Hva er B stolpen?

Midtstolpen (bstolpe) er i moderne biler også svært kraftig og er dessuten ofte – for å kunne stå imot sidekollisjonskrefter – innfestet nede og oppe ved hjelp av tykke stålplater i ekstra høyfast kvalitet (HSLA-stål High Strength Low Alloy, mikrolegert finkornstål).

Hva er forskjellen på sedan og coupe?

En kupé skiller seg hovedsakelig fra en sedan ved interiørvolumet. Ifølge SAE-standarden J1100 er en kupé en bil med et bakre interiørvolum under 0,93 m³ (934,6 l). Er volumet større enn dette vil bilen teknisk sett være en todørs sedan og ingen kupé, selv om den bare har to dører.

Hva menes med sedan?

Sedan betegner en biltype med konvensjonelt, lukket karosseri med to eller fire sidedører og A-, B- og C-stolper som bærer taket. En sedan har dessuten bagasjerom med lokk (ikke topphengslet dør m/vindu) som er adskilt fra kupéen, og den er registrert for fire, fem eller seks personer.

Hva betyr hatchback?

Den tredje (eller femte) døren er en stor, topphengslet bakdør med bakruten som en integrert del og som åpnes inn til et bagasjerom som normalt har noe større kapasitet enn en sedan, men gjerne noe mindre enn en tilsvarende stasjonsvogn. På engelsk kalles den gjerne liftback eller hatchback.

Hva er B stolpen? – Related Questions

Hva betyr fastback?

Fastback er en bil med hekk som er skrånet og avtrappet på en aerodynamisk riktig måte. Formen har sin opprinnelse i aerodynamiske karosserier fra slutten av 1930-årene.

Hva er definisjon på en SUV?

SUV er en forkortelse for Sport Utility Vehicle og har blitt en veldig populær bilklasse i Norge. Det som gjerne er typisk for biler i denne klassen er at de har høy bakkeklaring og sitteposisjon, høy tillatt hengervekt og meget god fremkommelighet.

Hva heter deler på bilen?

Innhold
  • 1 Motor.
  • 2 Drivverk.
  • 3 Styring.
  • 4 Hjuloppheng.
  • 5 Elektrisk anlegg.
  • 6 Karosseri.
  • 7 Hjul, dekk og bremser.
  • 8 Kilder.

Hva betyr Mazda?

Mazda: Navnet skal være hentet fra gudenavnet Ahura Mazda, en asiatisk gud for kunnskap og harmoni. Dessuten minner det mye om grunnleggerens etternavn, Matsuda.

Hva kjennetegner stasjonsvogn?

En stasjonsvogn er en biltype som takket være sin karosseriutforming har større lasteromsvolum enn en sedan, kombi eller coupé. Dette får den ved at taket har full høyde fra kupeen og bakover i bilens lengde. På den måten får bilen et stort lasterom bak i stedet for et eget, lukket bagasjerom.

Hva slippes ut av biler?

CO2-utslipp fra personbiler

Norske personbiler slipper ut cirka 5,3 millioner tonn CO2 i året (2016). Valg av kjøretøy har stor innvirkning på CO2-utslippene fra kjøretøysektoren. Generelt slipper bensinmotorer ut noe mer CO2 sammenlignet med dieselmotorer av samme størrelse.

Hva betyr can bil?

Controller Area Network (CAN eller CAN-bus) er en protokoll utviklet for bruk i kjøretøy der de forskjellige kontrollerne på bussen kan kommunisere med hverandre uten en sentral datamaskin. Selv om standarden er laget for kjøretøy har det vist seg at standarden er meget anvendelig innen automatisering.

Hva er diff på en bil?

Differensial er en utvekslingsmekanisme som overfører dreiemoment fra én aksel til to andre aksler. På denne måten kan to aksler som beveger seg med forskjellig hastighet drives av samme motor. En bil som kjører gjennom en sving vil ha forskjellig rotasjon på hjul i innersving og hjul i yttersving.

Hva er normal pris på bil?

Hvor dyr bil er det riktig å kjøpe for deg? Bil er dyrt. En helt vanlig bil koster alt i alt mellom 70.000 og 100.000 kroner per år å holde på veien de første seks leveårene. De fleste er bare er opptatt av de betalbare kostnadene hvert år, og glemmer at den store stygge ulven er verdifallet.

Hva betyr AWD på bil?

Firehjulstrekk (All Wheel Drive) betyr at bilen trekker samtidig på alle fire hjul. Kraften fordeles automatisk mellom for- og bakhjulene.

Når brukes differensial?

Differensial er en mekanisme som tillater maskindeler som er forbundet med hverandre å ha ulik rotasjonshastighet. Differensialer brukes for å overføre roterende bevegelser og dreiemomenter.

Hva betyr antall aksler?

For å beskrive antall aksler totalt og hvor mange aksler som er drevne, brukes gjerne tall skilt med gangetegnet. Tall foran gangetegnet viser antall hjul totalt og bak hvor mange som er drevet. En bil med akselkombinasjonen 4×2 har altså to aksler, hvorav drift på den ene.

Hva er diff brems?

Diffbrems er det som brukes på personbiler, den overfører f. eks 25% kraft fra hjulet som spinner . Diffsperre er det som brukes f. eks på traktor, hjulene blir da 100% låst sammen, dette kan ikke brukes på biler fordi hjulene da vil gå i samme hastighet også i sving.

Hva er sperre på bil?

Sperren låser slik at hjulene på en aksling tvinges til å ha samme hastighet, les: ikke bra når bilen skal svinge, derfor brukes LSD istedet.

Kan politiet stoppe deg i bil uten grunn?

Men politi og vegvesenet har etter vegtrafikkloven § 10 lov til å foreta kontroller. Det vil si at de at de kan stoppe biler og foreta rutinekontrol uten at det er noen spesiell grunn til det. Og det er nok ikke fordi du har en annen hudfarge du blir stanset.

Er det lov å bo i en bil?

Det er ikke noe forbud i Norge mot å bo i en bil du eier, eller på andre måter får lov til å disponere. Du må likevel forholde deg til regler som gjelder rundt for eksempel parkeringsavgift der bilen står parkert og lignende.

Author

    Leave a Comment