Hva betyr de ulike varsellampene?

Gule eller oransje varsellamper betyr at du kan kjøre til verksted selv. Grønne eller blå lamper er vanligvis varsler på bilens aktive funksjoner som fjernlys eller cruise control. Rød lampe lyser – du må stoppe og foreta deg noe med én gang. Gul/oransje lampe lyser – dreier seg om ting som kan vente litt.

Er det farlig å kjøre med gul motorlampe?

En gul eller oransje motorfeil varsellampe betyr at det er noe feil i bilens motor. Ser du en gul motorlampe som lyser i dashbordet på bilen betyr det at noe er feil med motoren og at bilen bør innom et verksted.

Hva betyr gul varseltrekant?

Det finnes også en varsellampe med gul trekant, og den fungerer ofte likt, men varsler gjerne om mindre alvorlige ting som du må ta stilling til. Det kan være alt fra lavt spylevæskenivå til at bilen snart må på service.

Hva betyr dashbordet?

Dashbord er instrumentpanelet ved førerplassen i en bil, båt, fly eller lignende.

Hva betyr de ulike varsellampene? – Related Questions

Hva betyr skiftenøkkel i dashbordet?

Varsellamper bil: skiftenøkkel service-varsel

Dette er en avgjørelse datamaskinen tar basert på kjørelengde eller kjørestil. Motoren har for lite olje eller motoren har mistet oljetrykket og du må stoppe med det samme for å sjekke nivået.

Hva betyr skiftenøkkel?

Skiftenøkkel er et verktøy som brukes til å skru sekskantede og firkantede skruehoder, muttere og lignende med. Skiftenøkkelen brukes til å skru muttere, franske treskruer og maskinskruer med. Skiftenøkkelen kan også erstattes av rørtang, vannpumpetang, fastnøkkel, tangen og skralle.

Er det lov å ha beina på dashbordet?

Den hindrer bilbeltet i å strammes korrekt. Sørg for korrekt rattgrep. Ikke legg hånden på toppen av rattet. Ikke legg beina eller løse gjenstander på dashbordet.

Hva betyr gult lys i dashbordet?

Gule eller oransje varsellamper:

Gule eller oransje lamper forteller som oftest om en driftsstatus som ikke er like kritisk, men som kan utvikle seg til alvorlige problemer. Som regel kan du kjøre til et verksted for nærmere undersøkelser.

Hva betyr rød varsellampe?

RØDT BETYR STOPP: En moderne bil kan ha over 50 forskjellige varsellamper. Om du ikke husker hva alle betyr, er det en viktig regel: Rød lampe betyr stopp.

Hvorfor lyser servicelampe?

De oransje, for eksempel “lite drivstoff igjen”, eller “tid for service”, gir beskjed om at man skal være oppmerksom og sjekke, men betyr som regel at man kan kjøre videre. Når røde varsellamper tennes betyr det stopp.

Er det farlig å kjøre uten kjølevæske?

Hvis det er for lite kjølevæske på tanken, vil du risikere at nedkjølingen av motoren ikke går hurtig nok, og du kan stå overfor en overoppheting av motoren. Kjølevæsketanken er merket med et maksimums- og et minimumsnivå. Sjekk nivået mens motoren er kald. Da skal det ligge rundt minimumsnivå.

Er motorlampe feil på eu kontroll?

Det skal ikke anføres 2-er feil hvis motorlampen lyser på en bensindrevet person eller varebil som er førstegangsregistrert før 2002. For dieseldrevne biler må kjøretøyet være førstegangsregistrert for 2007. Det tillates inntil 50 prosent rust på anleggsflaten på begge sider av bremseskivene på bakhjulene.

Hvilke rettigheter gir bruk av gul roterende varsellys på bil?

I vegtrafikkloven § 11 står det: “Motorvogn som under arbeid på veg nyttes i strid med bestemmelsene i trafikkreglene eller som nyttes på en slik måte at den kan være til særlig fare for annen trafikk, skal ha minst en varsellykt som gir blinkende gult lys til alle sider.

Er det lov å bytte til LED lys på bil?

Det er lov å montere LED-bar/lys på tak og over rails gitt at lampene er montert symmetrisk. Det stilles dog krav om at lyset fra lampene ikke skal være til sjenanse for sjåføren og at lyset ikke reflekteres tilbake fra f. eks speiler eller panser og forstyrrer sjåføren.

Er gule tåkelys lovlig?

Det er heller ikke lov å bruke både nærlys fjernlys og kurv/tåkelys samtidig. Feil bruk av lys gir 2.000 kroner i bot. Det er kun hvite eller gule lys som er tillatt. Andre farger er forbudt.

Er det lov å kjøre uten baklys på bilen?

– Det er helt lovlig å kjøre uten tente baklykter når det er lyst ute. Hvis lysbryteren har en «auto»-innstilling, kan du bruke den. Samtidig er det ditt ansvar å bruke lysene riktig når forholdene krever det.

Kan man miste lappen som passasjer?

Det følger av vegtrafikkloven § 31 at ved å bryte den bestemmelsen, kan sjåføren bli straffet med bot eller fengselsstraff. Mest sannsynlig vil vedkommende også få en utsettelse av retten til å ta førerprøven. Du som passasjer vil ikke bli straffet, og du vil heller ikke miste førerkortet ditt.

Er det lov å ligge i bil?

Så lenge man ikke er til sjenanse for andre, så er det fullstendig lovlig å sove i bilen.

Hva er 1 feil på eu kontroll?

Kode 1 betyr at kjøretøyet har mindre feil eller mangler som må rettes, men som ikke har betydning for om kjøretøyet kan godkjennes. Det er viktig at du sjekker kontrollseddelen selv om du har fått godkjent EUkontrollen.

Hvor lenge kan man kjøre etter EU frist?

Tidsramme for etterkontroll

Bilen må godkjennes i en etterkontroll senest innen 2 måneder etter EU-kontrollen, eller innen den opprinnelige fristen for EU-kontroll (det som kommer først). Er ikke godkjent etterkontroll gjennomført innen fristen er det ulovlig å bruke kjøretøyet.

Author

    Leave a Comment