Hvilke felger har jeg?

Hvis du er usikker på hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din, kan du bruke bilens instruksjonsbok eller vognkort. Du kan også se på de aktuelle sommer- eller vinterdekkene for å se hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din (f. eks. 205/55 R16).

Hvor finner jeg et på felg?

ET (Innpress)

Trekk målet (F/2) fra G. Hvis målet er større enn halvparten av felgens bredde (F) så har felgen positivt innpress. Hvis målet er mindre enn halvparten av felgens bredde (F) så har felgen negativt innpress. ET kommer av EinpressTiefe.

Hvordan lese felger?

BOLTSIRKEL & INNPRESS

På en 4, 6 eller 8-hulls felg måler du fra ytterkanten av bolthullet tvers over navet til motstående bolthulls innerkant. Felgens innpressingsdybde eller ET-mål viser hvor langt inne eller ute felgen sitter i forhold til felgens midtpunkt, dvs. anleggsflaten mot navet til felgens midtpunkt.

Hva er felgen på bil?

Bilfelger. Felgen utgjør forbindelsen mellom aksling/hjuloppheng og dekket som er hjulets ytre omkrets. Felger lages i forskjellige materialer, i begynnelsen var tre vanlig, idag er stål og aluminium mest vanlig. Stålfelger lages ved å sveise sammen utstansede og formede ståldeler, mens aluminiumsfelger støpes.

Hvilke felger har jeg? – Related Questions

Hvor lenge varer en felg?

Kan være ferdig etter 100.000 kilometer. Om du trodde felgen var av det udødelige slaget kan det være du tok feil. – En felg er normalt sett designet for å holde rundt 100.000 kilometer, sier produktsjef Torleiv Haukenes i Dekkmann.

Hva betyr tallene på felgen?

Når du ser tallene 54 – 622 på dekkveggen, betyr det at dekkets bredde er 54 millimeter (uten knaster) mens 622 betyr at dekkets indre diameter er 622 millimeter. Med andre ord laget for 28 tommers felger (29 og racer hjul).

Hva betyr et på felgen?

ET betyr innpressing (Einpress Tief på tysk) og er et uttrykk for hvor langt inn i skjermen felgen sitter, altså sporvidden. Jo lavere ET, jo lenger fra hverandre kommer hjulene, og jo større blir sporvidden.

Hva inneholder en bil?

Bilen består av mange komponenter: blant annet karosseri, motor, sikkerhetssystemer, elektriske systemer og innredning. Til sammen inneholder de mekaniske og elektriske hovedkomponentene på en klassisk bensinbil opp mot 12 000 store og små deler som skal passe sammen.

Hva er bil hjul laget av?

Dekk lages med lag av ståltråd og tekstiltråd (vanligvis kunstsilke eller nylon) som blir holdt sammen av en gummiblanding.

Hva er karosseriet i bilen?

Karosseri, eller overstell, på en bil er alle ytre deler som beskytter bilens andre komponenter eller passasjerene mot utvendig påvirkning.

Hva betyr L på en bil?

En stor L festet bak på en bil betyr «learner», det vil si at føreren er under opplæring og øvelseskjører.

Hva slippes ut av biler?

CO2-utslipp fra personbiler

Norske personbiler slipper ut cirka 5,3 millioner tonn CO2 i året (2016). Valg av kjøretøy har stor innvirkning på CO2-utslippene fra kjøretøysektoren. Generelt slipper bensinmotorer ut noe mer CO2 sammenlignet med dieselmotorer av samme størrelse.

Hva betyr AWD på bil?

Firehjulstrekk (All Wheel Drive) betyr at bilen trekker samtidig på alle fire hjul. Kraften fordeles automatisk mellom for- og bakhjulene.

Er firehjulstrekk bra?

Firehjulstrekk gir generelt bedre stabilitet og fremkommelighet på vanskelige kjøreforhold enn en bil med tohjulstrekk, både når det kommer til snø, is og grus. På daglig basis med mye bykjøring og korte ærend på måkede eller bare veier vil man ikke merke dette betraktelig.

Hva betyr 4 * 4 bil?

Firehjulsdrift eller firehjulstrekk (4×4 eller 4WD) er en betegnelse som brukes om kjøretøy med fire hjul og et drivverk som gir fremdrift på alle hjul samtidig. Forhjulene vil trekke og bakhjulene skyve kjøretøyet fremover.

Hva er bedre bakhjulsdrift eller forhjulsdrift?

En av fordelene med forhjulsdrift sammenlignet med bakhjulsdrift er en mer kompakt installasjon ved at motor, girkasse og differensial er samlet i en kompakt enhet. De fleste biler har i dag motoren foran og det blir dermed ikke behov for noen kardang for kraftoverføring til bakhjulene.

Hva er det tryggeste setet i bilen?

Sett alltid de minste i midten av bilen.

I tillegg er det best å la barnet sitte mest mulig sentralt i kupeen og i baksetet. Da er de lengst unna bilens mest utsatte del – fronten og best beskyttet ved sidepåkjørsler. Ikke alle kan sitte i midten. Når det er flere barn eller voksne i baksetet må noen sitte på siden.

Hvilken bil har best firehjulstrekk?

Framkommeligheten er ekstrem sammenliknet med en tohjulstrekker. Vi har testet 15 biler med firehjulstrekk og kåret Audi A4 Quattro til den beste av de beste. Stadig flere nordmenn kjøper bil med firehjulstrekk. I tillegg til god framkommelighet, gir de mer stabile kjøreegenskaper på veier med snø og skaps.

Hvordan Krypkjøre bil?

Krypkjøring er praktisk ved kø, til å kjøre frem før sving, og på parkeringsplasser. Trykk clutchpedalen inn til du finner «punktet» der bilen står i ro, og slipp den så såvidt opp slik at bilen triller veldig sakte fremover.

Er det vanlig å stryke på oppkjøring?

29 prosent av dem som kjører opp med bil, stryker på førerprøven. – Vi ville vært mer bekymret hvis det var 98 prosent som bestod, sier vegvesenet. Elever som ikke er klare til oppkjøringen, men som allikevel sendes dit av kjørelæreren trekkes frem som en av grunnene den høye strykprosenten.

Author

    Leave a Comment