Er yr norsk?

Yr er en norsk tjeneste for værvarsler og annen meteorologisk informasjon.

Er Yr NRK?

Yr er en tjeneste levert av både NRK og Meteorologisk institutt.

Hvor mange bruker yr no?

I forrige uke hadde yr.no totalt rundt 7 millioner unike brukere. Det er mer enn dobbelt så mange som NRKs nettsider når i Norge. – Hver uke brukes tjenesten vår av rundt 1,5 millioner svensker, sier Bolstad.

Hvor kommer vinden fra Yr?

Yr-brukeren Terje vil gjerne hjelpe datteren sin med å forklare hvordan vinden oppstår. I dag er det yr-meteorolog Martin Granerød som svarer. Solen varmer opp jorden og gir ulik temperatur forskjellig steder på jordoverflaten. Disse temperaturforskjellene skaper trykkforskjeller som er opphavet til vinden.

Er yr norsk? – Related Questions

Hvem eier NRK?

Ledelse. NRK eies av den norske stat ved Kulturdepartementet, og departementet utnevner et styre, som ansetter kringkastingssjefen. Kringkastingssjefen er administrerende direktør og ansvarlig redaktør i NRK. Vibeke Fürst Haugen har siden april 2022 innehatt stillingen som kringkastingssjef.

Hvem startet yr?

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstedene i Europa. Vår oppgave er å bidra til å sikre liv og verdier og gi brukerne våre troverdige værvarsler som gjør de klare for all slags vær.

Hvem er med i NRK unormal?

Føler du deg unormal? Da er du helt vanlig.

Medvirkende.

RollePersoner
Medvirkende:Tuva Green-Stensrud
Programleder:Lydia Gieselmann Stian Sandø Zara Cecilie Leite

Når ble yr live?

Yr vart offisielt lansert 19. september 2007. Her er nokre glimt frå historia til Noregs største vêrnettstad. Yr er i dag blant dei aller største dedikerte vêrnettstadene i Europa.

Hvorfor er det forskjell på Yr og Storm?

Yr sitt varsel ser på hva den typiske temperaturen ville vært både med og uten regn, og legger seg i midten. Storm, derimot, varsler temperaturen enten med eller uten regn. Vi tar et gjennomsnitt, mens Storm satser på detaljer.

Hvor gammel blir en vær?

Sau kan bli 8–12 år gammel, men slaktes oftest før den tid. Hannen kalles vær eller bukk, hunnen sau eller søye eller tikke, og avkommet lam. Tamsauer er vanligvis ikke horn og kalles kollet, mens villsauer vanligvis har to horn (det finnes raser med fire horn) beregnet til forsvar og paringskamper.

Hvor ofte oppdateres pent no?

Pent.no blir oppdatert hvert 10’de minutt. Tidsintervallet vi bruker på 5-dagers varselet er fast og baserer seg på det vi får fra yr.no. Tidspunktene på pent er i lokaltid for stedet som vises.

Hvilken værmelding er best?

Det er som regel ikke stor forskjell mellom Yr og Storm, men i de fleste av testene som finnes på nettet er det Yr som gjør det best med å melde korrekt vær.

Når oppdaters yr?

Det vil si at vi kjører modellene hver sjette time gjennom døgnet. Før oppdaterte vi 6 på morningen og 18 på kvelden men nå oppdaterer vi også klokken 12 og ved midnatt. Korttidsvarselet: Oppdateres circa klokken 6,12, 18 og 00. Langtidsvarslet: Oppdateres circa klokken 12 og 00.

Hva er indre strøk?

indre strøk : områder med innlandsklima. Eksempel: Østlandet nord for Oslo, indre fjordstrøk på Vestlandet. ytre strøk : Hele kysten fra ytre Oslofjord til Kirkenes.

Hvor er det flest soldager i Norge?

Grimstad er byen i norge med flest soldager, melder Agderposten. Flere steder har påberopt seg å være norges sol-mekka, men Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er solby nummer en. Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er byen med mest klarvær i Norge.

Hvor er det varmeste stedet i Norge?

I høyfjellet er det store områder der den årlige middeltemperaturen ligger under −4,0 ℃. Den høyeste temperaturen som er målt i Norge er 35,6 ℃ i Nesbyen, og den laveste temperaturen er −51,4 ℃ i Karasjok.

Hvilken måned er varmest i Norge?

Varmeste tid er jevnt over midten av juli, men i begynnelsen av august ved kysten og i fjellet.

Hvor i verden regner det minst?

hvor regner det minst i verden? Det er i ørkenstrøk at det kommer minst nedbør. Det stedet i verden med lavest gjennomsnittlig årsnedbør er Arica i Chile, Sør-Amerika. Gjennomsnittlig årsnedbør her er 0,8 mm.

Hvor er det kaldest i Norge?

Leirflaten er en liten bygd midt mellom nasjonalparkene Jotunheimen og Rondane. I bygda i Sel kommune krøp kvikksølvet på gradestokken helt ned til 34 bitende blå i løpet av søndagsnatta – noe som gjør det til Norges kaldeste sted, ifølge Meteorologisk institutt sine målinger.

Hva er den kaldeste dagen i Norge?

Ved kulderekorden i Karasjok 1. januar 1886 viste termometeret −48 ℃ avlesingen justert med 3,4 grader til −51,4 ℃. Dagen før, nyttårsaften 1885, var det −51,3 ℃ i Karasjok. Maks- og minimumstemperaturen er henholdsvis den høyeste og laveste temperaturen som blir observert i løpet av et temperaturdøgn.

Author

    Leave a Comment