Hva gjør man etter polering?

Etter polering anbefales det å legge en beskyttelse som voks eller en sealer. En beskyttelse får poleringen til å vare lenger og får frem den dype glansen i lakken. Det går raskt å legge en beskyttelse etter du har vasket og polert bilen, og det gir som sagt en beskyttelse på lakken.

Hvor lang tid etter lakkering kan man vaske bilen?

Spørsmål angående lakkering av bil

Hvor lenge må jeg vente med å vaske bilen etter lakkering? Bilen kan vaskes når du får den tilbake fra lakkering. Det er allikevel verdt å merke seg at en bør unngå sterke vaskemiddel og maskinvask de første 4-5 ukene.

Hvordan vaske polert bil?

 1. Prickbort på tørr bil.
 2. Spyl av med HT.
 3. Surfex hd (1:20 ->1-40) alt etter hvor skitten den er.
 4. Ny avspyling.
 5. Håndvask.
 6. Spyl ivei.
 7. Tørk.

Hvordan vaske Lakkforseglet bil?

Vi anbefaler å spyle av bilen med såpe annenhver uke, og håndvask med svamp én gang i måneden. Dette vil få beskyttelsen til å vare lenger. Ved bruk av maskinvask, benytt et nyere og mer moderne anlegg, og helst børsteløs vask. Maskinvask med børster sliter på bilen, og bør begrenses.

Hva gjør man etter polering? – Related Questions

Hvordan vaske bil etter lakkforsegling?

Velg varmt eller kaldt vann etter behov. Spyl nedenfra og opp. vann. Spyl ovenfra og ned.

Avfetting

 1. Velg type avfetting etter hva du skal rengjøre.
 2. Påfør et tynt lag med avfetting etter behov.
 3. La virke i 3-5 minutter.
 4. Ikke la produktet tørke.

Kan man polere på lakkforsegling?

En del mener også at voksing gir et bedre utseende enn lakkforsegling, at lakken får en finere fargeglød. Det er forøvrig ingenting i veien for å vokse og polere en bil som har fått lakkforsegling.

Hva er den beste Lakkforseglingen?

Lakkforsegling test: Topp 4 sealere på markedet
 • Koch-Chemie Spray Sealant – Best i test! Vannavvisende og god holdbarhet.
 • Koch Chemie 1K-Nano – Markedets beste varighet. God og varig beskyttelse.
 • Koch-Chemie Hartwachs BMP S0.01 – For deg med lavt budsjett.
 • Autoglym Polar Seal – Populær outsider med OK egenskaper.

Kan bil vaskes med zalo?

Zalo er supert til å vaske fettete middagsasjetter med, men på billakk er det ikke smart. Zalo er nemlig rene avfettingsvæsken og den tar ikke bare knekken på skitt, men også all form for polish. Bilen blir ren og pen med en gang, men den vil fort bli matt og skjoldete.

Hvordan vaske veldig skitten bil?

Slik vasker du bilen utvendig
 1. Avfett bilen først (tørr bil).
 2. Skyll grundig med høytrykkspyler eller hageslange.
 3. Skyll også inne hjulbuer, under bilen og støtfangerne.
 4. Svampevask bilen med bilsåpe og bøtte.
 5. Vask og spyl gjerne av såpen del for del.
 6. Vask felgene og spyl av.

Hvordan vaske Tørkehåndkle bil?

Vask på 60°C

Vår anbefaling er å alltid vaske på 60°C, slik unngår du unødig krymping, som kan gjøre kluten eller håndkleet litt stivere.

Når skal man bruke skyllemiddel?

Har du klesplagg som ofte blir statiske, kan det hjelpe med skyllemiddel. Grunnen er at tøymykneren legger seg som et beskyttende lag utenpå fibrene, noe som reduserer friksjon og dermed statisk elektrisitet.

Hvordan vaske polish pads?

Du vasker poleringsputer ved å legge poleringsputene i en bøtte med vann og en kork akalisk rengjøringsmiddel. La poleringsputene ligge over natten og press deretter ut smuss og lakkrester fra puten under rennende vann. Etter vasken kan du enkelt tørke putene på et tørkestativ.

Kan man vaske bilen med mikrofiberklut?

Dette materialet er så sterkt at det kan dytte vekk sand, flekker og andre urenheter fra bilen din uten noen problemer. Nettopp derfor vil det være 100 ganger bedre å bruke mikrofiber sammenlignet med nylon når man tørker bilen sin.

Er det bra å vaske bilen hver dag?

En bil som brukes daglig, bør vaskes minst hver 14. dag om sommeren. Om vinteren bør bilen vaskes hver uke, fordi det legger seg mye snø, slaps og salt på den. På vinteren er det viktig at man også får spylt understellet på bilen for å få vekk saltet og motvirke rust.

Er det lurt å vaske bilen i minusgrader?

Det er dumt å droppe bilvasken fordi det er minusgrader, for det er nettopp på vinteren med saltede veier og piggdekk at bilvasken er viktig. Du må derimot ha tilgang til varmt vann, både til bøtten og til høytrykkspyleren. Vasker du ute vil du kanskje oppleve at såpen fryser, dette gjør ingenting.

Når bør man ikke vaske bilen?

Mange er usikre på om man kan vaske bilen sin ute når det er minusgrader, og svaret er at dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Dersom det ikke er mer enn 15 kuldegrader bør det gå helt fint, så lenge man tar noen nødvendige forhåndsregler: Kjør bilen varm før du vasker bilen.

Er det vits å vaske bilen når det regner?

Regnvær er faktisk med på å gjøre bilen din skitnere. Regnet inneholder ofte mye smuss, støv og partikler som er dårlig for bilen. Det er derfor du ofte ser at biler som har stått ute over lang tid begynner å få rust.

Kan avfetting skade lakken?

Avfetting som virker for lenge

Noen ganger er det nødvendig å bruke avfetting for å få bilen ren, spesielt om man skal få bort asfaltflekker eller insekter. Men om man lar den virke for lenge så kan den skade lakken. Spesielt i direkte sollys.

Hvor ofte bør man vaske bilen på vinteren?

Hvor ofte bilen skal vaskes på vinterstid avhenger av hvor mye du kjører og om du kjører steder hvor det er mye salt på veien. Som regel holder det med én eller to ganger i måneden, og husk at én enkelt gang er bedre enn ingenting.

Hvorfor tørke av bilen etter vask?

Dersom bilen er full av vann vil pollen/støv lettere binde seg til dette, og i neste omgang bli liggende som flekker på lakken når vannmolekylene fordamper. Ikke ser det pent ut, og det er vanskeligere å få bort enn et lag med tørt støv/pollen som ligger løst på bilen.

Author

  Leave a Comment