Hvilke felger passer på min bil?

Når du kjøper felger må du tenke på følgende: Felgstørrelse (diameter) og felgbredde i tommer. Bilens registreringsbevis inneholder informasjon om dekkstørrelsen som bilen er registrert for, og brukermanualen inneholder vanligvis informasjon om felgstørrelsen som er anbefalt av bilprodusenten.

Når må man bytte felger?

Kan være ferdig etter 100.000 kilometer.

– En felg er normalt sett designet for å holde rundt 100.000 kilometer, sier produktsjef Torleiv Haukenes i Dekkmann. For selv om også felgen er med inn på EU-kontroll, er det ikke rettet like mye oppmerksomhet mot den, som andre deler av bilen.

Hvordan måle et på felg?

BOLTSIRKEL & INNPRESS

På en 4, 6 eller 8-hulls felg måler du fra ytterkanten av bolthullet tvers over navet til motstående bolthulls innerkant. Felgens innpressingsdybde eller ET-mål viser hvor langt inne eller ute felgen sitter i forhold til felgens midtpunkt, dvs. anleggsflaten mot navet til felgens midtpunkt.

Hvor store dekk kan jeg ha på felg?

ALTERNATIVE dekkDIMENSJONER. Du kan godt bytte til en annen dekkdimensjon enn den som bilen er utstyrt med fra fabrikken. Men her gjelder det spesielle regler som oppfylles. Hovedregelen er at det er lov å skifte til en annen dimensjon dersom rulleomkretsen ikke avviker fra originaldimensjonen med mer enn +/- 5%.

Hvilke felger passer på min bil? – Related Questions

Hvor mye avvik kan man ha på dekk?

For at det skal være lovlig, kan avviket i rulleomkrets maks være + eller – 5% i forhold til dekkdimensjonen oppgitt i vognkortet. Vi anbefaler dog maks avvik på 3%.

Er det lov med bredere dekk?

Det følger av forskriften at alle dekkene på bilen må ha samme dimensjon, med mindre bilen er originalt utstyrt med dekk av ulike dimensjoner foran og bak. Dersom man benytter dekk med ulik dimensjon til tross for at dette ikke er originalt må det foreligge tillatelse enten fra bilprodusent eller TÜV.

Hvor brede dekk på 7 felg?

I eksempelet 7J x 17 H2 ET38, 5×112 LK, vil bredden på felgen være på 7 tommer. Deretter må du vite at en felg av denne størrelsen passer til et dekk med bredde 195 til 225 mm. 205 til 215 mm er ideelt.

Hvor breie dekk på 9 felg?

Det avhenger litt av dekkmerke og profil også, men generelt ville jeg anbefale minimum 215 (smalere 20 toms dekk finnes vel ikke, så ingen vits å si at 195 eller 205 også er mulig på 9 tom) og maksimum 285. Det viktigste er å velge rett dekk til bilen din, inget poeng å velge unødig bredt dekk med de problemer det gir.

Hva koster det å levere dekk med felg?

Du kan også levere gamle bildekk til en gjenvinningsstasjon. Vi tar kun i mot dekk for personbiler og mindre kjøretøy, ikke lastebildekk. Bildekk, både med og uten felgkoster 30,- kr. per stk å levere – i tillegg til brukerbetalingen på kr 100,-.

Kan man ha forskjellige dekk foran og bak?

Dekkeneha samme dimensjon. På kjøretøyer som originalt er utstyrt med dekk av ulike dimensjoner foran og bak, skal størrelsesendringen være lik. Ved endringer utover dette må kjøretøyfabrikantens tillatelse foreligge eller det må foreligge dokumentasjon som nevnt under punkt 1.

Er det farlig å kjøre med ubalanserte dekk?

Ubalanserte dekk kan ha flere konsekvenser for bilen og bilkjøringen, blant annet: Dekkene slites raskere, og får ujevn slitasje. Unødvendig slitasje på for eksempel støtdempere og kulelagre. Dårligere kjørekomfort.

Hvorfor bredere dekk bak?

Generelt sett desto bredere dekk, jo mer grep vil det hat. Dette gjelder særlig for kjøring på tørr vei, fordi mer desto mer gummi som hviler på veien, desto bedre veigrep. Den lave flankehøyden til de brede dekkene sørger også for bedre stabilitet, spesielt i svinger.

Kan dekk stå ute?

Og å lagre dem riktig er en viktig start. – Dekk skal ikke lagres oppå hverandre og i hvert fall ikke ute. Det kan gi store skader på dekkene og gå på sikkerheten løs, sier Ludvigsen.

Skal dekk lagres stående?

Dekk uten felg skal lagres stående og de bør roteres på ca. hver fjerde uke, slik at de beholder formen og ikke blir skjeve.

Hvordan lagre dekk uten felg?

Dekk uten felg bør lagres stående. Før dekkene settes bort for sesongen, bør både de og felgene rengjøres skikkelig. Sjekk også at lufttrykket er normalt. Pass på at dekkene ikke utsettes for sterk varme eller oljesøl under lagringen.

Hvor lenge varer et sett med dekk?

Dekkets levetid kan variere ut fra kjørestil og antall km man kjører, men ett sett dekk bør holde omtrent 3 – 4 sesonger ved normalt kjørelengde (ca. 15.000 km/år).

Kan dekk bli for gamle?

Et dekk er for gammelt når det nærmer seg ti år

I samsvar med internasjonal praksis er anbefalt levetid på dekk maksimalt seks år. Den anbefalte totale levetiden på dekk er maksimalt ti år fra produksjonsdato.

Hvilke dekk blir mest slitt?

Slites vesentlig mer

På forhjulsdrevne biler, og spesielt de med moderne dieselmotorer med kraftig dreiemoment på lave turtall slites fordekkene vesentlig raskere foran enn bak. – Forskjellen i mønsterdybde vil være for stor allerede etter to sesonger. For bakhjulsdrevne biler vil bakhjulene slites mest.

Hvor ofte bør man kjøpe nye dekk?

Selv om du kjører lite, bør du allikevel bytte dekk når de er fra 6 år gamle, selv om slitasjegrensen på 3 mm kanskje ikke er nådd. En tommelfinger-regel, er at hvis du kjører ca 15.000 km i året, så er dekket klart for utskifting etter ca 3 år.

Er det lov å kjøre med sommerdekk på vinteren?

Du kan ikke bruke sommerdekk på vinterføre, fordi sommerdekk ikke har tilstrekkelig veigrep på is og snø. Dersom det er nødvendig for å sikre tilstrekkelig veigrep, må bilen ha vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende – også utenfor tidsperiodene nevnt ovenfor.

Author

    Leave a Comment