Hva er en bærebru?

Bærebro er tverrforbindelsen mellom bærearmene. En del av selvbærende karosseri/hjelperamme.

Hvor mye koster det å bytte bærearm?

Det koster bare 770 – 970 NOK for begge sider. Innsatsen for å bytte alle disse delene er bare litt mer enn å bytte en enkelt a-arm. Etter at du har byttet ut en av disse delene, må hjulstillingen på bilen sjekkes uansett.

Hvor lang tid tar det å bytte bærearm?

Hvor lang tid tar det å bytte ut bærearmer? Utskifting av disse komponentene kan ta 1–5 timer. Det er ganske arbeidskrevende å fjerne og montere disse delene.

Hvor sitter bærekule?

Hvor finner du bærekulen i bilen? I biler så er det tre hoveddesign der du finner bærekuler i hjulopphenget, avhengig av typen hjuloppheng: Øvre og nedre bærearm der fjæren sitter på nedre bærearm. Hver bærearm har en bærekule som festes til hjulspindelet.

Hva er en bærebru? – Related Questions

Hvordan kan man oppdage slakke i forstillingen?

Sånn sjekker du slakk i forstillingen

For å kontrollere for slakker har man spesielt to grep på hjulet. Ta godt tak i dekket på det som tilsvarer en urskive på klokken 3 og 9 mens du drar hjulet inn og ut i små, harde og bestemte tak. Etterpå gjentar du øvelsen, men at du flytter grepet til klokken 6 og 12.

Er Opphengskule og bærekule det samme?

Det blir det samme som bærekule ja. Som regel bør man ta forstillingskontroll. Man KAN merke rundt der muttere/skruer sitter, og være nøye med å montere den nye på samme sted. Da blir det ca riktig, men er ikke å anbefale.

Hvordan sjekke hjuloppheng?

Tegn på at hjuloppheng bør sjekkes
 1. Humpete kjøring.
 2. Lite kontroll i svingene.
 3. Kjøretøyet vipper fremover når du bremser.
 4. Ujevn dekkslitasje.
 5. Lekkasje.
 6. Utfør en kontroll av muttere og bolter.
 7. Sjekk dekktrykk, mønsterdybde og hjulstilling.

Hvordan vet jeg at hjullager er ødelagt?

Når du svinger mot høyre blir økt press på venstre hjullager, og det motsatte når du svinger til venstre.

Dette er tegn på at hjullageret er slitte:

 1. Ulyden eller endrer seg med hastigheten eller hjulrotasjonen.
 2. Ulyden endrer seg også når du svinger.
 3. Hjulet kjennes litt løst, dvs. har slakk når hjullageret er slitt.

Hva koster det å fikse hjulstilling?

Hjulstillingskontroll, eller også forstillingskontroll og 4-hjulskontroll, koster mellom 1.500 og 2.500 kroner inkludert justering. Når du velger verksted må du sjekke om prisen inkluderer eventuell justering. Kun kontroll bør ikke koste mer enn noen hundrelapper.

Hvor mye koster en forstillingskontroll?

Prisen for en forstillingskontroll vil variere ettersom både hvor i landet du befinner deg og hvilke verksteder som er tilgjengelige rundt deg. En forstillingskontroll kan koste alt fra 300-2500 kroner, men vær oppmerksom på hva du får for en kontroll som koster 300 kroner.

Hvordan sjekke hvor mange eiere på bil?

Sjekk antall eiere

Men antall eiere er ingen hemmelighet, og ved å ringe Statens vegvesen på 02030 får du opplyst hvor mange tidligere eiere bilen har hatt og annen viktig informasjon om kjøretøyet. Kjøretøyopplysninger også kan finnes her.

Hvordan sjekke rust på bil?

Du må ned i knestående og sjekke nøye både utvendig og innvendig på alle dørene – gjerne også på bagasjelokket. Det starter ofte i falsen der selve dørplata er bøyd opp og sammenføyd med resten av døra. Er det antydninger til rust her, er det som regel ikke lenge før du har gjennomslag i dørplata.

Hvordan finne ut om en bil har vært kollisjonsskadet?

På nettsidene til Statens vegvesen skal bruktbilkjøpere enkelt kunne sjekke om bilen de vurderer å kjøpe har vært kondemnert eller involvert i en større trafikkulykke.

Hvordan finne riktig dekk til bilen?

Hvis du er usikker på hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din, kan du bruke bilens instruksjonsbok eller vognkort. Du kan også se på de aktuelle sommer- eller vinterdekkene for å se hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din (f. eks. 205/55 R16).

Kan man ha forskjellige dekk foran og bak?

Dekkeneha samme dimensjon. På kjøretøyer som originalt er utstyrt med dekk av ulike dimensjoner foran og bak, skal størrelsesendringen være lik. Ved endringer utover dette må kjøretøyfabrikantens tillatelse foreligge eller det må foreligge dokumentasjon som nevnt under punkt 1.

Hvorfor bredere dekk bak?

Generelt sett desto bredere dekk, jo mer grep vil det hat. Dette gjelder særlig for kjøring på tørr vei, fordi mer desto mer gummi som hviler på veien, desto bedre veigrep. Den lave flankehøyden til de brede dekkene sørger også for bedre stabilitet, spesielt i svinger.

Skal dekk ligge eller stå?

Det optimale er å lagre dem på felg, hengende. Eventuelt kan de stables liggende. Dekk uten felg bør lagres stående. Før dekkene settes bort for sesongen, bør både de og felgene rengjøres skikkelig.

Hvor hardt skal dekk strammes?

Når du skal trekke til hjulbolter/muttere skal det trekkes til med oppgitt moment, som varierer noe fra bil til bil (ligger ofte mellom 90-120 nm.). Det anbefales å benytte en momentnøkkel eller momentstav. Sjekk lufttrykket. Etter noe mils kjøring bør du sjekke om hjulmutterne/boltene sitter og etterstramme.

Hvor lenge varer et sett med dekk?

Dekkets alder og levetid

For eksempel betyr koden 2613 at dekket er produsert i uke 26, år 2013. Dekkets levetid kan variere ut fra kjørestil og antall km man kjører, men ett sett dekk bør holde omtrent 3 – 4 sesonger ved normalt kjørelengde (ca. 15.000 km/år).

Kan sommerdekk lagres ute?

Dekk skal ikke lagres oppå hverandre og i hvert fall ikke ute. Det kan gi store skader på dekkene og gå på sikkerheten løs, sier Ludvigsen.

Author

  Leave a Comment