Hva betyr pilene på Yr?

VÆRKART: På værmeldingen på NRK har vindretningen piler. Som du ser blåser vinden i Kristiansand FRA øst. På værkartet på tv er vinden markert med piler som peker hvor vinden går mot, mens en tradisjonell værobservasjon har markerte streker der hvor vinden kommer fra.

Hvem eier yr no?

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstedene i Europa. Vår oppgave er å bidra til å sikre liv og verdier og gi brukerne våre troverdige værvarsler som gjør de klare for all slags vær.

Når kom yr no?

Hjernen bak yr.no, Erik Bolstad. Da yr. no-prosjektet ble lansert 19. september 2007 håpet yr-gründerne på 300.000 brukere i uken i løpet av 1,5 år.

Hvor ofte oppdateres yr no?

Det vil si at vi kjører modellene hver sjette time gjennom døgnet. Før oppdaterte vi 6 på morningen og 18 på kvelden men nå oppdaterer vi også klokken 12 og ved midnatt. Korttidsvarselet: Oppdateres circa klokken 6,12, 18 og 00. Langtidsvarslet: Oppdateres circa klokken 12 og 00.

Hva betyr pilene på Yr? – Related Questions

Hva er best Yr eller Storm?

Storm.no er best med to prosent høyere treff i snitt. Varslene er best i Oslo, Tromsø, Trondheim og Bergen og treffer aller best på dag én i Oslo og Bergen (57 prosent treff). I Tromsø treffer storm 15 prosent oftere enn yr på dag tre.

Hva er den beste Værappen?

Den mest populære værappen i Norge er Yr, som Meteorologisk institutt og NRK står bak. Mange har også lastet ned Storms værapp, eller VG-appen «Pent», som sammenlikner værvarselet fra Yr og Storm.

Hvor nøyaktig er værmeldingen?

Værvarselet for neste dag er som oftest er veldig presist, og ved varsel tre dager frem i tid vil meteorologene stort sett treffe bra fra dag til dag. Men allerede her blir treffsikkerheten dårligere, hvis du er interessert i hvordan været blir én bestemt time av døgnet, forteller Skaslien.

Kan man stole på Langtidsvarsel?

Hvis de fleste modellene er enige, kan vi være temmelig sikre på at varselet stemmer. Spriker de mye, vet vi at det er større usikkerhet i varselet. 51 ULIKE VÆRVARSEL: Langtidsvarsel for nedbør i mm fra det europeiske værsenteret.

Hvordan sjekke været?

De siste værobservasjonene i Norge akkurat nå finner du på yr.no/observasjoner. Noen værstasjoner er automatiske, og gir temperatur og vind. Andre er manuelle, og gir i tillegg til temperatur og vind, også været.

Hvordan var været juni 2022?

Været i Norge i juni 2022: varmerekorder i nord

Ellers i landet var måneden for det meste «varm». Månedstemperaturen for hele landet lå 1,7 °C over normalen. De største avvikene var i Innlandet og Finnmark med over 2 °C over normalen. Et par stasjoner på Vestlandet hadde avvik på rundt 0,5 grader over normalen.

Når blir det varmt i Norge 2022?

Sannsynligheten for at oktober 2022 blir varmere enn normalt (der normalen er gjennomsnittet i referanseperioden 1993–2021). Gjennomsnittet for området mellom 40 og 70 grader nord er 69 % på grunn av den underliggende oppvarmingstrenden (uten trend ville den ha vært rundt 50 %).

Hvor er det kaldest i Norge?

Den høyeste temperaturen som er målt i Norge er 35,6 ℃ i Nesbyen, og den laveste temperaturen er −51,4 ℃ i Karasjok.

Hvordan spådde man været før i tiden?

Primstav og almanakk spådde været

For cirka 400 år siden brukte man almanakk og naturtegn for å få en viss anelse om været de nærmeste dagene, beskriver Wikipedia. Almanakk for Norge inneholdt forutsigelser om været, siste gang i 1863-utgaven.

Hvordan sjekke tåke?

Varselet på fiskebankene kan hjelpe

Er det varslet tåke på banken like utenfor kysten, er det en sjanse for at tåken kan drive mot land med solgangsbrisen. Under rubrikken «Hav og kyst» på forsiden, vil du kunne finne enda mer informasjon, og med mulighet til å klikke på kartet. Her er det bare å prøve seg fram.

Hva er et værtegn?

Værtegn som går ut på at været på en viss dato sier noe om sommerværet eller snømengder er det lite hold i. Mange av disse værtegnene er et resultat av hvordan været har vært, ikke hvordan det blir i framtiden.

Hva betyr skyer med streker under?

Værsymbolet som viser sky med tre streker under betyr tåke.

Hvorfor er noen skyer grå?

Solstråler som treffer skyene reflekteres enten tilbake til atmosfæren (gir svarte skyer fra bakken) eller i gjennom skyene (gir grå eller hvite skyer fra bakken). Hvor mange solstråler som trenger igjennom kommer an på skyens tykkelse.

Hva betyr rosa skyer om kvelden?

Tynne skyer

– De siste ukene har vi ofte hatt et slørtynt skydekke, som inneholder store mengder iskrystaller. I disse krystallene blir sollyset brutt, og da oppstår det et vidunderlig vakkert rosa lys – mer kanskje mot oransje på kvelden. Jo større brytningsvinkel, dess mer rødt og rosa – jo mindre, dess mer blått.

Hva betyr makrell skyer?

Altocumulus makrellskyer eller bare makrellskyer er en variasjon av altocumulusskyer og har fått navnet sitt fordi de ser ut som skinnet på en makrellfisk. Som med altocumulusskyer blir makrellskyene dannet ved at store, fuktige luftmasser, som regel i forbindelse med en front, blir hevet og kondenserer.

Hva betyr regnbue rundt sola?

Halo. Halo er optiske fenomener, ringer, buer eller lysende punkter som har sin årsak i sollysets brytning i iskrystaller som svever i atmosfæren. Kuppelen skjermer for sola slik at halo-ringen og bisolene på hver side vises tydelig. Fargene er på innsiden av den lysende ringen, noe som kjennetegner en ekte halo.

Author

    Leave a Comment