Hur bra är Selva?

I topp ligger Selva och Mercury med 7,9 knop medan Honda får nöja sig med 7,0 knop. Lägger vi ihop fartmomenten med en och tre personer står den italienska hingsten Selva 5 Sea Bass högst upp på pallen. Knappt en knop före Mercury och Parsun.

Vad är Selva för motor?

Selva Marines fyrtaktare har en stark och tydlig personlighet som verkar i samklang med naturen. Användningen av sofistikerad teknik, kompakt format och modern design gör att man uppskattar Selvas utombordsmotorer i båtvärlden. XSR innebär att motorerna är individuellt optimerade.

Är Selva Yamaha?

Selva utombordare

Selva säljer motorer från Yamaha. Men erbjuder också optimerade modeller med mer effekt och bättre bränsleekonomi. Dessa har tillägget XSR. Motorer från 2,5 – 300 hk.

Är Selva och Yamaha samma?

Selvas XS-modeller är tillverkade av Yamaha. OBS! Det är inga kopior, det är riktiga genuina yamahamotorer, tillverkade i Japan i samma fabrik som alla andra Yamaha. Enda skillnaden är färgen och dekalerna på kåpan.

Hur bra är Selva? – Related Questions

Vilket båtmotor märke är bäst?

Yamaha F80 är snabbast på topp med hela 34,5 knop följd av Mercury F80 med 32,2 knop. Med “plattan i mattan” presterar Suzuki DF80 och Honda BF80 31,8 respektive 31 knop. De 3,5 knop som diffar mellan snabbaste och långsammaste är faktiskt en klart märkbar skillnad.

Vilken är den bästa båtmotorn?

När det gäller motorbuller vid marschfart är Honda 100 och Yamaha 100 de klara vinnarna. Båda har inte bara lägre ljudvärden, utan även en behagligare frekvens i ljudet jämfört med Mercury och Suzuki. Standardutrustning är minst lika viktigt som prestanda och här sticker Mercury 100 ut.

Vem tillverkar Yamalube?

Rengöring och Skydd. Eftersom vi bryr oss lika mycket om utsidan av din Yamaha som dess insida, har Yamaha utvecklat ett komplett sortiment av Yamalube® Careline-produkter. Och som du kan förvänta dig av Yamaha har varje produkt testats noggrant för att möta dina förväntningar och leverera det bästa resultatet.

Vad står Yamaha för?

Yamaha Motor Company är ett företag grundat av japanska Yamaha Corporation som grundades av Torakusu Yamaha. Efter att Yamaha Corporation blivit världens största pianotillverkare utvecklade den dåvarande verkställande direktören Genichi Kawakami Yamaha genom att skapa Yamaha Motor Company.

Är Mariner och Yamaha samma motor?

Som tidigare nämnts är Mariner ursprungligen ett samarbete mellan Yamaha och Mercury Marine. I princip är motorerna fram till i början av 80-talet uppdelade så att i effektläget under 60 hp så tillverkades motorerna i Japan och modellerna sammanfaller i prinip med Yamahas.

Vilket land är Yamaha ifrån?

Yamaha Corporation
HuvudkontorHamamatsu, Shizuoka prefektur, Japan
BranschKonglomerat (musikinstrument, hemelektronik, fordon, motorer)
Antal anställda19 895 (31 mars 2022)
Historia
Grundat1887

Var tillverkas Suzuki utombordare?

I skärgårdsidyllen Öregrund tillverkas kvalitetsbåtar för ett bekvämt och tryggt båtliv.

Är Yamaha bra?

Vid denna körning är Yamahan riktigt trevlig att köra. Det är ett bra driv i mattan och kombinationen med schysst kalibrerade variatorer gör att kraften alltid finns där när man behöver den. Vi har även fått bevittna att detta är en mycket pålitlig maskin som inte kräver mycket av ägaren.

Var tillverkas Yamaha utombordare?

Yamahas utombordare tillverkas i Japan, Frankrike och Brasilien.

Vilka utombordare stjäls mest?

Båtmotorer som stjäls mest:
  • Yamaha.
  • Suzuki.
  • Mercury.
  • Honda.
  • Evinrude.
  • Tohatsu.
  • Selva.

Vilka båtmotorer stjäls minst?

Japanska båtmotorer är populärast bland båtmotortjuvarna. Högst på listan hamnar marknadsledaren Yamaha följd av Suzuki. På tredje plats kommer Mercury. Listan över vilka motorer som stjäls mest är inte officiell, men Båtliv har fått tillgång till den via polisen efter en begäran från Båtliv.

Hur lång livslängd har en utombordare?

Rätt skött så stoppar nog en utombordare 25-30 år beroende på körtid och underhåll.

Hur ofta ska man göra service på båtmotor?

Att serva sin motor är det bästa man kan göra för att undvika problem under säsongen. 2-taktare som körs på en badbåt klarar sig sannolikt med service vartannat år och med en enklare konservering under mellanåret. Belastas den hårt genom exempelvis vattenskidåkning bör motorn istället servas årligen.

Hur ofta ska man byta impeller på utombordare?

Impellrar är slitagedelar och måste bytas ut regelbundet – varje år. Vid upptagning och motorkonservering är det en bra idé att ta ut impellern. Sitter den kvar i motorn över vintern kan den bli sned eller spricka. När den är ute kollas om gummin är torr eller sprucken.

Hur ofta ska man serva en båtmotor?

Det är inte antalet gångtimmar under en säsong som avgör om du ska göra motorservice eller. Det är alltså viktigt att alltid göra en årlig service för att undvika onödiga driftstopp, onormalt slitage och inte minst för att upptäcka om något behöver bytas eller åtgärdas innan det får större konsekvenser.

Author

    Leave a Comment