Hvem står bak yr no?

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstedene i Europa. Vår oppgave er å bidra til å sikre liv og verdier og gi brukerne våre troverdige værvarsler som gjør de klare for all slags vær.

Hvor ofte oppdateres yr no?

Det vil si at vi kjører modellene hver sjette time gjennom døgnet. Før oppdaterte vi 6 på morningen og 18 på kvelden men nå oppdaterer vi også klokken 12 og ved midnatt. Korttidsvarselet: Oppdateres circa klokken 6,12, 18 og 00. Langtidsvarslet: Oppdateres circa klokken 12 og 00.

Hvordan laste ned appen yr?

Hvis du ikke har installert appen fra før må du laste den ned fra Google Play eller App Store. Hvis du har appen installert fra før vil den enten oppdatere seg automatisk, eller du må oppdatere appen manuelt i App Store eller Google Play. Dette er avhengig av hvordan mobilen din er innstilt.

Er yr norsk?

Yr er en norsk tjeneste for værvarsler og annen meteorologisk informasjon.

Hvem står bak yr no? – Related Questions

Hvor mange bruker yr no?

I forrige uke hadde yr.no totalt rundt 7 millioner unike brukere. Det er mer enn dobbelt så mange som NRKs nettsider når i Norge. – Hver uke brukes tjenesten vår av rundt 1,5 millioner svensker, sier Bolstad.

Hva betyr kast på Yr?

Conversation. Vindkast har gjerne en hastighet på 1,5 ganger middelvindhastigheten. Det betyr at når vi varsler om stiv kuling – altså en middelvindhastighet på 15 m/s – må du regne med vindkast på over 20 m/s 👀 Heldigvis kan du se varslede vindkast i parentes på nye yr.no/nb!

Er 7 m s mye vind?

En skitur i fjellet ved vindstyrke 7 er en stor påkjenning for de fleste. Fjellet står i kok. Kvister og lav fra trærne driver med vinden. Meget vanskelig å gå på skiene.

Hvor mye er 15 m s?

Baufort skalameter pr sekund (m/s)Benevning
58-11Frisk bris
611-14Liten kuling
714-17Stiv kuling
817-21Sterk kuling

Hva betyr vindkast 15?

Vindkastene har gjerne en hastighet på 1,5 ganger middelvindhastigheten. Når det i værmeldingen varsles om stiv kuling, middelvindhastighet på 15 m/s, må en regne med vindkast på over 20 m/s.

Hvor kommer vinden fra Yr?

Yr-brukeren Terje vil gjerne hjelpe datteren sin med å forklare hvordan vinden oppstår. I dag er det yr-meteorolog Martin Granerød som svarer. Solen varmer opp jorden og gir ulik temperatur forskjellig steder på jordoverflaten. Disse temperaturforskjellene skaper trykkforskjeller som er opphavet til vinden.

Når kom yr no?

Hjernen bak yr.no, Erik Bolstad. Da yr. no-prosjektet ble lansert 19. september 2007 håpet yr-gründerne på 300.000 brukere i uken i løpet av 1,5 år.

Hvilken værmelding er best?

Det er som regel ikke stor forskjell mellom Yr og Storm, men i de fleste av testene som finnes på nettet er det Yr som gjør det best med å melde korrekt vær.

Når kjem snøen?

Utbredelse i Norge

En regner at snøleggingen begynner i september-oktober i de høyeste fjelltraktene i Sør-Norge og indre Troms og Finnmark. I lavereliggende strøk kommer snøen først i november-desember. I lavlandet er den viktigste måneden for snøsmelting april, men totalt smelter det mest snø i mai og juni.

Kommer det mye snø i 2022?

Gode nyheiter til nervøse straumkundar: Vinteren blir mild. 2022 startar kaldt, men deretter går det mot ein mild vinter i heile Norden, varslar forskarane ved Norce og Bjerknessenteret. VINTER: Snø og vinter på Borestranda i Klepp i jula 2021.

Hvor lenge kan man ligge under snø?

Etter det første kvarteret synker overlevelseskurven dramatisk. Å overleve etter 35 minutter er ikke mulig, med mindre luftveiene er frie og du ligger i en luftlomme. Selv om du havner i en luftlomme, kan trykket fra snøen gjøre at du ikke klarer å trekke pusten.

Hvordan blir vinteren 2022 2023?

Norge blir mest sannsynlig varmere enn normalt i desember, mens varselet tyder på at det blir kaldt og mindre vind enn normalt i deler av Tyskland, Frankrike og Polen. Forsker I ved NORCE Klima og Bjerknessenteret. Leder forskningsprosjektet Climate Futures.

Blir 2022 et varmt år?

Sannsynligheten for at desember 2022 blir henholdsvis varmere, våtere og mer vindfull enn normalt (der normalen er gjennomsnittet i referanseperioden 1993–2016). For Norge sin del ser det ut til at hele landet mest sannsynlig blir varmere enn normalt, men signalene er relativt svake, slik vi så på grafene for byene.

Hvor kaldt kan det bli i Norge om vinteren?

Den høyeste temperaturen som er målt i Norge er 35,6 ℃ i Nesbyen, og den laveste temperaturen er −51,4 ℃ i Karasjok.

Hvor mange grader er det i LA om vinteren?

Temperaturer
DagtemperaturNattetemperatur
oktoberDagtemperatur 23°cNattetemperatur 14°c
novemberDagtemperatur 18°cNattetemperatur 10°c
desemberDagtemperatur 15°cNattetemperatur 7°c
Kilde: SMHI. Avvik kan forekomme.

Hvor i Spania er det varmest i februar?

Som en norsk sommer
Luft – dagLuft – nattReisemål
21°15° Spania, La Gomera
21°14° Spania, Fuerteventura
21°14° Spania, Gran Canaria
21°14° Spania, Lanzarote

Author

    Leave a Comment