Hva må jeg gjøre når jeg har kjøpt bil?

Skal du selge, kjøpe eller overta et kjøretøy du sende inn en salgsmelding.

Salgsmelding og omregistrering

 • Send inn salgsmelding.
 • Godkjenn salgsmelding.
 • Omregistrering.
 • Legg til eller fjern medeier.
 • Overføre eierskap av kjøretøy i familien.
 • Salg av kjøretøy etter dødsfall.
 • Send inn salgsmelding på vegne av en selger.

Når lønner det seg å kjøpe ny bil?

Hvis du skal kjøpe ny bil er det smart å beholde den i fem år eller før bilen er kjørt 100.000 kilometer. Dessuten er det lurt å velge ekstrautstyr med omhu. – Vår anbefaling til privatpersoner som kjøper ny bil er at de beholder den i fem år eller før kjørte 100.000 kilometer.

Hvor mye kan jeg prute på nybil?

Hvordan få det beste tilbudet ved kjøp av ny bil.

Det er fortsatt mulig å prute, selv om beløpet er betydelig mindre enn for en del år siden. Fra 2 til 11 prosent reduksjon av bilens kjøpesum fratrukket bilavgiften og momsen, kan være innen rekkevidde dersom du er dyktig og bilselgeren ønsker å bli kvitt bilen.

Hvordan betaler man en ny bil?

Når du skal kjøpe ny bil kan du enten betale med egne penger, øke boliglånet eller ta opp billån. Hva som passer best for deg varierer ut i fra økonomien din og hva slags type bil du skal kjøpe.

Hva må jeg gjøre når jeg har kjøpt bil? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å klargjøre en ny bil?

Hvor lang tid bruker dere på en klargjøring? – Det varierer veldig, men ofte fra 3-7 timer, så 5 timer i snitt er vanlig.

Er det lov å kjøpe bil med kontanter?

Det er ingen grense for hvor stort beløp du kan betale med kontanter. Du kan gå i banken og nedbetale lånet ditt med kontanter, du kan kjøpe bil med kontanter og du kan benytte kontanter i alle butikker, uansett beløp.

Hvordan finansiere ny bil?

Det kan derfor være lurt å finansiere bilkjøpet med et billån og heller investere sparepengene dine i fast eiendom, fond, aksjer, eller plassere dem på en høyrente sparekonto. På denne måten kan du både kjøpe bilen du ønsker deg og ha en økonomisk buffer som kan hjelpe deg ved uforutsette utgifter.

Når betaler man for bil?

Betal med straksbetaling

Betaler du til en annen bank er hovedregelen at betalinger registrert før kl. 14:30 vil være på mottakers konto samme dag. Etter kl 14:30 vil pengene som regel være på konto tidlig neste virkedag.

Hvordan overføre AutoPASS brikke til ny bil?

På Min side kan du endre avtalen din eller opprette ny avtale. Som kunde har du to alternativer. Enten kan du endre bilnummer på en bombrikke du har fra før, eller så kan du bestille en ny bombrikke. Dette gjør du på Min side.

Hvordan legge til ny bil i AutoPASS?

Hvordan registrere din brikke
 1. Logg inn på Min side.
 2. Klikk på «Kjøretøy» i menyen til høyre.
 3. Klikk på «Endre kjøretøydata» på kjøretøyet du vil legge til AutoPASS-brikke på.
 4. Klikk på «Legg til AutoPASS-brikke».
 5. Tast inn AutoPASS-brikkenummeret ditt.
 6. Ditt brikkenummer er nå registrert.

Hvor mange biler kan man ha på AutoPASS?

Hvor mange kjøretøy kan jeg registrere på en avtale? Privatkunder kan knytte to kjøretøy til samme AutoPASS-ferjekonto – Privat. Forskuddsbeløp blir beregnet ut ifra det kjøretøyet som ligger i høyeste takstgruppe. Bedriftskunder kan knytte et ubegrenset antall kjøretøy til AutoPASS-ferjekonto – Bedrift.

Er det billigere med AutoPASS?

Får jeg rabatt når jeg har brikkeavtale? Alle kjøretøy i takstgruppe 1 og M1 med gyldig bombrikke får automatisk 20 prosent brikkerabatt i nesten alle automatiske bompengeanlegg i Norge. Noen steder er det timeregel og månedstak for hvor mange passeringer som belastes.

Er det lov å kjøre uten bombrikke?

Betaling for bompasseringer er lovregulert gjennom betalingsforskriften. Kjører du uten brikkeavtale, tas det bilde av bilens registreringsnummer. Du får faktura i posten på ordinær passeringsavgift uten gebyr fra bompengeselskapet som eier den bomstasjonen som du har passert.

Hvor mye må elbil betale i bom?

Stortinget har bestemt at elbiler maksimalt skal betale 50 prosent av det bensinbiler betaler i bompenger i eksisterende bommer. Fra 1. januar 2023 øker denne maksimalgrensen til 70 prosent.

Er det gratis i bomringen med elbil?

Betaler elbiler bompenger? Ja, elbiler betaler bompenger, men mindre enn andre biler. Regelen per dags dato er at elbiler ikke skal betale mer enn 50% av det bensinbiler betaler i bomstasjonene.

Hva er forskjell på SkyttelPASS og AutoPASS?

SkyttelPASS er en AutoPASS-utsteder, og er et heleid datterselskap av Skyttel AS, et norsk aksjeselskap eid av Agder, Rogaland og Vestland fylkeskommuner. SkyttelPASS har samme daglige leder som Skyttel, og styret i SkyttelPASS AS består av Skyttel sin daglige leder og økonomileder.

Er det påbudt med AutoPASS?

Alle kjøretøy over 3,5 tonn registrert på foretak, stat, fylkeskommune eller kommune må ha bombrikke i Norge. Har du en bobil, SUV e.l. over 3,5 tonn, som du bruker privat, omfattes ikke kjøretøyet av påbudet.

Hvor mye koster SkyttelPASS?

Hva koster en brikke? En brikke har et engangsgebyr på 200 kroner.

Hva heter AutoPASS nå?

Fjellinjen Utsteder er solgt til Fremtind Forsikring og heter nå Fremtind Service. Du beholder AutoPASS-brikken din og mottar fakturaen på samme måte som før. Eneste forskjell er at fakturaen betales til Fremtind Service, som er det nye navnet på AutoPASS-utstederen. Fjellinjen AS består som bompengeselskap.

Hva gjør man med gamle AutoPASS?

Har du fått ny bombrikke i posten? Husk at den gamle brikken er miljøfarlig avfall, og skal leveres inn.

Author

 • Mikkel Stovner

  Mikkel er en spenningsøkende herremann som lever fort fart og moro. Han har lenge kalt seg selv motoravhengig, og helt siden han fikk sin første moped som 12-åring har han elsket alt som har med motor å gjøre.Mikkel kan mye om mangt når det gjelder bil og motorsykkel, og er glad for å dele kunnskapene sine med leserne hos VernerMotor.eu

Leave a Comment