Hvem står bak yr no?

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstedene i Europa. Vår oppgave er å bidra til å sikre liv og verdier og gi brukerne våre troverdige værvarsler som gjør de klare for all slags vær.

Hvordan fungerer yr no?

I Yr-appen og på mobil nettleser finner du vårt nåvarsel. Det viser forventet mengde nedbør de neste 90 minuttene. Nåvarselet til Yr bruker de samme radarbildene som nedbørskartet til å beregne hvor nedbøren faller. Varselet blir oppdatert hvert 7.5 minutt, og det er dermed det mest oppdaterte varselet på Yr.

Hvor ofte oppdateres yr no?

Det vil si at vi kjører modellene hver sjette time gjennom døgnet. Før oppdaterte vi 6 på morningen og 18 på kvelden men nå oppdaterer vi også klokken 12 og ved midnatt. Korttidsvarselet: Oppdateres circa klokken 6,12, 18 og 00. Langtidsvarslet: Oppdateres circa klokken 12 og 00.

Hva er best Yr eller Storm?

Storm.no er best med to prosent høyere treff i snitt. Varslene er best i Oslo, Tromsø, Trondheim og Bergen og treffer aller best på dag én i Oslo og Bergen (57 prosent treff). I Tromsø treffer storm 15 prosent oftere enn yr på dag tre.

Hvem står bak yr no? – Related Questions

Hva er den beste Værappen?

Den mest populære værappen i Norge er Yr, som Meteorologisk institutt og NRK står bak. Mange har også lastet ned Storms værapp, eller VG-appen «Pent», som sammenlikner værvarselet fra Yr og Storm.

Hvor nøyaktig er værmeldingen?

Værvarselet for neste dag er som oftest er veldig presist, og ved varsel tre dager frem i tid vil meteorologene stort sett treffe bra fra dag til dag. Men allerede her blir treffsikkerheten dårligere, hvis du er interessert i hvordan været blir én bestemt time av døgnet, forteller Skaslien.

Kan man stole på Langtidsvarsel?

Hvis de fleste modellene er enige, kan vi være temmelig sikre på at varselet stemmer. Spriker de mye, vet vi at det er større usikkerhet i varselet. 51 ULIKE VÆRVARSEL: Langtidsvarsel for nedbør i mm fra det europeiske værsenteret.

Hvordan sjekke været?

De siste værobservasjonene i Norge akkurat nå finner du på yr.no/observasjoner. Noen værstasjoner er automatiske, og gir temperatur og vind. Andre er manuelle, og gir i tillegg til temperatur og vind, også været.

Hvordan var været juni 2022?

Været i Norge i juni 2022: varmerekorder i nord

Ellers i landet var måneden for det meste «varm». Månedstemperaturen for hele landet lå 1,7 °C over normalen. De største avvikene var i Innlandet og Finnmark med over 2 °C over normalen. Et par stasjoner på Vestlandet hadde avvik på rundt 0,5 grader over normalen.

Hvor mye er mye regn?

For at meteorologene skal melde «store nedbørsmengder» må det minst komme 20 mm på 24 timer, men dette avhenger veldig av hvor i landet en befinner seg og også av hvilken årstid det er. På Vestlandet for eksempel, må det iallfall være mer enn 40 mm nedbør på 24 timer før det meldes om store nedbørsmengder.

Hva betyr Yr på norsk?

Yr er lett, rolig nedbør. Dråpestørrelsen er lavere enn hos regn, med en gjennomsnittsdiameter på 0,5 mm. Yr kan være forårsaket av lavtliggende haugskyer, men forbindes gjerne med tåkeskyer.

Hvor i Norge er det penest vær?

Finn ut på pent.no!

Men om vi bruker det internasjonale målet klarværsdager, er det Grimstad som er vinneren, sier Stein Kristiansen ved Meteorologisk institutt til VG Nett. Hittil i sommer er det målestasjonene Setesdalen, Kjevik, Lindesnes og Torungen ved Arendal som har registrert penest vær.

Hvordan kommer det vind?

Vind oppstår når sola varmer opp luften. Varm luft er lettere enn kald luft og derfor stiger den varme luften oppover. Den varme luften erstattes av ny kald luft som igjen varmes opp. Dermed oppstår det bevegelser i luften.

Hva betyr værmelding?

Værmelding er en melding om været, presentert i ulike medier. Melding om været ble organisert i de industrialiserte landene i løpet av 1800-tallet. Etter hvert fikk meldingen islett av varsler, men hovedvekten på varselet kom ikke før på 1950-tallet.

Hvor mye regn har det kommet i Oslo?

Nedbør
NavnVerdi
TotaltNedbør 166,7 mm
Våteste døgn (5. jan.)Nedbør 19,8 mm
Antall nedbørdøgn21

Når blir det varmt i Norge 2022?

Sannsynligheten for at oktober 2022 blir varmere enn normalt (der normalen er gjennomsnittet i referanseperioden 1993–2021). Gjennomsnittet for området mellom 40 og 70 grader nord er 69 % på grunn av den underliggende oppvarmingstrenden (uten trend ville den ha vært rundt 50 %).

Hva er kulderekorden i Oslo?

Kulderekorden for Oslo er 29,6 minusgrader, registrert den 21. januar 1841. Til sammenligning er det torsdag 10 minusgrader i hovedstaden.

Hvor er det kaldest i Norge?

Den høyeste temperaturen som er målt i Norge er 35,6 ℃ i Nesbyen, og den laveste temperaturen er −51,4 ℃ i Karasjok.

Hvilken by i Norge er varmest?

Ikke bare er Drammen den varmeste byen, men byen havner også øverst på lista over høyest middeltemperatur i Norge, ifølge Norsk Klimasenter.

Hva er den kaldeste plassen i Norge?

Ved kulderekorden i Karasjok 1. januar 1886 viste termometeret −48 ℃ avlesingen justert med 3,4 grader til −51,4 ℃. Dagen før, nyttårsaften 1885, var det −51,3 ℃ i Karasjok.

Author

    Leave a Comment