjekort koster 50 kr som trekkes fra innbetalt forskuddsbeløp. Ferjekort sendes i post når innbetaling av forskuddsbeløp er mottatt. Leveringstid per post kan ta 1-2 uker.

Hvordan betale uten AutoPASS?

Hva er FerryPay? FerryPay er en enkel og fakturafri betalingsløsning uten rabatter for kjøretøy som ikke har AutoPASS-brikke eller AutoPASS for ferje forskuddsavtale. FerryPay-avtalen gjelder på alle ferjer i Norge som er med i AutoPASS for ferje-ordningen.

Hvor mange biler kan man ha på AutoPASS?

Hvor mange kjøretøy kan jeg registrere på en avtale? Privatkunder kan knytte to kjøretøy til samme AutoPASS-ferjekonto – Privat. Forskuddsbeløp blir beregnet ut ifra det kjøretøyet som ligger i høyeste takstgruppe. Bedriftskunder kan knytte et ubegrenset antall kjøretøy til AutoPASS-ferjekonto – Bedrift.

Hva er fordelen med AutoPASS?

Brikken er gyldig på flere broer og ferger i Norden. Blant annet Storebælt og Øresundbroen, samt fergene mellom Rødby-Puttgarden og Helsingør-Helsingborg. 10% rabatt på ferjer som er medlem i AutoPASS i Norge. Alle dine bompasseringer samlet i en faktura.

Er det lov å kjøre uten bombrikke?

Må man ha Autopass-brikke på biler? Nei. Hvis kjøretøyet ditt er registrert på deg som privatperson og brukes privat, trenger du ingen brikke. Men da går du altså glipp av alle fordelene med å bruke brikke.

Author

    Leave a Comment