Er yr norsk?

Yr er en norsk tjeneste for værvarsler og annen meteorologisk informasjon.

Hvordan virker yr?

I Yr-appen og på mobil nettleser finner du vårt nåvarsel. Det viser forventet mengde nedbør de neste 90 minuttene. Nåvarselet til Yr bruker de samme radarbildene som nedbørskartet til å beregne hvor nedbøren faller. Varselet blir oppdatert hvert 7.5 minutt, og det er dermed det mest oppdaterte varselet på Yr.

Hvem bruker Yr?

Yr.no er mest brukt i følgende land: 1) Norge, 2) Sverige, 3) Tsjekkia, 4) Sør-Afrika, 5) Russland, 6) Polen, 7) Finland, 8) Tyskland, 9) Estland, 10) Nederland.

Hvordan sende bilder til Yr?

Slik sender du oss bilder
  1. Instagram #yrno.
  2. Bruk opplasteren lenger ned i artikkelen.
  3. Send epost til yr@nrk.no.

Er yr norsk? – Related Questions

Hvordan lese vind på yr?

Vestlig vind betyr luftstrøm fra vest mot øst, om motsatt for østlig vind. VINDPILER: Lørdag viser vindpilen sørlig vind, mens søndag blåser det fra vest. Mandag blåser det fra sørvest, slik pilene viser.

Hva vil det si å være yr?

Yr er lett, rolig nedbør. Dråpestørrelsen er lavere enn hos regn, med en gjennomsnittsdiameter på 0,5 mm. Yr kan være forårsaket av lavtliggende haugskyer, men forbindes gjerne med tåkeskyer.

Hvor kommer vinden fra yr?

Yr-brukeren Terje vil gjerne hjelpe datteren sin med å forklare hvordan vinden oppstår. I dag er det yr-meteorolog Martin Granerød som svarer. Solen varmer opp jorden og gir ulik temperatur forskjellig steder på jordoverflaten. Disse temperaturforskjellene skaper trykkforskjeller som er opphavet til vinden.

Hvor ofte oppdateres yr no?

Det vil si at vi kjører modellene hver sjette time gjennom døgnet. Før oppdaterte vi 6 på morningen og 18 på kvelden men nå oppdaterer vi også klokken 12 og ved midnatt. Korttidsvarselet: Oppdateres circa klokken 6,12, 18 og 00. Langtidsvarslet: Oppdateres circa klokken 12 og 00.

Hva er best Yr eller Storm?

Storm.no er best med to prosent høyere treff i snitt. Varslene er best i Oslo, Tromsø, Trondheim og Bergen og treffer aller best på dag én i Oslo og Bergen (57 prosent treff). I Tromsø treffer storm 15 prosent oftere enn yr på dag tre.

Hva er den beste Værappen?

Den mest populære værappen i Norge er Yr, som Meteorologisk institutt og NRK står bak. Mange har også lastet ned Storms værapp, eller VG-appen «Pent», som sammenlikner værvarselet fra Yr og Storm.

Hva kalles de personene som varsler været?

Værvarsling er det å forutsi været. Et værvarsel blir formidlet til folk gjennom en værmelding, gjerne av en meteorolog.

Hvor mye tjener en statsmeteorolog?

– En statsmeteorolog tjener mellom 500 000 og 600 000 kroner i grunnlønn. På toppen kommer tillegg som helg, helligdager, natt og overtid.

Hvordan får ekstremvær navn?

Siden 1995 blir ekstremvær navngitt av Meteorologisk institutt. Navnene tildeles fra en forhåndsgenerert navneliste, med alternerende kvinne- og mannsnavn. Det første ekstremværet navngitt av Meteorologisk institutt var stormen Agnar, som rammet Nordmøre, Trøndelag og Helgeland med full til sterk storm 12.

Hva er indre strøk?

indre strøk : områder med innlandsklima. Eksempel: Østlandet nord for Oslo, indre fjordstrøk på Vestlandet. ytre strøk : Hele kysten fra ytre Oslofjord til Kirkenes.

Hvilken by har flest soldager i Norge?

Grimstad er norgesmester i klarværsdager. Grimstad er byen i norge med flest soldager, melder Agderposten. Flere steder har påberopt seg å være norges sol-mekka, men Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er solby nummer en.

Hvor er det mest stabilt vær i Norge?

Dette betyr og at Østlandet har flere dager med sol og varmere vær. Indre strøk nord i Sør-Norge er de tørreste områdene på fastlandet. Skjåk har høye fjell både nord, vest og sør for seg, og fra øst kommer det vanligvis lite nedbør. Dette fører til en normal årsnedbør på bare 278 mm.

Hvilken by i Norge regner det mest?

Seieren går til Brekke i Sogn, som er ei bygd på sørsiden av Sognefjorden. Her ligger årsnormal på 3575 millimeter nedbør.

Hva er verdens våteste sted?

Mawsynram er nemlig det stedet hvor det regner mest i verden, skriver AFP. De store nedbørsmengdene har sikret landsbyen en plass i Guinness rekordbok. I løpet av et år faller det ikke mindre enn 11.873 millimeter, altså 11,9 meter, nedbør.

Hvor i Europa regner det minst?

I Longyearbyen på Svalbard er det enda tørrere enn i Fastlands-Norge. Her er årsnedbøren helt ned i 190 mm/år.

Hvor i Norge snør det minst?

Bømlo får aller minst snø i lavlandet. Snøforholdene varierer etter hvor høyt i terrenget du befinner deg.

Author

    Leave a Comment