Hvilken takboks passer til min bil?

Du bør velge en takboks med en lengde som gjør at du fortsatt kan åpne bakluken. Vi anbefaler dessuten at takboksen ikke stikker ut over frontrutens øverste kant med mer enn 10 cm, da vinden på ruten kan ha en uhensiktsmessig effekt på takboksen. Vi har takbokser med en lengde fra 139 cm til 235 cm.

Hvordan feste takstativ?

Slik monterer du takstativ:
  1. Sørg for å ha god plass rundt bilen når du monterer.
  2. Åpne fordørene på begge sider og plasser den fremre skinnen.
  3. Spenn fast den fremre skinnen mellom dørene.
  4. Åpne bakdørene på begge sider og gjenta prosessen.
  5. Husk å sjekke hvor mye vekt du kan ha på taket!

Hva er flush rails?

Flushrails/lave takrails

Kjennetegnes ved at det ligger en list/profil i takets lengderetning, kloss inntil taket.

Hvor mye vekt tåler Thule takstativ?

Våre telt for tre personer, slik som Thule Tepui Ayer 3, har en kapasitet på 270 kg. Våre største telt for fire personer, slik som Thule Tepui Kukenam 4, har en maksimal kapasitet på 290 kg, noe som gjør de ideelle for en familie.

Hvilken takboks passer til min bil? – Related Questions

Hvor mye kan jeg laste på taket av bilen?

Ja det er riktig at det finnes begrensninger for hvor mye vekt man kan ha på biltaket. Dette er ikke noen fast regel, men varierer fra biltype til biltype. Vanligvis er det mellom 25 og 75 kilo – og de aller, aller fleste har 50 kilo som maks taklast.

Hvor mye vekt tåler taket på bilen?

Generelt ligger maksgrensen på 100-150 kg. Du er selv fullt ansvarlig for å ha kontroll på maks taklast på din bil og overholde dette. Det holder likevel ikke å bare se på grensen over hva du har lov til å laste på taket. Du må også sørge for at takstativet faktisk tåler denne belastningen.

Hvor mye tåler takstativ?

La oss si at takstativet har en begrensning på 75 kg og at takboksen veier 35 kg. Det betyr at du kan laste 40 kg i takboksen innenfor vektbegrensningen på takstativet. Takboksen har også en egen vektbegrensning.

Hvor mye vekt på takstativ?

Et takstativ veier ca 5 kg, mens takbokser kan veie opp til 32 kg. For en bil med 50 kg som maks tillatte taklast blir det lite igjen til bagasje. Hvor mye taklast de enkelte bilmodellene kan bære, varierer ganske mye. Noen modeller er ikke godkjent for mer enn 50 kg, mens andre greier 100 kg.

Hvor mye tåler biltak?

Alle biler vil tåle mange hundre kilo eller tonn på taket, en bil skal tåle en rundvelt, men vekten som er oppgitt i ditt vognkort er vekt ved en eventuell kollisjon og ditt takstativ skal også være klassifisert i forhold til den oppgitte vekten.

Hvor kommer Thule fra?

Hillerstorp ligger midt i de smålandske skoger i Sør-Sverige. Her ble Thule grunnlagt i 1942 og det var her Thule lanserte sine første takstativer 20 år senere i 1962.

Hva betyr Ultima Thule?

Ultima Thule (det ytterste Thule) er et uttrykk hentet fra den romerske forfatteren Plinius den eldre som i en beskrivelse av Britannia og øyene rundt, sier at ultima omnium quae memorantur Tyle (“ytterst av alt kjent ligger Thule“), idet han beskriver en øy langt mot nord, med midnattssol.

Hvem selger Thule takstativ?

Thule takstativ til bil | Kjøp Thule lastestativ hos BilXtra.

Hva er Thule?

Thule (Θούλη, Tuli, Tile eller Tyle) er et geografisk begrep i gresk mytologi og (noe senere) i romersk mytologi. Thule er et sted langt mot nord, først nevnt av den greske geograf og oppdager Pytheas fra Massalía (Marseille), på reiser han angivelig foretok nordover rundt år 330 f.Kr..

Hva er WingBar?

Aerodynamisk og støysvak

Thule Evo WingBar er et allsidig takstativ som er kompatibelt med alt tilbehør, fra takbokser til takstativ. Det store lasteområdet gir deg plass til å transportere mer utstyr.

Hvor mye koster en skiboks?

Mellom 5 000 og 10 000 kroner: Den vanligste summen å betale for en takboks.

Hvor fort er det lov å kjøre med takboks?

– Last på taket flytter bilens tyngdepunkt, så en bør alltid kjøre varsomt og lære seg bilens kjøreegenskaper i fart med takboks. De fleste takbokser har dessuten en fartsbegrensning på rundt 130 km/t og det er ikke uten grunn, sier Setnes.

Hvor mye ekstra drivstoff med takboks?

Det har lenge vært en uskrevet sannhet at forbruket øker med 5 til 10 prosent når man kjører med takboks.

Kan man ha takboks på Tesla Model Y?

Tesla leverer takstativ til Model Y som passer overens med tilbehøret fra Thule. Det betyr at du har mulighet til å bruke det meste Thule har å by på av skiholdere, sykkelholdere, kajakkholdere og takbokser.

Er det varme i rattet på Tesla Model Y?

Ja, du får varme i rattet og alle setene.

Er det luftfjæring på Model Y?

Tesla Model Y har ikke luftfjæring. Det er ikke vanlig i denne klassen, da må du opp på Model X. Uten luftfjæring er også høyden statisk, i Tesla Model Y sitt tilfelle 16,7 centimeter.

Author

    Leave a Comment