Er det biler på Svalbard?

På 78 grader nord finner dere Svalbard Auto AS. Med tilhold rett under Nordpolen og med 45 km vei finns det ca. 1500 registrerte biler og ca 2000 fastboende.

Hvor mange biler er det på Svalbard?

4500 kjøretøy på Svalbard

I dag er det et uoversiktig område i sentrum av Longyearbyen der flere veier krysser hverandre. Her er det foreslått ei rundkjøring. – Om vinteren kjører også mange skutere i dette området.

Er det trygt å reise til Svalbard?

Svalbard er et trygt reisemål for alle som bruker Longyearbyen som base og som utforsker villmarka på organiserte turer med en kvalifisert guide. Guidene er opplært i sikker ferdsel og har med seg alt av nødvendig utstyr for å ta vare på gjestene.

Er det dyrt å bo på Svalbard?

For de fleste hovedgruppene av varer og tjenester er prisnivået lavere for Svalbard-husholdningene. Alkohol, tobakk, husleier og transportmidler har et spesielt lavt prisnivå, mens matvarer, alkoholfrie drikkevarer, samt møbler og husholdningsartikler er dyrereSvalbard.

Er det biler på Svalbard? – Related Questions

Hva skjer hvis man dør på Svalbard?

Omkomne sendes tilbake til sin hjemkommune. Et alternativ er selvsagt kremering. de fastboende kan søke om å sette ned urner, men det er ikke mange som søker. Siste urnenedsettelse var i år 2000, sier Gustafsson.

Hvor mye koster drivstoff på Svalbard?

Svalbard er det ikke avgifter på drivstoff. Foto: Privat. På fastlandet er det en fast avgift på drivstoff, 6,73 kroner for bensin og 5,57 kroner for diesel. I tillegg kommer moms på toppen.

Kan hvem som helst bo på Svalbard?

I henhold til Svalbardtraktaten kan hvem som helst flytte til Svalbard. Norske myndigheter på øygruppa stiller imidlertid ett knallhardt krav: Du må kunne forsørge deg selv og ikke være til ulempe for samfunnet for øvrig.

Hva lønner det seg å kjøpe på Svalbard?

Her finner du et bredt utvalg av dagligvarer, ferskvarer, tax-free kosmetikk & elektronikk, gaver, suvenirer, kioskvarer samt Svalbards eneste vinmonopol, Nordpolet…

Kan man bli født på Svalbard?

Ingen skal fødes eller dø på Svalbard

Den norske bosettingen på Svalbard utgjør et uvanlig samfunn. Her skal ingen barn fødes og ingen døde begraves. Norsk helse- og sosiallovgivning gjelder ikke her, noe som betyr at det ikke finnes noe helse- og omsorgstilbud utover det vesle akuttmedisinske sykehuset i Longyearbyen.

Hvem kan bosette seg på Svalbard?

Utlendingsloven gjelder ikke på Svalbard. Dette betyr at alle borgere av stater som er part i Svalbardtraktaten har rett til adgang og opphold på øygruppen, uavhengig av om de har oppholdstillatelse i Norge. Det er en forutsetning at man har et sted å bo og kan forsørge seg. Det gis ingen sosialhjelp på Svalbard.

Hvor lenge bør man være på Svalbard?

For å være sikrere på at man får opplevd det hver av Svalbards sesonger har å by på i form av aktiviteter, opplevelser og eventyr, anbefaler vi opphold gjerne fra 5 til 10 dager i varighet.

Hvordan kler man seg på Svalbard?

Kle deg alltid i flere lag og unngå ett tykt lag. Innerst lag bør bestå av ull fra topp til tå. Ha alltid med ekstra klær som tykk ullgenser og ullbukse. Yttertøyet bør være tykk vindtett jakke og bukse, samt lue, votter, skjerf/buff og gode vintersko med plass til ullsokker.

Kan man reise til Svalbard uten pass?

Schengenborgere og nordiske statsborgere: Borgere av Schengen-land og nordiske statsborgere skal vise pass eller nasjonalt ID-kort ved reise til og fra Svalbard.

Kan man drikke vann fra springen på Svalbard?

Det lokale drikkevannet er helt topp, du kan drikke rett fra springen! Men vær forsiktig med å drikke fra bekker eller elver i naturen da dette vannet kan inneholde den svært sjeldne, men farlige bendelmarkparasitten Echinococcus multilocularis. Longyearbyen kirke er åpen 24t i døgnet.

Hvor kaldt kan det bli på Svalbard?

Lavest målte minimum er –32 °C på Bjørnøya, og mellom –40 og –45 °C på Spitsbergen, med –46 °C på Svalbard lufthavn, målt først i mars, som rekord.

Kan man reise til Svalbard med ID-kort?

Siden Svalbard er utenfor Schengen gjennomføres det ID-kontroll ved inn- og utreise for alle som reiser til/fra Svalbard. Dette gjelder også for nordmenn. Alle gjester, både fra Norge og utlandet, må ha med pass eller nasjonalt IDkort.

Hvor lang flytur til Svalbard?

Flytiden fra Oslo/Gardermoen er ca. 3 timer, fra Tromsø ca. 1 time og 30 minutter.

Hva må man ha med til Svalbard?

Den kanskje største utfordringen på Svalbard er de til tider ekstreme og skiftende værforholdene. Det er derfor viktig å kle seg riktig.

Hvis du besøker oss om vinteren bør du også ha med:

  • Tykt mellomlagt i ull/fleece.
  • Dunjakke.
  • Refleksvest og hodelykt for mørketiden.
  • Brodder.
  • Kuldekrem til ansiktet.
  • Balaclava.

Hva jobber folk med på Svalbard?

Fleste jobber med turisme

Hele 30 prosent av årsverkene er nå innen turisme og kultur, og 15 prosent innen forskning og undervisning.

Hva er skatten på Svalbard?

Svalbardskatt er en spesiell ordning med lavere inntektsskatt for personer bosatt på Svalbard, etter lov av 29. november 1996. Stortinget fastsetter skattesatsene for hver budsjettermin. For lønnstakere var skatten i 2020 åtte prosent for lav sats (opp til 12 G) og 22 prosent for lønn utover dette.

Author

    Leave a Comment