Hva må jeg gjøre før jeg kjøper bil?

Sjekkliste før du kjøper bruktbil
 1. Finn ut hvilken bil du trenger.
 2. Sjekk markedet.
 3. Les annonsen nøye.
 4. Sjekk kilometerstand, årsmodell og sist EU-kontroll.
 5. Sjekk om det er registrert gjeld på bilen.
 6. Prøvekjør bilen.
 7. Be om tilstandsrapport og skriv kontrakt.
 8. Hvis feil oppstår.

Hvordan kan jeg kjøpe bil?

Slik gjennomfører du en trygg bilhandel

Skriv alltid kjøpekontrakt. Det er din garanti for hva som har blitt avtalt. Når kjøpekontrakten er signert, send en kopi til SpareBank 1 Finans. Kjøper du bil av privatperson, send inn vognkort del 2 som melding om eierskifte til Vegvesenet og betal omregistreringsavgift.

Hvordan kjøpe sin første bil?

10 steg til kjøp av bil
 1. Har du råd?
 2. Les annonsen nøye.
 3. Kjøp bil med tilstandsrapport.
 4. Prøvekjør bilen, og kjør gjerne en lang tur.
 5. Sjekk om bilen har heftelser (gjeld) og at selgeren faktisk eier bilen.
 6. Sjekk kilometerstand, årsmodell og EU-kontroll.
 7. Sjekk servicehistorikk.
 8. Sjekk om bilen har garanti.

Hva må man ha med når man kjøper bil?

Skal du selge, kjøpe eller overta et kjøretøy du sende inn en salgsmelding. Kjøper må også betale en omregistreringsavgift.

Hva må jeg gjøre før jeg kjøper bil? – Related Questions

Hvilken tid på året er det best å kjøpe bil?

Lettest å selge i juni, juli og oktober.

Skal du kjøpe og selge bil lønner det seg etter alt å dømme å gjøre det i starten av sommermånedene eller tidlig på høsten. Nå er nemlig markedet på sitt laveste, mens det er om sommeren det er høyest aktivitet.

Hvor mye kan man prute hos bilforhandler?

Det finnes i utgangspunktet ingen maksgrense for pruting. Men klarer du å prute ned en bil fra 150.000 til 100.000 kroner, er du god. Da er det nok mer sannsynlig at den er feilpriset i utgangspunktet.

Hva bør man spørre om når man skal kjøpe bil?

Før du kjøper bruktbil er det viktig at du:

Undersøk eierforholdet – er det eier av bilen som selger den? Be om at selger fremlegger bilens service- og verkstedhistorikk. Sjekk at bilen har vært på service jevnlig og spør om det er skiftet andre vesentlige deler utover det som skiftes på rutineservice.

Hva skal stå i en kjøpekontrakt bil?

En kontrakt bør si noe nærmere om de opplysninger selger har gitt og hva partene har blitt enige om. Legg gjerne med dokumenter som er relevante for kjøper, som for eksempel servicehefte, kvitteringer for utført reparasjoner og påkostninger, EU-kontroll, mangel-lapp og lignende.

Hvem skal betale omregistrering?

Det er kjøper som er ansvarlig for at omregistreringsavgiften blir betalt. Husk at før du kan betale omregistreringsavgiften må salgsmeldingen være sendt inn og godkjent.

Er det lov å selge bil med heftelser?

Heftelsen følger bilen

Alle heftelserbil er registrert der, og du finner lett informasjonen du trenger om din bil ved å skrive inn registreringsnummeret ditt i søkefeltet her. Når heftelsen registreres i Brønnøysundsregisteret, føres den opp på bilen, ikke på kjøperen.

Hvem eier bilen gratis?

Nå kan du selv logge deg inn på Din side på vegvesen.no og finne opplysninger om kjøretøy og eiere, og det uten at det koster deg noe. Du har også fram til nå hatt mulighet til å finne ut hvem som eier et bestemt kjøretøy via en SMS-tjeneste du måtte betale for.

Når blir heftelser slettet?

Løsøreregisteret sletter heftelser automatisk når rettsvernstiden er ute. For de fleste dokumenttyper skjer dette 20 år etter tinglysing. Utleggspant blir slettet automatisk 5 år etter tinglysing. Opplysninger om utleggstrekk slettes når trekkperioden er utløpt.

Kan man sjekke om en bil har lån?

Hos oss sjekker du heftelser på bil og andre kjøretøy. Du kan også bestille dokumentasjon på dette.

Kan man få bil lån uten jobb?

Ekstra trygghet med Sikret Billån®

Dersom du skulle bli arbeidsledig, permittert eller arbeidsufør, så kan det være vanskelig å betjene lånet ditt. Velger du Sikret Billån® får du et lån med en betalingsforsikring som kan betjene lånet for deg ved uforutsette hendelser. Det gir trygghet for deg og dine nærmeste.

Hva skjer hvis man ikke betaler billån?

Betaler du fortsatt ikke innen en gitt tid blir det opprettet et inkassokrav. Et ubetalt inkassokrav kan igjen resultere i en betalingsanmerkning, trekk i lønn eller trygd, eller tvangssalg av gjenstander eller eiendom. Det er i sistnevnte tilfeller at namsmannen kommer inn.

Er billån gjeld?

Eksisterende gjeld

Her inngår alt av studielån, kredittkort, forbrukslån, billån og alle andre typer gjeld.

Kan jeg få billån uten egenkapital?

Mens det er krav om minst 15 % egenkapital for å boliglån, er det ingen slike regler for billån. Du kan med andre ord låne alt når du skal kjøpe bil, så lenge økonomien din er god nok til at du kan betale de månedlige lånekostnadene.

Hvor mye er det vanlig å ha i billån?

Når du låner til bil så tar banken pant i bilen og rentene er dermed lavere en på et lån uten sikkerhet. I snitt ligger renten på et billån mellom 3,5-6%. Renten blir alltid satt individuelt utifra faktorer som egenkapital, inntekt og kredittscore.

Hvor lenge bør man ha billån?

Nedbetalingstid. En grei regel er at lånet bør nedbetales i takt med verdifallet på bilen. Siden biler faller raskt i verdi, bør man legge opp til en ganske stram nedbetalingsplan. Banker tilbyr i dag inntil 10 års nedbetalingstid på billån, men som hovedregel bør lånet tilbakebetales i løpet av 3 til 5 år.

Hvordan få råd til ny bil?

Det kan derfor være lurt å finansiere bilkjøpet med et billån og heller investere sparepengene dine i fast eiendom, fond, aksjer, eller plassere dem på en høyrente sparekonto. På denne måten kan du både kjøpe bilen du ønsker deg og ha en økonomisk buffer som kan hjelpe deg ved uforutsette utgifter.

Author

  Leave a Comment