Hvem står bak yr no?

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstedene i Europa. Vår oppgave er å bidra til å sikre liv og verdier og gi brukerne våre troverdige værvarsler som gjør de klare for all slags vær.

Hvor ofte oppdateres været på yr no?

Det meste innholdet i korttidsvarselet oppdateres hver 3. time, og alt i langtidsvarselet oppdateres hver 12. time. Temperaturvarslene blir oppdatert hver time.

Hvilken værmelding er best?

Det er som regel ikke stor forskjell mellom Yr og Storm, men i de fleste av testene som finnes på nettet er det Yr som gjør det best med å melde korrekt vær.

Hvorfor er det forskjell på Yr og Storm?

Yr sitt varsel ser på hva den typiske temperaturen ville vært både med og uten regn, og legger seg i midten. Storm, derimot, varsler temperaturen enten med eller uten regn. Vi tar et gjennomsnitt, mens Storm satser på detaljer.

Hvem står bak yr no? – Related Questions

Hva betyr pilene på yr?

VÆRKART: På værmeldingen på NRK har vindretningen piler. Som du ser blåser vinden i Kristiansand FRA øst. På værkartet på tv er vinden markert med piler som peker hvor vinden går mot, mens en tradisjonell værobservasjon har markerte streker der hvor vinden kommer fra.

Hva betyr yr på norsk?

Yr er lett, rolig nedbør. Dråpestørrelsen er lavere enn hos regn, med en gjennomsnittsdiameter på 0,5 mm. Yr kan være forårsaket av lavtliggende haugskyer, men forbindes gjerne med tåkeskyer.

Hvordan fungerer yr no?

I Yr-appen og på mobil nettleser finner du vårt nåvarsel. Det viser forventet mengde nedbør de neste 90 minuttene. Nåvarselet til Yr bruker de samme radarbildene som nedbørskartet til å beregne hvor nedbøren faller. Varselet blir oppdatert hvert 7.5 minutt, og det er dermed det mest oppdaterte varselet på Yr.

Hvordan blir vinteren 22 23?

Norge blir mest sannsynlig varmere enn normalt i desember, mens varselet tyder på at det blir kaldt og mindre vind enn normalt i deler av Tyskland, Frankrike og Polen. Forsker I ved NORCE Klima og Bjerknessenteret. Leder forskningsprosjektet Climate Futures.

Kommer det mere snø i 2022?

Gode nyheiter til nervøse straumkundar: Vinteren blir mild. 2022 startar kaldt, men deretter går det mot ein mild vinter i heile Norden, varslar forskarane ved Norce og Bjerknessenteret. VINTER: Snø og vinter på Borestranda i Klepp i jula 2021.

Når begynner det å bli varmere 2022?

Sannsynligheten for at september 2022 blir varmere enn normalt (der normalen er gjennomsnittet i referanseperioden 1993–2021). Gjennomsnittet for området mellom 40 og 70 grader nord er 70 % på grunn av den underliggende oppvarmingstrenden (uten trend ville den ha vært rundt 50 %).

Hvor er det varmest på vinteren?

I desember er Thailand aller varmest og svært populært! Andre varme og solrike reisemål med temperaturer rundt 30 grader er Mexico, Mauritius, og Sri Lanka. Hvis du ikke vil reise så langt, er Kapp Verde og Kanariøyene også varme steder i desember.

Hvor er det 30 grader i januar?

For en riktig varm januar med temperaturer godt over 30 grader anbefaler vi en reise til:
  • Bali.
  • Gambia.
  • Maldivene.
  • Vietnam.
  • Sri Lanka.
  • Thailand.

Hvor i Spania er det varmt i februar?

Som en norsk sommer
Luft – dagLuft – nattReisemål
21°15° Spania, La Gomera
21°14° Spania, Fuerteventura
21°14° Spania, Gran Canaria
21°14° Spania, Lanzarote

Hvor er det varmt i Spania i januar?

I januar ligger temperaturene på fastlandet i Spania på rundt 13 på dagtid. Kanariøyene er definitivt varmest i Spania i januar, med temperaturer på rundt 21 grader på dagtid.

Hva er varmest Tenerife eller Gran Canaria?

Den varmeste Kanariøya året sett under ett, er uten tvil Tenerife. Det er den største øya på Kanariøyene, og den sovende vulkanen Teide ligger også her. Tenerife er på det varmeste i august, så hvis du planlegger å besøke øya, og du vil besøke den på det varmeste, må du ta turen rundt denne tiden.

Når på året er det billigst å reise til Syden?

Hvis du må reise i skoleferien lønner det seg å legge Sydenferien til den første eller siste uken. Charterturer til Syden er aller dyrest juli og begynnelsen av august. Prisene er noe lavere den første ferieuken – fra sankthans – og den siste uken før skolen begynner igjen i midten av august.

Hvor varmt i Spania i mars?

Er det varmt i Spania i mars? Temperaturen på fastlandet i Spania, som for eksempel Costa Blanca i mars, ligger på ca. 20 grader på dagtid. Reiser du derimot til en av de populære Kanariøyene, som Tenerife, er temperaturen på dagtid cirka 22 grader.

Er det varmt i Alicante i april?

Temperaturen i Alicante vil være fra 13°C og opp til 18°C grader gjennom april. Du kan forvente 3 til 8 dager med regn i Alicante gjennom april.

Hvor er det varmeste stedet i Spania?

Ikke uventet finner man de høyeste gjennomsnittstemperaturene på Kanariøyene, øygruppen som tilhører Spania. Her ligger gjennomsnittstemperaturene på 17-19 grader vinterstid og 22-25 grader i sommersesongen.

Hvor varmt er det i Alicante i april?

Temperaturer
DagtemperaturVanntemperatur
marsDagtemperatur 17°cVanntemperatur 15°c
aprilDagtemperatur 19°cVanntemperatur 16°c
maiDagtemperatur 22°cVanntemperatur 18°c
juniDagtemperatur 26°cVanntemperatur 21°c

Author

    Leave a Comment