Hvem står bak yr no?

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstedene i Europa. Vår oppgave er å bidra til å sikre liv og verdier og gi brukerne våre troverdige værvarsler som gjør de klare for all slags vær.

Hvordan fungerer yr no?

I Yr-appen og på mobil nettleser finner du vårt nåvarsel. Det viser forventet mengde nedbør de neste 90 minuttene. Nåvarselet til Yr bruker de samme radarbildene som nedbørskartet til å beregne hvor nedbøren faller. Varselet blir oppdatert hvert 7.5 minutt, og det er dermed det mest oppdaterte varselet på Yr.

Er Yr norsk?

Yr er en norsk tjeneste for værvarsler og annen meteorologisk informasjon.

Hva betyr Yr på norsk?

Yr er lett, rolig nedbør. Dråpestørrelsen er lavere enn hos regn, med en gjennomsnittsdiameter på 0,5 mm. Yr kan være forårsaket av lavtliggende haugskyer, men forbindes gjerne med tåkeskyer.

Hvem står bak yr no? – Related Questions

Hvor mange bruker yr no?

I forrige uke hadde yr.no totalt rundt 7 millioner unike brukere. Det er mer enn dobbelt så mange som NRKs nettsider når i Norge. – Hver uke brukes tjenesten vår av rundt 1,5 millioner svensker, sier Bolstad.

Hvordan sende bilder til yr?

Slik sender du oss bilder
  1. Instagram #yrno.
  2. Bruk opplasteren lenger ned i artikkelen.
  3. Send epost til yr@nrk.no.

Hvor ofte oppdateres yr no?

Det vil si at vi kjører modellene hver sjette time gjennom døgnet. Før oppdaterte vi 6 på morningen og 18 på kvelden men nå oppdaterer vi også klokken 12 og ved midnatt. Korttidsvarselet: Oppdateres circa klokken 6,12, 18 og 00. Langtidsvarslet: Oppdateres circa klokken 12 og 00.

Hva er best Yr eller Storm?

Storm.no er best med to prosent høyere treff i snitt. Varslene er best i Oslo, Tromsø, Trondheim og Bergen og treffer aller best på dag én i Oslo og Bergen (57 prosent treff). I Tromsø treffer storm 15 prosent oftere enn yr på dag tre.

Hva er den beste Værappen?

Den mest populære værappen i Norge er Yr, som Meteorologisk institutt og NRK står bak. Mange har også lastet ned Storms værapp, eller VG-appen «Pent», som sammenlikner værvarselet fra Yr og Storm.

Hvor nøyaktig er værmeldingen?

Værvarselet for neste dag er som oftest er veldig presist, og ved varsel tre dager frem i tid vil meteorologene stort sett treffe bra fra dag til dag. Men allerede her blir treffsikkerheten dårligere, hvis du er interessert i hvordan været blir én bestemt time av døgnet, forteller Skaslien.

Hvilken retning blåser det mest fra?

Selv om lavtrykket kommer fra vest, vil vindretningen ofte først være sør-sørøst, deretter sørvest og til slutt nordvest.

Hvorfor stor forskjell på Yr og Storm?

Yr sitt varsel ser på hva den typiske temperaturen ville vært både med og uten regn, og legger seg i midten. Storm, derimot, varsler temperaturen enten med eller uten regn. Vi tar et gjennomsnitt, mens Storm satser på detaljer.

Kan man stole på Langtidsvarsel?

Hvis de fleste modellene er enige, kan vi være temmelig sikre på at varselet stemmer. Spriker de mye, vet vi at det er større usikkerhet i varselet. 51 ULIKE VÆRVARSEL: Langtidsvarsel for nedbør i mm fra det europeiske værsenteret.

Når får uvær navn?

Når Meteorologisk institutt varsler ekstremvær får uværene alltid navn. Men hvilket navn de får er det kun meteorologene som vet.

Når oppdateres værmelding?

Det meste innholdet i korttidsvarselet oppdateres hver 3. time, og alt i langtidsvarselet oppdateres hver 12. time. Temperaturvarslene blir oppdatert hver time.

Kommer nordavind fra nord?

Nordavind er en vind som kommer fra nord og blåser sørover. Nordavinden har hatt historisk og litterær betydning, siden den ofte betyr kaldt vær og sesongmessige endringer på den nordlige halvkulen. Til forskjell fartsretning generelt oppgis vindretninger etter hvilken retning vinden kommer fra.

Hvor er det minst vind i Norge?

Gjennomsnittlig vindhastighet i Sauda i perioden 1981-2010 var 0,7 m/s. Flisa (Hedmark) og Drammen (Buskerud) delte 2. plassen med 1,0 m/s.

Hvilken vind er kaldest?

Derfor er nordavind kald

På den nordlige halvkulen er det ofte kaldere jo lenger nord man kommer. Så dermed blir temperaturen ofte lavere eller litt lavere dersom det blåser nordavind.

Kvifor blir det vind?

Vind oppstår når luft strømmer fra området med høyt trykk til området med lavt trykk for å jevne ut denne trykkforskjellen. Corioliseffekten fører derimot til at luften ikke strømmer i rette linjer mellom de to trykksystemene, men følger sirkulære baner inn mot lavtrykkssenteret.

Er det farlig å kjøre når det er mye vind?

– Kraftig vind kan føre til plutselige kast i bilen. Er det i tillegg glatt kan det være nok til at man mister kontrollen. Bilister må også være oppmerksomme på at større kjøretøy kan bli tatt av vinden. I verste fall kan de velte eller blåse av veien, sier Svendsen.

Author

    Leave a Comment