Hva er en RIB?

En RIB eller RHIB (fra engelsk rigid-inflatable boat, «stiv-oppblåsbar båt» eller rigid-hulled inflatable boat, «stiv-skroget oppblåsbar båt») er en båt med fast, formet skrog og fleksible, oppblåsbare slanger langs relingen.

Hva er fordelen med RIB?

Kort fortalt er nok ikke RIB bestemors førstevalg. Fordelene med RIB er mange: For det første har båtene stor lastekapasitet og er perfekt egnet til vannsport eller frakt av dykkere. Båtene er dessuten robuste og lette og derfor enkle å håndtere, både av/på hengeren og i havna.

Hvor mye koster en RIB?

PRISEKSEMPLER INNTIL 12 PERS RIB-TRANSPORT
OSLO – FORNEBUFRA 9.000,- + 12% MVA
OSLO – HANKØFRA 16.000,- + 12% MVA
OSLO – TØNSBERGFRA 16.000,- + 12% MVA
OSLO – STRØMSTAD SPAFRA 22.000,- + 12% MVA
OSLO – KRAGERØFRA 22.000,- + 12% MVA

Hvordan vedlikeholde en RIB?

Skrubb og vask med myk børste eller svamp, og skyll godt med mye ferskvann. Glassfiberbunnen på en rib kan med fordel poleres innvendig for å bli mer motstandsdyktig mot flekker og smuss. Skal det påføres bunnstoff så husk å bruke et produkt beregnet for pontonger.

Hva er en RIB? – Related Questions

Hvor mye luft skal det være i en RIB?

Korrekt lufttrykk er minimum 150 mbar / 2,2 PSI! MEN; Luften utvider seg med temperaturøkning (4 mbar per grad Celcius)

Hvor fort går en RIB?

Fart: De største RIBene (6,5 meter og oppover) gjør ofte over 50 knop. Det er viktig å huske på at de fleste RIB går annerledes i sjøen enn for eksempel skjærgårdsjeeper, og at det lave fribordet gjør at du må være konsentrert i høyere hastigheter.

Hva har man på seg på RIB tur?

Drar du på organisert tur, har de fleste flytedresser som er vann og vindtett om du skal på ribtur. Disse kan brukes over dine egne klær. Flere steder kan du også leie ekstra klær om du ikke har selv.

Hvordan fjerne rur på RIB?

Saltsyre løser opp rur

La den virke i noen få minutter før du skyller med rikelige mengder vann. Gjenta prosessen hvis du ikke oppnår ønsket resultat. Hjelp gjerne til med en bakelittskrape.

Hvordan reparere gummibåt?

For best resultat fungerer det vanligvis veldig bra å smøre lim i tynne, jevne strøk både på gummibåten og på lappen. Sørg for at det kommer lim helt ut i hjørnene på lappen. Gjør gjerne dette i tre omganger. Limet skal være nesten helt tørt mellom hvert strøk.

Er det vrakpant på gummibåt?

Hvilke båter kan få vrakpant? En fritidsbåt er et fartøy til sports- og fritidsbruk med skroglengde inntil 15 meter (49,21 fot), uavhengig av totalvekt, og som brukes utenfor næringsvirksomhet. Mindre fartøy som seilbrett, kano, gummibåt med skrog og kajakk, inngår i tilskuddsordningen.

Hvordan reparere med glassfiber?

01 Slik fikser du skaden 7 Trinn
  1. Klipp til et stykke glassfiberduk, slik at det dekker skaden.
  2. Bland epoksyen i det medfølgende begeret.
  3. Legg et tykt lag epoksy på skaden.
  4. Legg på fiberduken.
  5. Legg deretter epoksy oppå duken.
  6. Dekk hele duken med epoksy.
  7. Slip til slutt området glatt og jevnt.

Hvordan reparere riper i gelcoat?

Skaden / sprekkene må først slipes / rengjøres / åpnes – Dette gjøres enklest med bruk av en dremel, men vannslipepapir 600 kan også benyttes. Deretter må området vannslipes med 600 papir. Skaden vannslipes slik at det ikke er noen skarpe kanter mot omkringliggende gelcoat eller i selve skaden.

Kan polering fjerne riper?

Polering kan bare fjerne veldig lette riper eller «swirls». Dypere riper kan vi kamuflere med «avrunding» av kantene og fylle bunnen med et tynt lag med polish. Et kjennetegn ved moderne lakk, er bruk av klarlakk. All lakk på moderne biler har et lag klarlakk utenpå den fargede lakken.

Hvordan få gelcoat blank igjen?

Dersom skroget er matt og oksidert, anbefaler vi at du bruker Marine Rubbing sammen med en god pad av microfiber, lammeull eller en medium-grov skumgummipad. Hvis skroget er i god stand, holder det å bruke en god polish for å rense gelcoaten og få tilbake glansen. Her anbefaler vi at du bruker Marine Polish.

Hva brukes topcoat til?

Topcoat brukes som sluttstrøk på glassfiber. Kan også brukes til reparasjoner av gelcoatoverflater. Denne Gelcoat / Topcoat fra BHP inneholder flytende voks, som legger seg på overflaten når topcoaten herder og gjør den klebefri.

Er gelcoat vanntett?

Gelcoaten er ikke vanntett, men økt tykkelse gir allikevel økt beskyttelse av plasten under. Når båten er ny er det særdeles viktig at gelcoaten under vannlinjen er mattslipt og påført primer (vanntett). Bunnstoffet har som oppgave å hindre groe og er i seg selv ikke vanntett.

Hvor mange strøk med primer?

Unngå dammer, og fordel primeren jevnt over hele underlaget. På sterkt sugende underlag som gammel støp bør det påføres to strøk. Sørg for god ventilasjon. Tørketiden kan variere fra ca.

Author

    Leave a Comment