Hvor blir Kia laget?

Kia er produsert av Kia Motors Corporation, med hovedkontor i Seoul. Selskapet solgte 2,9 millioner Kia personbiler i 2021, og Kia var verdens syvende mest solgte merke. Kia Motors har produksjonsanlegg i Sør-Korea, Kina, USA, Mexico og Slovakia.

Hvor produseres Kia EV6?

Kia skal lansere 11 nye batterielektriske biler fra nå og frem til 2026. Av disse vil syv modeller være basert på den samme e-GMP plattformen som EV6. De øvrige vil være på delte plattformer med biler som også kommer med forbrenningsmotor under panseret. Alle disse 11 elbilene skal produseres i Korea.

Når kommer EV6 GT?

EV6 GT – ny toppmodell

april 2022. Med GT-utgaven på plass, kommer bilen nå i tre varianter; EV6, EV6 GT Line og EV6 GT.

Når kommer Kia EV9?

God plass og god rekkevidde

EV9 blir Kias første helelektriske SUV og et flaggskip for bilprodusenten i tiden som kommer. Kia bekrefter at bilen skal vises i første kvartal 2023, så i skrivende stund er den omtrent et halvår unna. Kia EV9 blir en 7-seter med fem meter lengde, to meter bredde og 179 centimeter høyde.

Hvor blir Kia laget? – Related Questions

Hvilke EL biler kommer i 2023?

Elbilene vi venter i 2023
 • Audi Q8 e-tron. Audi Q8 e-tron. Foto: Audi.
 • Audi SQ8 e-tron. Audi SQ8 e-tron. Foto: Audi.
 • BMW i7. BMW i7. Foto: BMW.
 • BMW iX M60. BMW iX M60. Foto: BMW.
 • BMW iX1. BMW iX1. Foto: BMW.
 • Fisker Ocean. Fisker Ocean. Foto: Fisker.
 • Genesis GV60. Genesis GV60. Foto: Genesis.
 • Hyundai Ioniq 6. Hyundai Ioniq 6.

Hvilke elbiler kommer i 2022?

Elbilene vi gleder oss til i 2022
 • BMW i4. Hanne Hattrem, VG.
 • Skoda Enyaq Coupé Skoda.
 • Volkswagen ID. Volkswagen ID.
 • Cupra Born. Cupra Born.
 • Nissan Ariya. Nissan Ariya – her på norgesbesøk allerede i februar 2021.
 • Toyota bZ4X. Toyota kommer endelig med elbil.
 • Renault Mégane E-Tech.
 • Mercedes-Benz EQB.

Når kommer Rivian til Norge?

Rivian selger bare biler til kunder i USA og Canada, og nye reservasjoner der har forventet levering sent i 2023.

Hvilke elbiler har 7 seter?

EQB har et romslig interiør. Derfor har modellen fått en tredje seterad som norsk standard, noe som gir deg totalt 7 seter. Her kan to ekstra passasjerer med en høyde på opptil 1,65 meter sitte komfortabelt. Lastevolumet i bagasjerommet strekker seg fra 465 til 1620 liter.

Hvor mye koster en Kia Soul?

Tekniske spesifikasjoner for Kia Soul
Pris (kr)256 900
Strømforbruk1,43 kWh/mil.
OmbordladerAC 6,6 kW
DrivverkForhjulstrekk, trinnløst gir
Akselerasjon 0-100 km/t/toppfart11,2 sek/ 145 km/t

Hvor langt går en Kia Soul?

Sommeren 2020 testet vi Kia e-Soul sin rekkevidde. Testmodellen hadde utstyrsnivå Exclusive og var utstyrt med 215/55-17 dekk og felg. Pris på testmodellen er 372.900 kr. Testmodellen har oppgitt rekkevidde på 452 kilometer – som er offisiell rekkevidde for e-Soul.

Hva betyr B på Kia Soul?

Helt intuitiv PRND-girspak med eget “B”-gir for kunstig motorbrems. Også Kia Soul har kunstig motorbrems som omdanner bremseenergien til strøm. Det er ikke mulig å justere bremsekraften, men det er heller ikke nødvendig. Den passer perfekt etter min smak.

Har Kia 4×4?

Kia Sorento – romslig SUV med 7 seter og 4×4

Som alle andre Kia-modeller har den 7 års garanti.

Hvor ofte service på Kia Soul?

Serviceintervallet på Kia sine elbiler er: – Soul, e-Soul og e-Niro: 1 år eller 15 000 km – det som inntreffer først. – EV6: 2 år eller 30 000 km – det som inntreffer først.

Hva dekker garantien på Kia?

Nybilgarantien handler om produksjonsfeil, så normal slitasje på slitedeler dekkes ikke av nybilgarantien. Eneste unntaket og der KIA fortsatt har 5 års garanti, er på 12 volts batteriet og på radio-/lyd- og navigasjonsanlegg og på lakk. Lakkgarantien er på 5 år eller 150 000 kjørte kilometer.

Hvor mye koster 60000 km service?

60.000 km, koster i Oslo-regionen mellom 2.700 og 3.800 kroner hos Mekonomen. Det er er altså en relativt stor prisdifferanse mellom dyreste og billigste verksted, selv om disse er en del av samme kjede.

Hvor mye koster nytt batteri til Kia Soul?

En ny batteripakke hos Kia koster 250.000 kroner.

Er det dumt å kjøpe brukt elbil?

Så er det trygt og lurt å kjøpe brukt elbil? – Det er absolutt trygt, sier Thomas Ødegård. – Ja, det vil jeg si – hvis du kjøper en tre år gammel bil og selger den etter tre år, sier Magnus Groseth. – Da slipper du unna verditapet og har en god bil med garanti.

Hvor lenge kan bilen stå uten lading?

Man bør ikke reise fra en bil et halvt år uten at den lades. Når det gjelder 12-volts batteriet, blir det det samme som på en ladbar hybrid.

Hva er levetiden på en elbil?

(Elbil24): Når du kjøper en ny elbil i Norge, er det vanlig at den kommer med en batterigaranti i tillegg til nybilgarantien. Ofte varer batterigarantien i 8 år eller 160.000 kilometer (det som kommer først).

Hvilke elbiler har flest feil?

Bare 6,2 prosent av e-Niro-eierne har opplevd feil i det siste året før de svarte på undersøkelsen. Kia er forøvrig merket som samlet sett kommer best ut. I den andre enden av skalaen finner vi Tesla med flest feil.

Author

  Leave a Comment