Hva gjør jeg med bombrikken når jeg selger bilen?

For selger

Når du selger et kjøretøy som har bombrikke og avtale med AutoPASS-utsteder, må du huske å både si opp avtalen og fjerne bombrikken fra bilen. Hvis ikke vil du bli belastet for bompasseringer til den nye eieren frem til oppsigelsen er registrert.

Hvordan skifte bombrikke til annen bil?

Dersom du skal benytte brikken i et annet kjøretøy, må du flytte brikken fra gammelt til nytt kjøretøy, samt registrere bilendringen i avtalen din. Dette kan du selv gjøre på MinSide. Finner du ikke avtalen din på MinSide kan det være du ligger inne med en gammel mailadresse.

Hvordan fjerne bil fra AutoPASS?

Avslutt avtale på solgt bil
 1. Logg inn på Min side.
 2. Under “Avtale” finner du “Mine kjøretøy og brikker”
 3. Trykk på “Fjern et kjøretøy”
 4. Velg brikke/kjøretøy som du skal avslutte.
 5. Trykk «Neste» og følg stegene for å avslutte kjøretøyet.

Er det påbudt med bombrikke?

Alle kjøretøy over 3,5 tonn registrert på foretak, stat, fylkeskommune eller kommune må ha bombrikke i Norge. Har du en bobil, SUV e.l. over 3,5 tonn, som du bruker privat, omfattes ikke kjøretøyet av påbudet.

Hva gjør jeg med bombrikken når jeg selger bilen? – Related Questions

Kan man bruke bombrikke på annen bil?

Hvis du skal bruke bombrikken i en ny bil, må du endre kjøretøyets registreringsnummer på bombrikken, inne på Min side. Da blir også AutoPASS-avtalen på den solgte bilen avsluttet. Hvis du ikke skal bruke bombrikken i en ny bil, kaster du den som el-avfall etter at du har avsluttet AutoPASS-avtalen.

Hva koster det å kjøre uten bombrikke?

Hvis jeg kjører uten bombrikke i en bomstasjon, får jeg gebyr? Nei, du får ikke gebyr.

Skal elbil ha bombrikke?

Trenger man bombrikke i elbil? Du er ikke pålagt å bruke bombrikke i elbil, men du bør ha det om du vil sikre deg elbil-priser i alle landets bomstasjoner, samt tilgjengelige ekstra rabatter i bomstasjoner og på ferjereiser.

Hvor får jeg tak i feste til bombrikke?

Du kan bestille nytt feste til bombrikken din på Min side.

Sånn bestiller du nytt brikkefeste:

 • Logg inn og velg kundeforhold.
 • Velg «Avtaler» i menyen.
 • Under «Gjør endringer» velger du «Nytt brikkefeste»

Hvor kan man feste bombrikke?

– Vi oppfordrer alle til å ha bombrikken i frontruten. Der er det i de aller fleste tilfeller best forhold for avlesning av brikken, sier kommunikasjonssjef Håkon Nordahl i Fjellinjen.

Hvor får man tak i bombrikke?

Bestill AutoPASS-bombrikke
 • Logg inn med din BankID, og opprett et nytt kundeforhold.
 • Når du mottar kvittering er avtalen aktiv, og du får alle fordelene.
 • Du følger enkelt med på dine bompasseringer og hvor mye de koster ved å logge inn på fremtindservice.no.

Hva gjør man med gammel AutoPASS brikke?

Husk at den gamle brikken er miljøfarlig avfall, og skal leveres inn. OSLO: Batteriene på brikkene som ble produsert i årene rundt 2000 tar snart slutt, og tusenvis av bileiere har fått ny Autopassbrikke i posten. Men den gamle skal leveres inn og destrueres på riktig måte.

Er SkyttelPASS og AutoPASS det samme?

Både SkyttelPASS-brikken og SkyttelPASS-avtalen er AutoPASS-godkjent. Dermed er det mange som –ikke helt ukorrekt – betegner disse som «AutoPASS-brikke» og «AutoPASS-avtale».

Hvordan installere bombrikke?

I pakken finner du bombrikke med feste og våtserviett.
 1. Fjern eventuell gammel brikke.
 2. Bruk medfølgende våtserviett, og rengjør frontruten der den nye bombrikken skal festes.
 3. Ta bort dekkpapiret på den ene siden av borrelåsen og fest den til det merkede området på bombrikken.

Hvor mye sparer du med bombrikke?

20 – 100 prosent rabatt på bompasseringer (kjøretøy under 3.500 kg) 10 prosent rabatt på de fleste fergene i Norge. Alle bompasseringer på én faktura. Bombrikken kan brukes i hele Norden.

Hva er fordelen med bombrikke?

Rabatt i form av timesregel og passeringstak i enkelte bompengeanlegg. Rabatt for elbiler. Alle passeringer faktureres fra det utstederselskapet som du har brukeravtale med, uavhengig av hvor i landet du har kjørt.

Hvor mye må elbil betale i bom?

Stortinget har bestemt at elbiler maksimalt skal betale 50 prosent av det bensinbiler betaler i bompenger i eksisterende bommer. Fra 1. januar 2023 øker denne maksimalgrensen til 70 prosent.

Hvor lenge vil elbil fordelene vare?

Fordelene på kjøp av elbil varer til 2021, og skal da vurderes på nytt. Det er et skille på nasjonale og lokale fordeler. De lokale fordelene er det opp til lokale myndigheter å vurdere om skal fortsette. Fra 2018 gjelder det halv takst for parkering, ferge og bom for elbiler.

Er det gratis parkering for elbiler?

Fra 1. oktober 2020 kan elbiler heller ikke parkere gratis på kommunale plasser lenger. I boligsonene. Elbileiere må nå også betale for beboerkort, og det samme gjelder besøksparkering i boligsoner.

Kan jeg lade elbilen til 100%?

Lade til 80 prosent: Grunnen til at du anbefales å kun lade til 80 prosent, er for å bevare batteriets helse. Dagens lithium-ion-teknologi er sårbar for hyppige ekstreme utladinger, som å tømmes helt og fylles til 100 prosent. Det kan degradere cellene over tid og gi deg mindre kapasitet og dermed kortere rekkevidde.

Hvor lang levetid har en elbil?

Et elbilbatteri holder i gjennomsnitt 22 år, en elbil i gjennomsnitt 10 år. Det er med andre ord ikke bruken, men etterbruken, som er utfordringen med dagens elbilbatterier.

Author

  Leave a Comment