Hva betyr de ulike varsellampene?

Kort fortalt: Lyser en rød lampe under kjøring, må du stoppe umiddelbart og sjekke feilen. Lyser en gul/oransje lampe under kjøring, kan du kjøre til et verksted. Grønne lamper viser at bilens funksjoner er aktive.

Kan man kjøre med varsellampe?

NAF skriver at dersom varsellampene lyser rødt, må du stanse umiddelbart. Lyser de oransje, kan du kjøre til verkstedet. Oransje som for eksempel viser «lite drivstoff igjen», eller «tid for service», gir beskjed om at man skal være oppmerksom og sjekke. Det betyr som regel at du kan kjøre videre.

Hva betyr blå varsellampe?

Hvis det dukker opp grønne eller blå varsellamper i dashbordet, trenger du sjelden å bekymre deg. Det betyr som regel at noe, som fjernlyset, er aktivert. Det er med andre ord kun informasjon til deg som fører – ikke noe som gjør at du trenger å ta turen på verksted.

Hva kan gul motorlampe bety?

En gul eller oransje motorfeil varsellampe betyr at det er noe feil i bilens motor. Ser du en gul motorlampe som lyser i dashbordet på bilen betyr det at noe er feil med motoren og at bilen bør innom et verksted.

Hva betyr de ulike varsellampene? – Related Questions

Hva betyr gul varsellampe?

En gul eller oransje varsellampe betyr at det feiler bilen noe og at den muligens snart må på verksted. Det dreier seg vanligvis om ting bør sjekke ut, systemer som er aktivert eller deaktivert. Tommelfingerregelen er: En gul varsellampe betyr noe er galt, men du kan fint kjøre forsiktig til et verksted selv.

Hva betyr gul oljelampe?

Hva betyr gul oljelampe? Det er varsellampen for at motoroljenivået i motoren din er lavt som lyser. I og for seg ikke noe veldig dramatisk. Det vil i praksis si at du MÅ etterfylle olje.

Er motorlampe feil på eu kontroll?

Det skal ikke anføres 2-er feil hvis motorlampen lyser på en bensindrevet person eller varebil som er førstegangsregistrert før 2002. For dieseldrevne biler må kjøretøyet være førstegangsregistrert for 2007. Det tillates inntil 50 prosent rust på anleggsflaten på begge sider av bremseskivene på bakhjulene.

Hva betyr check engine?

Check Engine er en indikator som signaliserer feil i motoren eller i andre relaterte systemer sin ytelse. I de moderne bilene så informerer den om tenningssystemet eller automatisk girfeil, endringer i motorens rpm over en viss periode, eller forbrenningsblandingen og så videre.

Hva bør du gjøre hvis oljelampen lyser?

Lyser bilens oljelampe rødt under kjøring du stoppe bilen et trygt sted og slå av motoren så fort som mulig. Denne varsellampen bør du ta på alvor. En oljelampe som lyser forteller deg at at motoren på bilen har for lite olje eller har mistet oljetrykket.

Hvorfor lyser servicelampe?

De oransje, for eksempel “lite drivstoff igjen”, eller “tid for service”, gir beskjed om at man skal være oppmerksom og sjekke, men betyr som regel at man kan kjøre videre. Når røde varsellamper tennes betyr det stopp.

Hva betyr rød varsellampe?

RØDT BETYR STOPP: En moderne bil kan ha over 50 forskjellige varsellamper. Om du ikke husker hva alle betyr, er det en viktig regel: Rød lampe betyr stopp.

Hva er varsellys?

Varsellys (på folkemunne ofte kalt blålys) er blinkende lamper som brukes på utrykningskjøretøyer. Før i tiden, var roterende blå varsellys på taket det mest vanlige for ambulanser, brannbiler og politibiler. I dag består hovedsakelig varselslys på utrykningskjøretøy av blå LED-dioder.

Hvor ofte bør du bytte bremsevæske?

Vi anbefaler å skifte bremsevæske annethvert år.

Kan du fylle på bremsevæske selv?

Hvis du skal skifte selv, må du først få den gamle væsken ut av tanken med for eksempel en oljepumpe, før du kan etterfylle med ny bremsevæske. En oljepumpe kan koste alt fra 200 – 1.700 kroner, så her er det altså opp til deg hvor mye du vil investere.

Hvordan ser man at bremsene er slitt?

Symptomer som tyder på slitte bremseklosser:

Bremsekraften avtar og bremselengden øker. Det høres ulyder, som slipelyder og hylelyder når du bremser. Drivstofforbruket øker. Bilen vingler og vibrerer når du bremser.

Er det farlig å kjøre med slitte bremseklosser?

Venter du for lenge med å bytte bremseklosser, kan de bli så slitte at friksjonsbelegget forsvinner helt og man kommer ned til metallet. Du vil da ha svært dårlig bremseeffekt og bremseskivene vil sannsynligvis også bli så skadet at de må byttes.

Hvor mye koster det å skifte bremseklosser?

På en helt vanlig mellomklassebil koster skifte av skiver og klosser bak ofte fra 4.000 kroner til 6.000 kroner. Dersom bremsecaliperne også må skiftes, kan det fort koste opp til 5.000 kroner i tillegg.

Hvorfor piper det når jeg bremser?

I mange tilfeller er det en stein eller annet fremmedlegeme som har satt seg mellom bremseskive og bremseskjold. I disse tilfellene vil det høres en konstant skrape- eller pipelyd fra dekket. Ved helt nedslitte bremser, er bremsebelegget borte og metallet på bremseklossene treffe bremseskiven som er i stål.

Hvor mye koster bremseskiver?

Bremseskiver selges ofte i par og koster som regel mellom 300 og 800 kroner i en nettbutikk. Vanlig pris for et sett bremseklosser til en aksling er 250 til 600 kroner.

Er det lov å bytte bremser selv?

Mange tror at bilen må på verksted dersom en feil må utbedres eller en del må byttes, og mange tror man ikke har lov til å røre bremser, forstilling etc. Du kan gjøre det aller meste selv på egen bil. All vår erfaring viser at kundene våre gjør jobben minst like nøye som verkstedene.

Author

    Leave a Comment