Hvilke felger passer på min bil?

Hvis du er usikker på hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din, kan du bruke bilens instruksjonsbok eller vognkort. Du kan også se på de aktuelle sommer- eller vinterdekkene for å se hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din (f. eks. 205/55 R16).

Hvor store felger kan jeg ha på bilen?

Du kan godt bytte til en annen dekkdimensjon enn den som bilen er utstyrt med fra fabrikken. Men her gjelder det spesielle regler som oppfylles. Hovedregelen er at det er lov å skifte til en annen dimensjon dersom rulleomkretsen ikke avviker fra originaldimensjonen med mer enn +/- 5%.

Hvordan finne ut et på felger?

ET (Innpress)

Trekk målet (F/2) fra G. Hvis målet er større enn halvparten av felgens bredde (F) så har felgen positivt innpress. Hvis målet er mindre enn halvparten av felgens bredde (F) så har felgen negativt innpress. ET kommer av EinpressTiefe.

Hvordan fungerer et på felger?

ET betyr innpressing (Einpress Tief på tysk) og er et uttrykk for hvor langt inn i skjermen felgen sitter, altså sporvidden. Jo lavere ET, jo lenger fra hverandre kommer hjulene, og jo større blir sporvidden.

Hvilke felger passer på min bil? – Related Questions

Kan man kjøre uten felger?

Dekk skal passe til felgen.” Hvis du ikke har felg på et dekk, er ikke de tekniske kravene til bilen din godkjent, og det er derfor ikke lov å kjøre den.

Hva betyr et 45?

45 betyr dekksidens høyde, i prosent av bredden. Jo bredere og lavere dekkene dine er, jo raskere reagerer dekkene på sjåførens styring av bilen.

Hvordan fungerer innpress på felg?

Innpress er avstanden mellom senterlinjen på en felg og anleggsflaten på hjulnavet. Innpresset oppgis i millimeter, og omtales ofte under betegnelsen ET. Innpresset er positivt når anleggsflaten på navet ligger lenger ut fra bilen enn senterlinjen, hvilket er tilfellet på de fleste personbiler.

Hva betyr merking på felger?

Felgens merke indikerer først bredden. I eksempelet 7J x 17 H2 ET38, 5×112 LK, vil bredden på felgen være på 7 tommer. Deretter må du vite at en felg av denne størrelsen passer til et dekk med bredde 195 til 225 mm. 205 til 215 mm er ideelt.

Hva betyr tallene på felger?

Hvis det for eksempel står 245, betyr dette at dekkets slitebanebredde skal være 245 mm. Dette tallet vil være etterfulgt av en skråstrek og et nytt tall. Dette tallet angir dekkets profil, eller forholdet mellom dekkets bredde og høyde på godt norsk.

Hva betyr J på felg?

Felgdimensjoner. Det finnes felger i en rekke forskjellige størrelser og typer. Felgene måles i tommer. Her er et eksempel på hvordan det kan se ut: ”6Jx15”: 6 står for felgbredde, J er type felghorn og 15 er felgens diameter.

Hva betyr 205 55 r16?

205 = dekkets bredde i millimeter. 55 = dekkets profilhøyde i prosent av dekkets bredde. R = typebetegnelse, R står for radialdekk. 16 = dekkets indre diameter i tommer.

Hvor mye avvik kan man ha på dekk?

For at det skal være lovlig, kan avviket i rulleomkrets maks være + eller – 5% i forhold til dekkdimensjonen oppgitt i vognkortet. Vi anbefaler dog maks avvik på 3%.

Hva står C for på dekk?

C står for commercial og Cdekk er dekkene du trenger for varebiler og campingvogn. Med sin stivere oppbygning, tåler Cdekk mye større belastning, noe som er nødvendig om man kjører med tunge biler eller campingvogner.

Hva er M s på dekk?

M+S står for Mud and Snow (gjørme og snø), og angir at det dreier seg om et vinterdekk. Det offisielle merket for vinterdekk er et snøfnugg – også kjent som 3PMSF-merke.

Hvor gammelt kan et dekk være?

I samsvar med internasjonal praksis er anbefalt levetid på dekk maksimalt seks år. Den anbefalte totale levetiden på dekk er maksimalt ti år fra produksjonsdato. I praksis slites vanligvis dekk mye raskere enn den anbefalte levetiden.

Hva betyr rød og gul prikk på dekk?

Gul og Rød prikk er kun for avvik hos dekkprodusenten. En ventil veier ikke mange gram. Så lenge det ikke er kast i dekk og/eller felg skal man greie og ballansere et hjul. Mer eller mindere med vekter.

Hvordan se forskjell på høyre og venstre dekk?

Ikke alle dekk har rulleretning, men de som har det, er utstyrt med en liten pil på siden av dekket som forteller deg hvilken vei dekket skal rulle. Dermed ser du også hvilken vei det må monteres.

Hva betyr SSR på dekk?

SSR står for “Self Supporting RunFlat”, som Continental har utviklet. Dette betyr “punkteringsfri dekk“, og er utviklet spesielt til lavprofils dekk, men som fortsatt er kompatibel med alle standart felger. Hvis ditt dekk punkterer kan du fortsatt kjøre opp til 80 km. Med en maks hastighet på 80 km/t.

Hva betyr 55 på dekk?

55 = Dekkprofil

Dette tallet angir høyden på dekket fra felgen i prosent av dekkbredden. Man skulle kanskje tro at dette også ble oppgitt i millimeter, men dette er en prosent av bredden. Så hvis man har et dekk med bredde på 205 mm og 55 i profil vil høyden være 112,75 mm (55 prosent av 205 er 112,75).

Kan man ha forskjellige dekk foran og bak?

Dekkeneha samme dimensjon. På kjøretøyer som originalt er utstyrt med dekk av ulike dimensjoner foran og bak, skal størrelsesendringen være lik. Ved endringer utover dette må kjøretøyfabrikantens tillatelse foreligge eller det må foreligge dokumentasjon som nevnt under punkt 1.

Author

    Leave a Comment