Hva kan jeg trekke med min bil?

Personbil med tilhenger

Du kan trekke tilhenger etter en personbil når tilhengerens tillatte totalvekt er maks 750 kg. Du kan trekke en tyngre tilhenger hvis den tillatte totalvekten for bilen og tilhengeren til sammen er maks 3 500 kg. Vekten av tilhengeren må være innenfor det bilen er har lov å trekke.

Kan man ha vognkort digitalt?

Du kan enten printe ut det midlertidige vognkortet eller ha det på mobilen. For å vise det midlertidige vognkortet på mobil, må du logge inn og laste det ned på Din side. Eier eller sjåfør er ansvarlig for å ha nok batteri på mobilen til hele kjøreturen, og at skjermen er lesbar.

Er det Eu kontroll på tilhenger?

Tilhengere som er godkjent for Tempo 100 skal ha godkjent EUkontroll hvert annet år på samme måte som vanlige personbiler. Det er også krav til bilen som skal trekke hengeren. Selv om tilhengeren er godkjent for Tempo 100, kan du altså ikke kjøre i 100 km/t uten at trekkbilen er innenfor kravene.

Er tilhenger registrert?

Appen «Bil og henger» gir deg oversikt over kjøretøy og tilhengere registrert i Norge, og hvilke tilhengere du har lov å trekke.

Hva kan jeg trekke med min bil? – Related Questions

Er det årsavgift på tilhenger?

Dette er i grunn ganske enkelt. Årsavgift: Det betales ikke årsavgift på tilhengere.

Hvor mye overlast kan man ha på tilhenger?

Gebyrpliktig overlast ved overskridelse av aksellast:
KiloGebyr
Av de første 2 000 kg450 NOK per 100 kg
De neste 2 000 kg700 NOK per 100 kg
De neste 2 000 kg1 000 NOK per 100 kg
De neste 2 000 kg1 150 NOK per 100 kg

1 more row

Hvilke kjøretøy er registrert på meg?

Det koster 3 kroner å bruke tjenesten.

Slik finner du eier på SMS:

  • Skriv REGNR i meldingsfeltet.
  • Legg inn et mellomrom.
  • Skriv registreringsnummeret eller det personlige bilskiltet på kjøretøyet du ønsker informasjon om, for eksempel AB12345.
  • Send meldingen til 2282.
  • Vent på svar.

Har tilhenger vognkort?

Hver tilhenger har et eget vognkort som forteller hvor tungt den kan lastes. I tillegg står det i bilens vognkort hva den kan dra, og førerkortet ditt sier hva du har førerrett til.

Hvilken tilhenger har jeg?

På vegvesen.no finner du en egen tilhengerkalkulator der du taster inn: bilens registreringsnummer, hengerens nummer og din egen førerkortklasse. Da får du umiddelbart svar på om du kan kjøre med tilhengeren eller ei.

Kan man kjøre tilhenger uten hengerlappen?

Trekker man bilens tillatte totalvekt ifra 3.500 kg, finner man tilhengerens maksimum tillatte totalvekt. «Tillatt totalvekt» finner du i vognkortene til bilen og tilhengeren. Om summen av bilen og hengerens totalvekt blir mer enn 3.500 kilo, må du utvide førerkortet med egen tilhengerprøve.

Hva betyr kode 142 på førerkortet?

Kode 142 – ingen begrensning på vekt eller hastighet

Har du kode 142 på førerkortet, er det ingen begrensning på vekten til traktoren eller hvor fort den kan kjøre. Du får kode 142 ved å ta klasse CE. Tok du førerkort til traktor eller bil før 1. januar 2005, har du også kode 142.

Hva betyr 79.06 på førerkortet?

førerkortforskriften § 14-6. Personer som kan føre et klasse B kjøretøy med tilhenger med tillatt totalvekt over 3500 kg får markert denne rettigheten med kode 79.06 i førerkortet.

Hva skjer om man blir stoppa uten hengerlappen?

Blir du stoppet for å ha for tung last eller et førerkort som ikke dekker hengeren vil du få en saftig bot, og får heller ikke kjøre videre med lasten.

Er det påbudt med lys på henger?

Enten det er en sen og mørk høstkveld eller sommerkveld, er det nødvendig med tilhengerlys og -reflekser for å bli sett. En tilhenger helt eller delvis uten lys er farlig, det er dessuten ulovlig og det kan ofte fikses med en rask rensing av stikkontakt og støpsel, eller rensing og utskifting av pærer.

Kan man nekte å gi fra seg førerkort?

Når politiet stanser føreren, kan hun velge å samtykke til beslaget eller ikke. Vårt råd er å svare et høflig og bestemt nei. Når politiet stanser føreren, kan hun velge å samtykke til beslaget eller ikke. Forutsatt at lovovertredelsen ikke er alvorlig, er vårt råd å svare et høflig og bestemt nei.

Hvor lang tid tar oppkjøring BE?

Prøven varer 65–75 minutter, avhengig av hvilken klasse du kjører opp i. Oppkjøringen er delt inn i tre deler. Klargjøring av kjøretøyet.

Hvor mange ganger er det vanlig å stryke på oppkjøring?

Hvor mange ganger er det normalt å kjøre opp før man består? – Majoriteten klarer å bestå oppkjøringen på første forsøk, men det finnes også noen gjengangere som kjører opp seks, syv ganger.

Kan man ha med kjørelæreren på oppkjøring?

Vanligvis kan man be om at kjørelærer er med i bilen under oppkjøring, men det er i utgangspunktet ikke mulig nå pga. smittevern i forhold til Covid-19. Du kan evt. sende inn en søknad til din lokale trafikkskole, så får de avgjøre i forhold til situasjonen lokalt.

Kan man få samme sensor 2 ganger?

Det er ingen automatikk at du får en ny sensor til en ny førerprøve, men du kan gi beskjed i forkant å en ny sensor hvis du er satt opp på den samme og ikke vil ha det. Ta kontakt med trafikkskolen din så kan de gi beskjed.

Kan man stryke på oppkjøring?

Det er ikke uvanlig at folk stryker både en og to ganger. – Dette er noen av de vanligste feilene som begås under oppkjøring. Du stryker derimot ikke for å være nervøs, men blir du for nervøs kjører du ofte dårligere enn ellers, og kanskje gjør grove feil som fører til stryk, forteller Andersen.

Author

    Leave a Comment